Στις 21:00 το βράδυ και όχι στις 00:00 όπως συνηθίζεται θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ανάσταση. Σε αυτό συντέλεσαν τα μέτρα της Πολιτείας για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού. Στις εκκλησίες θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του ιού ενώ οι πιστοί που θα προσέλθουν στις εκκλησίες θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους και να φορούν διπλή μάσκα κατά την παραμονή τους στους εκκλησιαστικούς χώρους.
Τα μέτρα στις εκκλησίες
Υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού
Τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας
Ενα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού. Ανώτατο όριο 100 άτομα ανά ιερό ναό
Ενα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας
Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30
Το Μεγάλο Σάββατο η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.
Τι γίνεται με τις διαδημοτικές μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας
Όπως και τις προηγούμενες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έτσι και σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.