Σπείρα διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε Καβάλα και Θάσο

Σπείρα διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε Καβάλα και Θάσο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας

kavala
Με μια αστραπιαία επιχείρηση που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας και συμμετείχαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Θάσου, εξαρθρώθηκε μια συμμορία που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην βόρεια Ελλάδα και συνελήφθησαν τρία από τα τέσσερα μέλη της.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε αρχικά ένας από τους δράστες που έφτασε στην Καβάλα με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη μεταφέροντας δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 146,4 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο λιμάνι της Κεραμωτής ένα ακόμη μέλος της σπείρας που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στη Θάσο και συνέλαβαν. Αμέσως μετά, εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε ένα παράπηγμα σε ορεινή δασική περιοχή του νησιού οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν την σύλληψη.

Ο ένας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, καθώς οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών και έδινε οδηγίες στους υπόλοιπους για την παραλαβή και τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, όπου τα αποθήκευαν για να τα διακινήσουν.

Στα σπίτια των δραστών στη Θάσο, βρέθηκαν δύο πλήρη εργαστήρια με λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές και άλλα εξαρτήματα για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, στα οποία καλλιεργούνταν 16 χασισόδεντρα ύψους 0,50 ως 1,70 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που τους άσκησε διώξεις για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φονική πλημμύρα στον Εβρο: Εικόνες μεγάλης καταστροφής - Εθνικό πένθος για τον πυροσβέστη

Όλες οι αλλαγές στα ΑΕΙ - Πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τι θα ισχύσει για την πρόωρη συνταξιοδότηση μετά το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης