Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κρήτη με ένα 4χρονο κοριτσάκι να αφήνει την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, πρόκειται για ένα κοριτσάκι από τη Συρία που βρισκόταν σε πλοιάριο με μετανάστες που έπλεε νότια του Νομού Χανίων με προορισμό την Ιταλία, όταν τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με συνέπεια να αφυδατωθεί.
Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο απευθείας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων χωρίς τις αισθήσεις του, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο ekriti.gr και ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, ο οποίος δήλωσε πως το κοριτσάκι όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρό.
Πηγές από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι το πλοιάριο με τους μετανάστες είχε ξεκινήσει από τον Λίβανο και είχε προορισμό την Ιταλία, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου νότια της Κρήτης.
Οι προμήθειες είχαν τελειώσει με συνέπεια το κοριτσάκι γρήγορα να αφυδατωθεί και να χάσει τις αισθήσεις του. Μαζί με το παιδί, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών και η μητέρα του.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.