Χρήστος Παππάς: «Κλεισμένος επί εννέα μήνες στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Χρήστος Παππάς: «Κλεισμένος επί εννέα μήνες στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Ήταν μοναχικός λύκος - Δεν διέθετε δίκτυο υποστήριξης» - Αυτά που ενδεχομένως σχεδίαζε ο Χρήστος Παππάς για το επόμενο διάστημα απασχολούν τους αξιωματικούς της Αστυνομίας - Δεν πιστεύουν πως είχε πρόθεση να παραδοθεί - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

pappas343
Για εννέα μήνες ο Χρήστος Παππάς δεν βγήκε από το ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, δεν συνάντησε ούτε τον γιο του και την οικογένειά του, δεν μίλησε στο τηλέφωνο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω της ακινησίας και της αδράνειας στην οποία είχε υποπέσει, είχε πάρει βάρος, ήταν λευκός καθώς δεν τον έβλεπε ο ήλιος, ενώ το βασικό ερώτημα που απασχολεί τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι τι θα έκανε το επόμενο χρονικό διάστημα. Για πόσο δηλαδή, θα έμενε «καρφωμένος» και φυλακισμένος στο σκοτεινό ισόγειο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου με τα ερμητικά κατεβασμένα ρολά.

Φυσικά, δεν πιστεύουν την εκδοχή που τους ξεφούρνισε ότι ετοιμαζόταν να παραδοθεί στις αρχές μέσα στον επόμενο μήνα. «Ο Χρήστος Παππάς δεν διέθετε δίκτυο υποστήριξης. Ήταν μοναχικός λύκος. Ο μόνος που τον βοηθούσε ήταν η 52χρονη Ουκρανή. Φυσικά δεν είχε καμία δυνατότητα να την κοπανήσει στο εξωτερικό, ενώ αυτό που τον «έτρεφε» ήταν η ματαιοδοξία του και η μεγαλομανία του. Νόμιζε ότι κάποιος είναι, ότι εμπαίζει τις αρχές στο όνομα μιας δήθεν επανάστασης που υπήρχε μόνο στο μυαλό του» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Παππας 2


Με αυτοκινητοπομπή στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς


Οι έμπειροι και πάντα αποτελεσματικοί στις αποστολές που αναλαμβάνουν αξιωματικοί της ΔΑΕΕΒ, έστησαν ένα ολόκληρο σχέδιο για να ξετρυπώσουν το νούμερο 2 της εγκληματικής οργάνωσης -με τη βούλα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων- «Χρυσή Αυγή». Για το λόγο αυτό έβαλαν στο στόχαστρο περισσότερα από 200 άτομα που μπορούσαν να βοηθήσουν τον καταδικασθέντα από τον Οκτώβριο του 2020 σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά. Παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις, τις επαφές τις συναντήσεις τους, όμως δεν υπήρχε καμία μαρτυρία για κινήσεις του καταζητούμενου. Ανάμεσα σε αυτούς και η 52χρονη Ουκρανή Ιρίνα Κρουσενίτσκα οποία μάλιστα, ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Από την παρακολούθηση διαπίστωσαν ότι οι προμήθειες και τα απορρίμματα της αλλοδαπής, δεν αντιστοιχούσαν σε αυτά ενός ατόμου. Η ίδια άλλωστε έμενε μόνη της χωρίς παιδιά, συγγενείς ή φίλους.

pappas__4_
pappas__8_
pappas__1_
pappas__6_


Κλείσιμο
Χθες λοιπόν κατέληξαν ότι βρίσκεται εκεί και στις 21:30 έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν. Ο Χρήστος Παππάς κατάλαβε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, εμφανώς με παραπανίσια κιλά και λέγοντας στους αστυνομικούς «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…». Βέβαια ο δικηγόρος του κ. Περικλής Σταυριανάκης επεσήμανε στο protothema.gr πως «Μου είπε ότι μου είχε στείλει μια επιστολή, στην οποία εξέφραζε την πρόθεση να παραδοθεί την οποία όμως εγω δεν έλαβα ποτέ. Και για τον λόγο αυτό δεν το γνωρίζω, ούτε μπορώ να το ισχυριστώ γιατί δεν  την έλαβα».

Παππας 1


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Να γίνονται τεστ στα σχολεία για να αποφευχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Στις αυλές οι κάτοικοι, βοηθούν στην κατάσβεση (βίντεο + φωτό)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Άνοιξε η εφαρμογή καταχώρισης κινητών για τη λήψη των αποτελεσμάτων με SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης