Aναμένονται μετασεισμοί μετά την ισχυρή δόνηση των 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη και άλλα νησιά του Αιγαίου, δήλωσε στο protothema.gr ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ειδικότερα όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος:
«Ο σεισμός είναι 6,3 προκαταρκτικό μέγεθος από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Είναι επιφανειακός, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Ιεράπετρας. Δεν έχει σχέση με το Αρκαλοχώρι είναι μια νέα, εντελώς ξεχωριστή εστία. Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός σε όλη την περιοχή του Λασιθίου, δηλαδή Ιεραπετρα, Σητεια. Τελος, για αυτό το μέγεθος αναμένονται μετασεισμοί. Ευτυχώς όμως η εστία είναι μέσα στη θάλασσα μακριά από κατοικημένες περιοχές».
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»