Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έφοδος σε εννέα προμηθευτές και πωλητές ζυμαρικών

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έφοδος σε εννέα προμηθευτές και πωλητές ζυμαρικών

Οι έλεγχοι γίνονται εν μέσω ανατιμήσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές – Στόχος της Επιτροπής να δώσει ηχηρό μήνυμα για τον έλεγχο της αγοράς

epitropi_antagwnismou
Σε αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε εννέα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια και λιανική πώληση ζυμαρικών προχώρησαν σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού δίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τον έλεγχο της αγοράς εν τω μέσω των ανατιμήσεων που προκαλεί το ράλι του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών διεθνώς.

Η έρευνα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Επ. Ανταγωνισμού, έγινε αυτεπάγγελτα με στόχο να διαπιστωθούν τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές με τη μορφή οριζόντιας ή κάθετων συμπράξεων.

Η Επιτροπή σημειώνει πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Καμίλα αποκαλούσε «τσο..λα» την Μέγκαν Μαρκλ, δεν ήθελε ούτε να τη βλέπει


Έδινε χασίς στην 14χρονη αδελφή της που εξέδιδε στα Φιλιατρά για να μην αντιστέκεται


Μέχρι πότε πρέπει να καταθέσετε τη δήλωση Πόθεν Έσχες για φέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης