Φάρμα Μουσθένης: Από τη γοητεία της Αρχαίας Καβάλας, στο σήμερα

Φάρμα Μουσθένης: Από τη γοητεία της Αρχαίας Καβάλας, στο σήμερα

Ο επισκέπτης έρχεται κοντά στην φύση, γνωρίζει τον πρωτογενή τομέα, αλληλοεπιδρά με τα ζώα και αντιλαμβάνεται την έννοια του φρέσκου γάλακτος.

Κεντρικη
Sponsor Contend

Στην ευρύτερη περιοχή της Μουσθένης Καβάλας και στην τοποθεσία «Κεραμιδαριό» κοντά στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, εντοπίζεται η αρχαιότερη ανθρώπινη εγκατάσταση. Είναι ένας οικισμός της Νεολιθικής εποχής που χρονολογείται σύμφωνα με τα επιφανειακά ευρήματα στο 5.000 - 4.000 π.Χ. . Εκεί στους πρόποδες του Παγγαίου κοντά στο χωριό Μουσθένη, σε έναν από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, βρίσκεται η Φάρμα Μουσθένης μια μικρή οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα όπου με το δικό της καθημερινά φρέσκο κατσικίσιο γάλα παρασκευάζονται υψηλής διατροφικής αξίας γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα.
2__3_
 Με αγάπη και μεράκι 3 γενιές τώρα η οικογένεια μας ασχολείται με την εκτροφή αιγοπροβάτων εφαρμόζοντας τα πλέον σύγχρονα πιστοποιημένα μοντέλα. Η παραγωγή ποιοτικού γάλακτος με παραδοσιακό τρόπο όπως και η σωστή διαχείριση των ζώων αποτελεί τη μεγάλη κληρονομία της οικογένειας . Μέρος αυτής της κληρονομίας ήταν και τα μυστικά για το τυρί που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Όλα αυτά μαζί με καινοτόμες ιδέες και συνεχή βελτίωση μας έκαναν αυτούς που είμαστε σήμερα. Μια οικογενειακή επιχείρηση με άριστα γενετικά βελτιωμένο κοπάδι και μοναδικά γευστικά τυροκομικά προϊόντα!

Εκτρέφουμε συγκεκριμένη ράτσα κατσικιών, την ράτσα Αlpin. Τα ζώα κατάγονται από τις Γαλλικές Άλπεις από τα Μεσοπυρήναια Όρη, εξού και το όνομά τους. Είναι ράτσα γενετικά βελτιωμένη με πολύ υψηλές αποδόσεις σε γάλα που γενούν 1 έως 2 μικρά ετησίως. Είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας και έχουν προσδόκιμο ζωής έως 10 έτη. Τρέφονται σταθερά με μίγμα καρπών βιολογικής προέλευσης, ελεγμένης ποιότητας σε συγκεκριμένη ποσότητα ανάλογα με την φάση που βρίσκονται τα ζώα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
1__3_
Κλείσιμο
Το γάλα μας είναι βιολογικά πιστοποιημένο και ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός τέλειου αποτελέσματος… Τα προϊόντα μας !!!
Το καθημερινά αρμεγμένο γάλα μεταφέρεται στο τυροκομείο, όπου και μεταποιείται σε διαφορετικά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γραβιέρα , κασέρι , τυρί κατσικίσιο, κεφίρ, αριάνι, επιδόρπια (κρέμες-ρυζόγαλο)και πολλά άλλα.
3__2_
Ο Απόστολος Αδάλιαλης, τελειόφοιτος οικονομικών σπουδών, και πτυχιούχος τυροκομικής καθημερινά βρίσκεται εκεί για να ελέγχει την παραγωγή και την σωστή ωρίμανση των τυριών εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα τα προϊόντα είναι αγνά χωρίς προσθήκη συντηρητικών και περαιτέρω επεξεργασίες που αλλοιώνουν την ποιότητα και την διατροφική τους αξία.

Πρόσφατα η Φάρμα Μουσθένης άνοιξε υποκατάστημα στο κέντρο της Καβάλας . Έτσι οι καταναλωτές και λάτρες του καλού κατσικίσιου προϊόν να μπορούν να το προμηθευτούν εύκολα.
4__2_
 Επίσης στο κατάστημα αυτό, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των τυροκομικών προϊόντων και από μια μεγάλη γκάμα διαφόρων ντελικάτων ξεχωριστών εδεσμάτων που ταιριάζουν απόλυτα με τα τυριά μας σε απολαυστικά πλατό τυριών, σε μια σωστή ποιοτική διατροφή, σε ένα δυναμωτικό πρωινό και σε μαμάδες που ψάχνουν το ιδανικό για τα παιδία τους. Τέλος με όλα αυτά μπορεί να φτιάξει μια ξεχωριστή σύνθεση για δώρο ,μέσα σε χειροποίητα ξύλινα καλάθια ,πλατό και σε οικολογικές σακούλες.

Τον τελευταίο χρόνο η Φάρμα μας έχει ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό και διοργανώνει βιωματικές εμπειρίες ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους μέσα από ιδιαίτερα προγράμματα εκπαιδευτικού-ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο επισκέπτης έρχεται κοντά στην φύση, γνωρίζει τον πρωτογενή τομέα αλληλοεπιδρά με τα ζώα και αντιλαμβάνεται την έννοια του φρέσκου γάλακτος.
5__2_
Φάρμα Μουσθένης, ιδέες, δώρα και γεύσεις για όλους από μια οικογενειακή επιχείρηση, με άριστα γενετικά βελτιωμένο κοπάδι και μοναδικά, γευστικά, τυροκομικά προϊόντα !!!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης