Αρκαλοχώρι: Νέοι οικίσκοι έφτασαν σήμερα για τους σεισμόπληκτους (φωτογραφίες)

Αρκαλοχώρι: Νέοι οικίσκοι έφτασαν σήμερα για τους σεισμόπληκτους (φωτογραφίες)

Εγκαταστάθηκαν σε αυτούς 11 ακόμη οικογένειες - Επιλέχθηκαν βάσει κοινωνικών κριτηρίων

neoi_oikiskoi_foto_3
Συνεχίζεται η άφιξη νέων οικίσκων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την στέγαση των σεισμόπληκτων πολιτών, οι οποίοι σταδιακά προσπαθούν να ατενίσουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Σήμερα το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά 20 οικίσκοι, με στόχο να εγκατασταθούν σε αυτούς και άλλοι πληγέντες από τον σεισμό, με βάση πάντα τα κοινωνικά κριτήρια και τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, όπως ορίζει το Υπουργείο Υποδομών.

neoi_oikiskoi_foto_5
neoi_oikiskoi_foto_7_1


Στο σημείο όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι όλοι οι οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι, σήμερα παραδόθηκαν οι 8 από τους 20, ενώ αύριο θα μεταφερθούν εκεί οι υπόλοιποι 12 συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκτόνωση του προβλήματος της στέγασης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται άλλοι 20 από τους 90 συνολικά οικίσκους που έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών, με την ροή εγκατάστασης να είναι συνεχής, προκειμένου άμεσα να στεγαστούν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός των σπιτιών τους μετά τη πρωτόγνωρη δοκιμασία της 27ης Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
neoi_oikiskoi_foto_3


Να υπενθυμίσουμε ότι η εγκατάσταση των πρώτων σεισμόπληκτων οικογενειών στο Αρκαλοχώρι ξεκίνησε την Τρίτη με τις 16 πρώτες οικογένειες ενώ σήμερα μπήκαν στους οικίσκους ακόμα 11. Πολλοί εκ των δικαιούχων δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνηση τους για το γεγονός ότι θα έχουν, έστω και προσωρινά, έναν χώρο που θα ονομάζουν σπίτι τους.

«Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να λυθεί σταδιακά και οριστικά το θέμα της στέγασης για τους σεισμόπληκτους δημότες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Πηγή: ekriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με αίσιο τέλος: Σε κλειδωμένο σπίτι βρέθηκε η 4χρονη «Μαντλίν» της Αυστραλίας

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες

Covid Free Gr Wallet: Νέα εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid στο κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης