Πρόεδρος Ένωσης Τουρκοκυπρίων Δασκάλων: «Είμαστε κατεχόμενο έδαφος»

Πρόεδρος Ένωσης Τουρκοκυπρίων Δασκάλων: «Είμαστε κατεχόμενο έδαφος»

Σκληρές δηλώσεις κατά της Άγκυρας, λίγες μέρες πριν από τον Β’ γύο των «προεδρικών» εκλογών στα κατεχόμενα, την ερχόμενη Κυριακή

legra3
«Είμαστε έδαφος κατεχόμενο και προτεκτοράτο της Τουρκίας» λέει για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Άγκυρας για την πολιτική πλήρους εκτουρκισμού του βόρειου τμήματος του νησιού.

«Στο μέρος αυτό η Τουρκία εφαρμόζει μια αναίμακτη γενοκτονία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων και προσπαθεί ν’ αλλάξει τη δημογραφική δομή και το πέτυχε» λέει, μιλώντας σε Τ/Κ ραδιοφωνικό σταθμό στα κατεχόμενα, ο Ελτζίλ.


Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τον Β’ γύο των «προεδρικών» εκλογών στα κατεχόμενα, την ερχόμενη Κυριακή, όπου αναμετρούνται ο σημερινός Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί (30% Πρώτο Γύρο) και ο εκλεκτός της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ (32%).

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων δασκάλων στα κατεχόμενα, διαφωνεί ανοικτά με την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κύπρο, υποστηρίζοντας δημόσια απόψεις που ακόμη και στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού, δεν ακούγονται δημόσια.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει παλαιότερα πως τα κατεχόμενα: «είναι μια καλή αποικία για την Τουρκία. Μια “υποτελής διοίκηση” που ξεπλένει βρώμικο χρήμα στα καζίνο και τα πορνεία, συνεργεί στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως κανονικός σκουπιδότοπος».

Ειδήσεις σήμερα:

Σάμος: Συνελήφθησαν μετανάστες που έγλειφαν συσκευασίες σε σούπερ μάρκετ και τις άφηναν στο ράφι (βίντεο)

Τρομακτικό βίντεο: 26χρονος στις ΗΠΑ προσπαθεί να ξεφύγει από πούμα - «Δεν σκοπεύω να πεθάνω σήμερα»

«Έφυγε» από καρδιακή ανακοπή η Μπέρτα του «Two and a half men»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης