Χρήστος Παππάς: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη σύλληψή του

Χρήστος Παππάς: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη σύλληψή του

Ξένα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο Χρήστος Παππάς ήταν το «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής και ένθερμος υποστηρικτής του Μουσολίνι - Επισημαίνουν ότι ήταν το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου

pappas_syllipsi
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από χθες το «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στη σύλληψή του στου Ζωγράφου που κάνει το γύρο στις μεγαλύτερες ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Ήταν το τελευταίο από τα στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος που δεν είχε συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, επισημαίνουν ξένα δημοσιεύματα προσθέτοντας ότι ο 60χρονος χρυσαυγίτης ήταν το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου και ένθερμος υποστηρικτής του Μουσολίνι.

Γαλλική εφημερίδα «Le Monde»

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, «νούμερο δύο» του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Ο Χρήστος Παππάς θεωρείται ένας από τους βασικούς ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, ένα κόμμα που περιγράφεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως «εγκληματική οργάνωση».

«Περίπου 50 στελέχη της Χρυσής Αυγής είχαν καταδικαστεί ύστερα μαραθώνια δίκη στην Αθήνα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες και παράνομη οπλοκατοχή», προσθέτει η εφημερίδα.


pappas_monde


Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien»

«Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς είχε διαφύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει τη φυλακή», σχολιάζει η εφημερίδα.

Ο 60χρονος είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κλείσιμο
«Ένθερμος υποστηρικτής του Μουσολίνι και συλλέκτης αναμνηστικών από την ιταλική φασιστική εποχή, ο Χρήστος Παππάς ήταν το δεξί χέρι του ηγέτη της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.

pappas_parisien




Ελβετική εφημερίδα «Le Temps»

Στο ίδιο μήκος και η ελβετική εφημερίδα «Le Temps» γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Συνελήφθη το «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής. O 60χρονος Χρήστος Παππάς ήταν ο τελευταίος από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που είχε ξεφύγει από τη μέγγενη της Δικαιοσύνης».


pappas_temps


Bρετανικό δίκτυο ΒΒC

«Συνελήφθη στην Ελλάδα ο χρυσαυγίτης φυγόποινος Xρήστος Παππάς ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 ετών, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και δεν συνελήφθη για μήνες», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

pappas_bbc



Βρετανική εφημερίδα «Guardian»

«Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς ήταν φυγόποινος από τον Οκτώβριο του 2020, όταν καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης άνω των 13 ετών στο πλαίσιο της απόφασης-ορόσημο του δικαστηρίου για την ναζιστική οργάνωση», γράφει η εφημερίδα Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, η οποία οδήγησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής στη δίκη που ξεκίνησε το 2015 και «έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο σημαντικές στην ελληνική πολιτική ιστορία».

pappas_guardian






Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Να γίνονται τεστ στα σχολεία για να αποφευχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Στις αυλές οι κάτοικοι, βοηθούν στην κατάσβεση (βίντεο + φωτό)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Άνοιξε η εφαρμογή καταχώρισης κινητών για τη λήψη των αποτελεσμάτων με SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης