Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για Μαλένα και Ίριδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για Μαλένα και Ίριδα

«Η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας» εκτίμησε ο Γρηγόρης Λέων - Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδα βρίσκεται η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

leon_1
Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια για τη δίκη της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των δύο παιδιών, τόνισε πως "η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε στις πραγματογνωμοσύνες τις καινούργιες. Εκεί όντως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση".

Πρόσθεσε πως "οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν".

Λέων για υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα


Εκτίμησε μάλιστα πως "από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα".

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση "η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας".

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι "από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου".

Περιμένει κλήση για να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελικη Τσιόλα

Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδα βρίσκεται η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου βρέθηκε για την υπόθεση του Μπακαρί Χέντερσον.

Αγγελική Τσιόλα για κατάθεση- ΄Ίριδα


"Οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία", τόνισε και πρόσθεσε πως "δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου αν απαιτηθεί. Οπότε εν αναμονή της κατάθεσής μου".

Η κ. Τσιόλα δεν απάντησε σε επιμέρους ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας, όπως πχ για τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, σύμφωνα με τον οποίο, της είπε άτυπα την ώρα θανάτου του βρέφους. "Δεν μπαίνω στη διαδικασια αυτή καθόλου. Έχουν δοθεί απαντήσεις και απ ότι γνωρίζετε δεν μου αρέσει να επαναλαμβανόμαστε".

Η ιατροδικαστής ανέφερε πως για τον θάνατο της Ίριδας "είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά και των καταθέσεων μας".

Πηγή: TheBest

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα σας κόβω τα κεφάλια ένα ένα» - Η παραληρηματική ανάρτηση του 37χρονου πριν πάει με καραμπίνα στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου

Αλαλούμ στη Βρετανία με ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών και πολύωρη αναμονή στα αεροδρόμια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης