Τουρκική πρόκληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά

Τουρκική πρόκληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά

Το ελικόπτερο  πετούσε από Σάμο προς Αγαθονήσι  όταν οι τουρκικές αρχές το ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου ότι βρισκόταν σε τουρκικό FIR - «Η εκπομπή σας είναι παράνομη, δεν ισχύει» απάντησε ο σταθμος της Σάμου - «Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη» το μήνυμα Χαρδαλιά  - Νέες παραβιάσεις από τουρκικό UAV

10131303-F22-2-1020x1020
Τούρκοι, μέσω του ασυρμάτου, παρενόχλησαν το ελικόπτερο NH90 της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα, έγινε νωρίτερα το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο πετούσε από Σάμο προς Αγαθονήσι. Τότε, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία καθώς όπως ισχυρίστηκαν πετούσε μέσα σε τουρκικό FIR!

Ωστόσο οι τουρκικοί ισχυρισμοί αγνοήθηκαν από το ελληνικό ελικόπτερο το οποίο συνέχισε κανονικά την πορεία του. 

Αμέσως μετά, ο σταθμος της Σάμου απάντησε στις τουρκικές αρχές ότι η εκπομπή τους είναι παράνομη, δεν ισχύει και ότι το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού πετούσε σε περιοχή ευθύνης του ελληνικού FIR.




«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη» το μήνυμα Χαρδαλιά 

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους», κατέστησε σαφές ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε σήμερα συνεχίζοντας για τριτη ημέρα την περιοδεία του σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά την οποία ενημερώνεται για την αποστολή, το κύριο έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.

Είχε προηγηθεί τελετή στο Μνημείο των τριών Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες.

«Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης, ο έπαρχος περιφερειακής ενότητας Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής, ο διοικητής της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, καθώς και οι διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Καλύμνου, με τους οποίους είχε νωρίτερα συνάντηση. Κατά την άφιξή του στο νησί, ο κ.Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα του ιστορικού 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Επίσης, σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισκέφθηκε :

-Το Στρατηγείο της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) και το επιτηρητικό φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στη Σάμο και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλειο Πανουράκη, τον δήμαρχο δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον αντιδήμαρχο ανατολικής Σάμου Βασίλειο Βαλκαμλή.

-Τους Αρκιούς όπου συναντήθηκε με τον στρατεύσιμο οπλίτη ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού, με τον αντιδήμαρχο Πάτμου Ελευθέριο Κοκκώνη, τον μικρό Μιχαήλ - 'Αγγελο τον ένα εκ των δύο μαθητών του δημοτικού σχολείου, καθώς και με κατοίκους.

-Τα επιτηρητικά φυλάκια στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στην Καλόλιμνο, όπου συνομίλησε με το προσωπικό.

Τελευταίος σταθμός των σημερινών επισκέψεων ήταν η Ψέριμος, όπου συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους οπλίτες ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο και επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο του νησιού.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων ( ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Παραβιάσεις από τουρκικό UAV

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, τουρκικό UAV προέβη σήμερα Σάββατο σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


xardalias__3_
xardalias__4_
xardalias__5_
xardalias__1_
xardalias__2_



Ειδήσεις σήμερα:

«Οργή» στο Twitter μετά τις δηλώσεις του Ρουβά σχετικά με τον Λιγνάδη και την... «κόλαση» που ζει

H Oυκρανία αποδοκιμάζει τις αμερικανικές προειδοποιήσεις σχετικά με μια ρωσική εισβολή

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του 7χρονου στην Κυψέλη: Ο Πολωνός κουβαλούσε τα οστά του στη δουλειά

Στη Horeca ο Μητσοτάκης: Είμαστε μπροστά σε έναν αναπτυξιακό κύκλο με οδηγό τον τουρισμό και την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης