Δολοφονία Σκαφτούρου: Το γλέντι στην έπαυλη, μία μέρα πριν τον «γαζώσουν» οι εκτελεστές του

Δολοφονία Σκαφτούρου: Το γλέντι στην έπαυλη, μία μέρα πριν τον «γαζώσουν» οι εκτελεστές του

«Από θαύμα ζούμε, μας ακινητοποίησαν όλους κάτω, ήταν ψηλοί και γεροδεμένοι» - «Έριχναν στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο Χάρος« είπε ο συγγενής του Σκαφτούρου που τραυματίστηκε από τα πυρά τη Δευτέρα του Πάσχα

skaftouros
Με ένα μεγάλο γλέντι στην έπαυλη της οικογένειας, στο σημείο που έμελλε να δολοφονηθεί, είχε γιορτάσει με δεκάδες συγγενείς και φίλους το Πάσχα ο Γιάννης Σκαφτούρος, την προηγούμενη μέρα της επίθεσης.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε. Όλοι γλεντούσαν στο πατρικό σπίτι του 55χρονου στα Δερβενοχώρια και οι εικόνες με τους χορούς του Γιάννη Σκαφτούρου ανέβαιναν στο Διαδίκτυο, προκειμένου να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός από τους συγγενείς, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Γιάννη Σκαφτούρο την ώρα που οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος.

Σκαφτούρος


«Έχω τραυματιστεί στα πόδια, από θαύμα ζούμε. Μας ακινητοποίησαν όλους κάτω, ήταν ψηλοί και γεροδεμένοι. Έριχναν στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο χάρος. Μας φώναζαν «Πέστε κάτω όλοι» και μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά. Θα μας σκότωναν όλους», είπε.

skaftouros
Κλείσιμο


Τα οχήματα με τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν οι δράστες εξετάζει η αστυνομία

Στο μεταξύ, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, εκτός από τη μοτοσικλέτα με την οποία προσπάθησαν να διαφύγουν οι δύο δράστες που εκτέλεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τον Γιάννη Σκαφτούρο, και ένα αγροτικό όχημα, το οποίο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με τους αστυνομικούς να ερευνούν για dna, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες που φέρεται να ήταν αυτοί, οι οποίοι εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη Σκαφτούρου και τον πυροβόλησαν θανάσιμα, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Ένας οδηγός διερχόμενου αγροτικού οχήματος είδε την πεσμένη μοτοσικλέτα και σταμάτησε. Τότε πετάχτηκαν από το χωράφι και αφού χτύπησαν τον οδηγό στο κεφάλι με την κάννη του όπλου επιχείρησαν να κλέψουν το όχημα. Στη συνέχεια, βγήκαν εκτός δρόμου και κόλλησαν στις λάσπες, με συνέπεια να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το όχημα και να διαφύγουν πεζοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κάρολο στο Dumfries House - Ανάλογες παρεμβάσεις στο Τατόι

Η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία

Πούτιν σε Ερντογάν: Δεν διεξάγονται πλέον στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, η πόλη έχει «απελευθερωθεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης