Κορωνοϊός: Δύο ακόμη βουλευτές-γιατροί στην εθελοντική δράση κατά της πανδημίας
Έξι βουλευτές-γιατροί έχουν δηλώσει προθυμία να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ - Τελευταίοι εθελοντές ο βουλευτής της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου
Συνολικά έξι βουλευτές ιατροίέχουν δηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στοΕθνικό Σύστημα Υγείας και να συνδράμουν στην μάχη κατά της πανδημίας.
Οι τελευταίες επιστολές-δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς που διαβιβάστηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα υπογράφονται από τον βουλευτή Λακωνίας με την ΝΔ Νεοκλή Κρητικό που έχει την ειδικότητα του χειρουργού θώρακος και την βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου, συνταξιούχο γυναικολόγο.
Ο κ. Κρητικός αναφέρει στην επιστολή του: «Δια της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης».
Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς του Γ. Λαμπρούλη(ΚΚΕ) και των βουλευτών της ΝΔ Χρ. Κέλλα, Κ. Μπλούχου και Β. Γιόγιακα.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.