Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Ο πρώτος μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:30 - Στις 7:11 ο δεύτερος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ - Χουλιάρας: Υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα

seismografos-arthro
Δεύτερος σεισμός άνω των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες ταρακούνησε στις 7:11 την Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο σεισμός με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο είχε μέγεθος 5,2 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

seismos-kriti


Είχε προηγηθεί στις 3:30 σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος συμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνώνείχε επίκεντρο 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σητείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21,3 χλμ.

κρητη_σεισμος
Κλείσιμο



Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Φαίνεται πως είναι σε φθίνουσα πορεία τις πρώτες ώρες, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί, κάτι το οποίο είναι καλό» είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «έντονη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βορειοανατολικά της Κρήτης».



Ισχυροί μετασεισμοί

Στα επόμενα περίπου 40 λεπτά του πρώτου σεισμού ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις. Η πρώτη ήταν μεγέθους 3,2 Ρίχτερ (στις 03:41), η δεύτερη που ήταν και η πιο ισχυρή, 4,4 Ρίχτερ (03:44 με εστιακό βάθος 27 χλμ) και άλλη μία μεγέθους 3,1 Ρίχτερ στις 03:56.

κρητη_2


Ακολούθως, έγιναν άλλοι τρεις μετασεισμοί μεγέθους 3,4 (04:10), 4,1 (04:11) και 3,5 (04:35) Ρίχτερ , με την σεισμική δραστηριότητα να είναι έντονη στην περιοχή τη νύχτα.

κρητη_3

Μετασεισμοί ακολούθησαν και την δεύτερη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ με τον μεγαλύτερο να είναι μεγέθους 4 Ρίχτερ ενώ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν τρεις μετασεισμοί από 3,1 έως 3,7 Ρίχτερ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησε τους κατοίκους. Οπως αναφέρει το ekriti.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής - Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης