Το μήνυμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Το μήνυμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Για την μεγάλη ιστιοπλοϊκή οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι από το 2003 καλλιεργεί το άθλημα των ΑμεΑ το οποίο είναι ενταγμένο στην παγκόσμια ομοσπονδία

istio
Για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η σημερινή ημέρα δεν είναι σαν τις άλλες. Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και για την μεγάλη ιστιοπλοϊκή οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι από το 2003 καλλιεργεί το άθλημα των ΑμεΑ το οποίο είναι ενταγμένο στην παγκόσμια ομοσπονδία κι έχει χαρίσει στη χώρα μας μετάλλια σε παραολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όλο και περισσότεροι αθλητές με αναπηρία αποφασίζουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα και υπάρχουν σωματεία σε όλη τη χώρα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν.

Υπάρχει, μάλιστα, ένα ειδικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο έχει ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες η ΕΙΟ σε συνεργασία με το σωματείο Ιστιοπλοΐα για Ολους και τον ΝΟΕ διοργανώνει στον Σαρωνικό κόλπο έναν μεγάλο αγώνα για άτομα με αναπηρία και συμμετέχουν αθλητές κι άλλων κατηγοριών όπως τα Οπτιμιστ και τα Λέιζερ 4,7.

Δυστυχώς, φέτος, λόγω της COVID-19, ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί (θα διεξαχθεί μόλις ανάψουν το πράσινο φως οι υγειονομικές και αθλητικές αρχές), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ομοσπονδία ξεχνά τους αθλητές ΑμεΑ. Ίσα ίσα που πάντα ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό τους, με μοναδικό στόχο να τους προσφέρει τη χαρά και την ικανοποίηση ότι δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία και εκτός από δικαιώματα έχουν και δυνατότητες που πρέπει να αναγνωρίζονται.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης