Σαββατοκύριακο στη φύση, με σεβασμό στο περιβάλλον

Σαββατοκύριακο στη φύση, με σεβασμό στο περιβάλλον

Ιδέες για μία διήμερη απόδραση στη φύση. Προορισμοί, δραστηριότητες, αλλά και πώς θα σεβαστείς το περιβάλλον.

bank1

Sponsored Content

Πώς σκέφτεσαι να περάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο; Αν το μυαλό σου πηγαίνει σε δουλειές στο σπίτι, καφέ με τους φίλους σου ή έστω μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τα σχέδιά σου και να συμπεριλάβεις κάτι από… φύση. Tι θα έλεγες, λοιπόν, για μία απόδραση μαζί με την οικογένειά σου ή τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Είναι κάτι που μπορείς να οργανώσεις πολύ εύκολα - και πάντα δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στο περιβάλλον.

136205310_m

Οι προορισμοί και οι δραστηριότητες
Κλείσιμο
Πού μπορείς, όμως, να κάνεις την επόμενη “απόδραση του Σαββατοκύριακου”; Οι ιδέες είναι πολλές και οι προορισμοί που μπορείς να επιλέξεις στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι. Ο υπαίθριος τουρισμός έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και μία απόδραση μακριά από την πόλη, τα καυσαέρια, τα αυτοκίνητα και τη φασαρία, θα αποτελέσει το καλύτερο αγχολυτικό σου μετά από μία απαιτητική εβδομάδα τρεξίματος και άπειρων υποχρεώσεων. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μία βόλτα στην πάντα δημοφιλή Αράχωβα, την οποία μπορείς να συνδυάσεις με μία πεζοπορία στον Παρνασσό - με το απαραίτητο χιονάκι να κάνει την εμπειρία σου πιο όμορφη - ή ακόμη και μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών; Ή για μία εκδρομή στα Καλάβρυτα, όπου μπορείς να συνδυάσεις την απόδρασή σου με μία βόλτα με τον οδοντωτό; Μπορείς ακόμη να επιλέξεις ένα από τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, κάνοντας πεζοπορία στο Μαίναλο ή να επισκεφθείς τη Στερεά Ελλάδα κάνοντας ορεινή ποδηλασία στην Οίτη ή απλά μία βόλτα στο παιχνιδιάρικο πάρκο της Παύλιανης.

25204453_m

Αν θέλεις κάτι πιο ξεκούραστο ή απλά δεν είσαι extreme τύπος, μην προβληματίζεσαι. Ακόμη και μία βόλτα με το αυτοκίνητο ή ένα πικ-νικ στη φύση μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις. Οργάνωσέ το από το σπίτι και ζήσε ένα διαφορετικό γεύμα παρέα με καρό τραπεζομάντιλα, τάπερ με κρύους μεζέδες, αλλά και την αγαπημένη σου παρέα. Χαλαρώστε, παίξτε επιτραπέζια και περάστε μερικές ώρες μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ακόμη και αν δεν θέλεις να φύγεις μακριά από το σπίτι σου ή δεν έχεις χρόνο να αποδράσεις για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για μία βόλτα ή ένα πικ-νικ πολύ κοντά στην περιοχή της κατοικίας σου. Αν μένεις στην πρωτεύουσα, μία απόδραση στα βουνά της Αττικής μπορεί να είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη διάθεση. Ο Υμηττός, η Πεντέλη ή η Πάρνηθα προσφέρουν άπειρες δυνατότητες για δραστηριότητες στη φύση, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου. Γραφικές διαδρομές, εκκλησάκια και μονές, καταρράκτες και ρεματιές μπορούν να σε κάνουν να ξεφύγεις από το αστικό τοπίο, χωρίς να απομακρυνθείς σημαντικά ή να ξοδέψεις χρόνο στις μετακινήσεις.

69129527_m

Το περιβάλλον προτεραιότητα σε κάθε σου στιγμή
Φυσικά, σε κάθε βόλτα στη φύση πρέπει να είσαι προσεκτικός, ώστε να μην αφήσεις τα σημάδια του περάσματός σου στο περιβάλλον.
Απόφυγε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως ένα υπαίθριο barbeque, μην ανάβεις φωτιά χωρίς επιτήρηση και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πού πετάς τα τσιγάρα σου.
Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό, μάζεψε με προσοχή όλα τα σκουπίδια που άφησε η παρέα σου, κάνε ανακύκλωση στα είδη που πρέπει και, φυσικά, καλλιέργησε την οικολογική συνείδηση στα παιδιά σου, ώστε να αγαπούν και να σέβονται τη φύση σε κάθε τους κίνηση.
Έχει, εξάλλου, αποδειχθεί ότι τα παιδιά που περνούν χρόνο στη φύση είναι πιο χαρούμενα, πιο ήρεμα, πιο υγιή και πιο δημιουργικά.

126909079_m

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι που πρέπει να σκέφτεσαι όμως κάθε στιγμή, ακόμη και στην καθημερινότητά σου στην πόλη και κάθε σου επιλογή. Μπορείς, λοιπόν, να είσαι πιο ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά στα πάντα, ακόμη και στην επιλογή της νέας σου πιστωτικής κάρτας. Μην ξεχνάς ότι η Eurobank, η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία της Mastercard για την προστασία του περιβάλλοντος, «Priceless Planet Coalition», σου προσφέρει τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσεις και να χρησιμοποιήσεις πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard με οικολογικό αποτύπωμα.

Με κάθε νέα έκδοση πιστωτικής κάρτας Eurobank Mastercard, για αιτήσεις έως και 15/3, μάλιστα, φυτεύεις 5 δέντρα στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσω της we4all και της πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition της Mastercard. Παράλληλα, για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιείς χρησιμοποιώντας τη νέα σου κάρτα έως και 22/4, κερδίζεις διπλάσια ευρώ €πιστροφή στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις. Μπορείς να αποκτήσεις την πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, με τον τρόπο που επιθυμείς: από το e-Banking, καλώντας στο 2119904400, ή κλείνοντας ραντεβού στο κατάστημα Eurobank που σε εξυπηρετεί μέσω της υπηρεσίας Ραντεβού στο κατάστημα. Οι κάρτες που θα συμμετέχουν στην ενέργεια είναι οι Mastercard πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο €πιστροφή: Mastercard Classic, Mastercard Gold, Cosmote World Mastercard, Premium Club Platinum Mastercard, Euroline style Mastercard.

123456640_m







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης