Μεθυσμένος αποδείχθηκε ότι ήταν ο 54χρονος που προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο Εύζωνα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, στην Ηρώδου Αττικού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης -που φέρεται να ήταν πρώην μέλος των ΟΥΚ- μόλις είδε τον Εύζωνα, που εκείνη την ώρα είχε σκοπιά, τον πλησίασε και με μια αιφνιδιαστική κίνηση, αποπειράθηκε να του πάρει το όπλο. Ο τελευταίος αντιστάθηκε -μαρτυρίες αναφέρουν πως στη συμπλοκή που ακολούθησε, έπεσε στο πεζοδρόμιο -και κατάφερε, τελικά, να ακινητοποιήσει τον 54χρονο.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ και ένας αστυνομικός φρουρός από το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη.
Στις πρώτες του κουβέντες στους αστυνομικούς, ο 54χρονος παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να ελέγξει την αντίδραση τού Εύζωνα.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών