LIVE

Κορωνοϊός

Βουλή: Προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντά του ζητά ο Γιώργος Λαμπρούλης για να ενισχύσει το νοσοκομείο Λάρισας

lamproulis_1

Ο γιατρός - βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, έστειλε σχετική επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα - Κάλεσμα στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ απευθύνει το ΚΚΕ

Καλεσμα στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού απευθύνει το ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γιατρός, βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Γιώργος Λαμπρούλης με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωστα Τασουλα ζητά απαλλαγή απο τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις με τους γιατρούς του νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά, η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας. Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, είναι κρίσιμη η ατομική συμβολή και προσφορά.

Καλούμε πρώτα και κύρια τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, γιατρούς, να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, γιατρού – πνευμονολόγου στο ΕΣΥ, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου, για να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας στο νομό Λάρισας».

Η επιστολή του κ Λαμπρουλη εχει ως εξής:

Επιστολή του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση προς τον κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιώργος Λαμπρούλης
Βουλευτής του ΚΚΕ
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean - Δικαίωμα προαίρεσης για αγορά μετοχών από Δημόσιο

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε 'σκύλους' που θα μας φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους»

Pfizer: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η ετυμηγορία του FDA για το εμβόλιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Τρολ

Διαβάζοντας τα σχόλια καταλαβαίνεις ότι ο κωρονοιος είναι ευλογία για την Ελλάδα... Μακάρι να την γλιτώσουν μόνο τα παιδιά !!!

Βιολόγος

Ακόμα και σ αυτή την πράξη βγήκαν να κράξουν τα ακροδεξιά απολιθώματα. Τελικά παρ'ότι η ΧΑ μπήκε φυλακή, οι ασυμπτωματικοί φασίστες παραμένουν αρκετοί στην κοινωνία.

κα

Έλα Πολάκη, ήρθε η σειρά σου! Εθελοντής στο ΑΧΕΠΑ και στα διαλείμματα δηλώσεις στα κανάλια με το στηθοσκόπιο στο λαιμό και το τσιγάρο στο στόμα. Να σκάσουν απ' το κακό τους τα φασιστάκια!

ΑΝΤ

Αξιεπαινη η προσπαθεια αυτων ολων των εθελοντων γιατρων Ομως τωρα το θυμηθηκαν; Τωρα που η πανδημια βαινει προς το τελος της; Διοτι τωρα, και στην Ελλαδα, τα κρουσματα λιγοστευουν και ολα τα σχετικα με τον κορωνοιο,Εξαλλου τα εμβολια ηδη αρχιζουν, και ο,τι και να λενε γιατροι και πολιτικοι στην Ελλαδα,ετεροκαθοριζονται και θα κανουν ο,τι θα κανουν και στην Ευρωπη για τα απαγορευτικα..Σπευδουν λοιπον και οι γιατροι μας να προλαβουν ολιγη δημοσιοτητα!

Trump εσύ;

η πανδημια βαινει προς το τελος της; αγόραρε μου εσύ έχουν να δουν τα ματάκια σου ακόμα...σου είπαν ότι βγήκε το εμβόλιο και είπες μέσα σου πάει καθαρίσαμε. με 3200 κρουσματα τη μέρα η πανδημία βαίνει προς το τέλος; Το Φεβρουάριο και Μάρτιο τα ίδια νούμερα θα είναι και χειρότερα.

Α

Σιγά το κατόρθωμα.Αυτα γίνονται αθόρυβα όταν οι λόγοι είναι αλτρουιστικοι.Ο σύντροφος τοχει κάνει βουκινο.

Β

Βούρλο, έπρεπε να στείλει επιστολή η οποία δημοσιεύεται για να μπορέσει να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Επίσης η επιστολή του συνοδεύεται από το ΚΚΕ ως κάλεσμα σε όλους του ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στις δημόσιες κλινικές, αυτές που ο Κούλης άφησε να γίνουν νεκροταφεία.

Χίλια μπράβο

Χίλια μπράβο στον κ. Λαμπρούλη του ΚΚΕ που δίνει αυτό το όμορφο παράδειγμα, εδώ να θυμίσουμε και ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι μόνοι που αρκούνται στο βασικό μισθό των 800 ευρώ κ δεν έχουν μπει στη βουλή για να φτιάξουν βίλλα.

TEDBEK

KALO, ALLA OI APODOXES TOU NA EINAI AVTES TON IARON KAI OXI H BOULEVTIKES

tt

Μπορούμε να έχουμε μια λίστα με ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς του κοινοβουλίου???

Συγχαρητηρια

Στον άνθρωπο που πραγματικά νοιάζεται για το καλό των άλλων με πράξεις κσι όχι στα λόγια. Γιατί δεν κάνει το ίδιο όλος ο θίασος που ξημεροβραδιάζεται περίλυπος στα κανάλια (την Παγώνη τη βάφουν έντονα και της φουσκώνουν πολύ και το μαλλί) και αγωνιούν για το μέλλον του ανεύθυνου, κσραμπουζουκλή λαού; Να σηκώσουν τα μανίκια Σύψας κλπ. και να πάνε να βοηθήσουνε. Και αν δεν ξέρουν, να τους δείξουνε. Πολύ πιο σπουδαίο έργο θα προσφέρουν.

Μεγαλοαστη

Αν και γενικα οι γνησιοι μαρξιστες σε οποιαδηποτε χωρα ηταν προδοτες του εθνους τους λογωτης ιδεολογιας τους που αιματοκυλισε τον πλανητη και σκλαβωσε την μιση Ευρωπη για 50 και πλεον χρονια, φαινεται οτι αναμεσα τους υπαρχουν και μελη που εχουν διατηρησει καποια απο τα ανθρωπινα χαρακτηριστικα. Το θλιβερο ειναι οτι ακομη και στη συγχρονη εποχη που εχει μπει ο μαρξισμος παγκοσμιως στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, πρεπει παντα να εχουμε το νου μας για την προστασια της αστικης δημοκρατιας και της ελευθερης οικονομιας, μιας και συμφωνα με το μανιφεστο τους στην Ελλαδα, θα προσπαθησουν να ανατρεψουν την αστικη ταξη σε περιπτωση πολεμου για να αναλαβουν αυτοι τα ηνια της εξουσιας. Η ακροδεξια στην Ελλαδα εξαφανιστηκε χαρις τον Σαμαρα και τον εξαιρετο κ.Μητσοτακη, μενει να δουμε τι θα γινει με αυτο το κομμα απολιθωμα στις επομενες εκλογες. Παντως γι αυτη του τη πραξη και μονο αξιζει συγχαρητηρια γιατι κανεις αλλος βουλευτης δεν επραξε το ιδιο αν και θα περιμεναμε εστω απο καποιους να το πραξουν. Μπραβο του και παλι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης