Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό για το τροχαίο με τον Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον αστυνομικό για το τροχαίο με τον Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2021  - Ο οδηγός φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

troxaiovouyli
Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας (πλημμέλημα) σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη ο οποίος ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας, του 23χρονου Ιάσονα. Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ. Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, η οικογένειά του αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και οι οποίες ερευνήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της κυρίας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ωστόσο, με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Ειδήσεις σήμερα

Στο τοπ 10 της Ευρώπης με τις περισσότερες πτήσεις η Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου

Γεωργιάδης: Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα - Μπείτε στο e-katanalotis για να βρείτε τις καλύτερες τιμές

Προπύλαια: Ένταση και χημικά στην πορεία των φοιτητών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης