Σύλλογος «Ελπίδα» - Μαίρη Κατράντζου : Highlights από το υπερθέαμα μόδας

Σύλλογος «Ελπίδα» - Μαίρη Κατράντζου : Highlights από το υπερθέαμα μόδας

Το «Gala» βρέθηκε στα παρασκήνια της επίδειξης της Μαίρης Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Συλλόγου «Ελπίδα», καθώς και στο after party, και σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
modela_ar1

«Συγκεντρωθείτε, θέλω να σας πω κάτι σοβαρό», είπε στα παρασκήνια λίγα λεπτά πριν αρχίσει το σόου ο Ετιέν Ρουσό, ο άνθρωπος που επί χρόνια έστηνε τις μυθικές επιδείξεις του Καρλ Λάγκερφελντ στο Palais de Tokyo για τη Γαλλική Εβδομάδα Μόδας υψηλής ραπτικής. Η Ροζάνα Γεωργίου, που συγκαταλέγεται πλέον στα διεθνή top models και η εστέτ Eυγενία Νιάρχου, που θα περπατούσε στην πασαρέλα, πλησίασαν. «Είστε τυχερές. Σήμερα θα ζήσετε μια ιστορική στιγμή. Μια ιδιαίτερη στιγμή για την παγκόσμια μόδα. Αδράξτε την ευκαιρία! Αυτό το βράδυ θα το θυμάστε για πάντα».

Τα κορίτσια, που ένιωθαν κι αυτά το βάρος ενός fashion show το οποίο συγκέντρωνε πάνω του το ενδιαφέρον του παγκόσμιου fashion industry, χειροκρότησαν αυθόρμητα. Η Σοφία Νεοφύτου, γνωστή από την επί χρόνια συνεργασία της με τον οίκο Victoria’s Secret ως καλλιτεχνική διευθύντρια των σόου του, φρόντισε να καταγράψει τη στιγμή με Instagram stories.

Κοινή επιθυμία τόσο του Συλλόγου «Ελπίδα», που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια προσφοράς σώζοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά, όσο και της πρόεδρου του και Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ήταν η φετινή επέτειος να ταυτιστεί με την αποστολή ενός δυνατού μηνύματος προς όλη την υφήλιο μέσω της διάθεσης του συνόλου των εσόδων της εκδήλωσης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την αγορά νέων μηχανημάτων, αλλά και για διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με το Dana-Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ.


Κλείσιμο
katranzou1
Οι οικοδέσποινες της βραδιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η διεθνούς κύρους σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου


Ο ναός του Ποσειδώνα αναδείχθηκε στην ιδανικότερη τοποθεσία για το πολυαναμενόμενο σόου της «βασίλισσας των prints». Η ίδια ήθελε η επιστροφή στη γενέτειρά της να έχει σαφείς αναφορές στην Ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας - και δεν το έκρυψε ποτέ: «Ο πολιτισμός, η αρμονία και η αισθητική της αρχαίας Ελλάδας αποτελούν μεγάλη έμπνευση για όλους μας», είχε δηλώσει παλαιότερα. Οταν η 36χρονη designer ρωτήθηκε πού θα επιθυμούσε να λάβει χώρα η φιλανθρωπική επίδειξή της, άφωνες οι κυρίες του Συλλόγου «Ελπίδα» την άκουσαν να προτείνει τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Το ΚΑΣ τελικά συναίνεσε μετά από αρκετούς μήνες. Αλλωστε ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός και διεθνούς εμβέλειας η δημιουργός, η οποία με την έμπνευση και τη δουλειά της έχει αποδείξει ότι στο κέντρο όλων είναι ο άνθρωπος και η ισχυρή βούληση για πρόοδο και δημιουργία. «Το να βρίσκεις νόημα πίσω από μια έμπνευση, αλλά και η διαδικασία της αφήγησης αυτού είναι κάτι που με συνεπαίρνει», αναφέρει η σχεδιάστρια.

Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο καρτποσταλικά ελληνικό τοπίο του Σουνίου γέμισε την ατμόσφαιρα συγκίνηση και δέος. Σύννεφα θεατρικού καπνού σηματοδότησαν την έναρξη του σόου, προτρέποντας τους θεατές να μεταφερθούν νοερά στον Χρυσό 5ο αιώνα π.Χ. Σαράντα δημιουργίες-έργα τέχνης συνέδεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο το χθες με το σήμερα. Αλλεπάλληλες στρώσεις υφάσματος, πτυχώσεις, μια υδρόγειος σφαίρα, πλάσματα του βυθού, πράσινα φτερά, μοναδικής αισθητικής τουαλέτες, η Ελλάδα ως ζωντανή οντότητα και όχι μια χαμένη κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη. Πηγή έμπνευσης η αρχαία Ελλάδα και όλα όσα είδαν για πρώτη φορά το φως εδώ: η Αστρονομία, η Βιολογία, η Τριγωνομετρία... ακόμα και οι ρήσεις του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Μέσω της live αναμετάδοσης της επίδειξης από τα social media οι εικόνες των μοντέλων με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα έφτασαν σε κάθε άκρη του πλανήτη. Η ιέρεια της μόδας Σούζι Μένκες και η Μπιάνκα Μπραντολίνι της οικογένειας Ανιέλι είχαν τα πρωτεία. Η πρώην βασίλισσα της Ελλάδας Αννα-Μαρία, που καθόταν δίπλα στην οικοδέσποινα της βραδιάς Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σκούπισε τα δάκρυα συγκίνησης που της προκάλεσε το θέαμα. Δεν ήταν όμως η μόνη που ένιωσε ρίγη δέους να τη διαπερνούν. Ο τόπος, τα ρούχα, ο φωτισμός, η μουσική, όλα δημιουργούσαν συναισθηματική φόρτιση. «Μamma mia!» αναφώνησε κάποια στιγμή ένας Ιταλός δημοσιογράφος από το εκστασιασμένο ακροατήριο.


katranzou2
Η Μαίρη Κατράντζου κάνει τις τελευταίες διορθώσεις.


Τα μοντέλα περπατούσαν αργά, με έναν ρυθμό που θαρρείς επέβαλε ο ίδιος ο χώρος. Η Ευγενία Νιάρχου ήταν σαφώς εκείνη που συγκέντρωσε τα περισσότερα φλας. Ηταν εξάλλου η πρώτη φορά που η υπέρκομψη jet setter περπατούσε σε επίδειξη μόδας. Για χάρη της Ελλάδας και της φίλης της Μαίρης Κατράντζου. Ακόμη και οι ενστάσεις που είχε σχετικά με το styling των μαλλιών της από το team της επίδειξης κάμφθηκαν γρήγορα όταν ο Ετιέν Ρουσό τής εξήγησε τη φιλοσοφία βάσει της οποίας επιλέχθηκε το συγκεκριμένο look για το σόου.



katranzou3



Καθ' όλη τη διάρκεια της επίδειξης η Μαίρη Κατράντζου βρισκόταν εμφανώς αγχωμένη πίσω από τον ναό. Οταν ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τής ζήτησε να πλησιάσει βρέθηκε μπροστά σε ένα κοινό που παραληρούσε, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια της. Εκεί βρισκόταν και η οικογένειά της: ο σύντροφός της, καθηγητής Νευρολογίας στο Λονδίνο Μάριος Πολίτης, και οι επιχειρηματίες γονείς της, Βλάσσης και Κατερίνα Κατράντζου. Ο πατέρας της Μαίρης δάκρυσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του σόου, ενώ η μητέρα της δεν αρνήθηκε να μιλήσει σε δημοσιογράφο της ιταλικής «Vogue», ο οποίος της ζήτησε να θυμηθεί στιγμές από τα παιδικά χρόνια της Ελληνίδας σχεδιάστριας.


Οπως συνηθίζεται στα μεγάλα fashion shows του εξωτερικού, πολλές από τις παρευρισκόμενες είχαν επιλέξει ρούχα Mary Katrantzou. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη εμφανίστηκε με μια δημιουργία υψηλής ραπτικής της διάσημης designer. Το παράδειγμά της ακολούθησαν η κόρη της Χριστιάννα, αλλά και η εγγονή της Μαριάννα Γουλανδρή. Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς ήταν η Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία έφτασε συνοδευόμενη από τη μητέρα της και πέρασε το υπόλοιπο της βραδιάς συνομιλώντας με τη Θέμιδα Ζουγανέλη, θαυμάστρια των δημιουργιών της Μαίρης εδώ και χρόνια.



katranzou7
Η Ευγενία Νιάρχου ετοιμάζεται για τη μεγάλη στιγμή
katranzou6
katranzou5
Ο πυρετός προετοιμασίας χτυπάει κόκκινο για μια επίδειξη μόδας της οποίας τα μαγικά στιγμιότυπα έκαναν τον γύρο του κόσμου την επόμενη μέρα. Το μακιγιάζ των μοντέλων που ανέβηκαν στο μυστηριακό catwalk επιμελήθηκε η MAC και τα μαλλιά η Wella Professionals.
katranzou4





το fashion show και το λονδρέζικο jet set

H επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Ελπίδα» ήταν το μεγαλύτερο event μόδας που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ετσι, δεν ήταν δύσκολη η εξεύρεση χορηγών, οι οποίοι πρόσφεραν τεράστια ποσά ώστε το σόου να αποτελέσει μια πραγματική υπερπαραγωγή. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η MasterCard, η Αegean, o Oμιλος Grecotel, η Wella, η εταιρεία καλλυντικών MAC, ο Ομιλος Panas, η Callista και τα καταστήματα Attica ήταν μερικοί μόνο από αυτούς. Αρωγός στην υπερπροσπάθεια των συντελεστών του event ήταν και ο οίκος κοσμημάτων Bvlgari, ο οποίος διέθεσε μοναδικά κομμάτια από ιστορικές συλλογές του.


katranzou8


Η αρχική σκέψη ήταν στο σόου να πρωταγωνιστούν και Ελληνίδες που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς. Από την Ιατρική και τη μόδα μέχρι τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα περπατούσαν ανάμεσα στα μοντέλα δίνοντας το στίγμα μιας Ελλάδας σύγχρονης και επιτυχημένης. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις τους αλλά και το γεγονός ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι διοργανωτές να επικοινωνήσουν τον συμβολισμό που θα επιχειρούσαν με αυτή την προσθήκη στο ξένο κοινό έκαναν τη Μαίρη να εγκαταλείψει την ιδέα. Αντ’ αυτού επέλεξε μοναδική guest στο show της να είναι η Ευγενία Νιάρχου, η οικογένεια της οποίας συγκαταλέγεται στους σύγχρονους εθνικούς ευεργέτες. Αλλωστε, ως σχεδιάστρια κοσμημάτων και δημιουργός του οίκου Venyx, jet setter και προβεβλημένο fashion icon δεν είναι άγνωστη στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου. Η φωτογραφία της με τη δημιουργία της Μαίρης Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα ήδη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.


Η Ευγενία δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται την Ελλάδα, είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγους - συνήθως στο πλαίσιο του λανσαρίσματος των νέων συλλογών της. Αυτή τη φορά απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πίνοντας ούζο και διασκεδάζοντας με ελληνική μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου νιώθει Ελληνίδα και δεν διστάζει να το δείξει.




katranzou16
katranzou15



katranzou14
katranzou13
Σαράντα δημιουργίες-έργα τέχνης της Μαίρης Κατράντζου, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια διεθνούς καριέρας, συνέδεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο το χθες με το σήμερα. Οι μοναδικές της δημιουργίες συνδυάστηκαν άψογα με σπάνια κοσμήματα από τις συλλογές Bvlgari High Jewelry and Heritage
katranzou12



katranzou11
katranzou10
katranzou9







After party με χορό μέχρι πρωίας

Μετά την επίδειξη οργανώθηκε δεξίωση και πάρτυ στο «Island» για όλους εκείνους που συνέβαλαν στον φιλανθρωπικό σκοπό της βραδιάς καταβάλλοντας το αντίτιμο των 1.000 ευρώ της πρόσκλησης. Στο τραπέζι της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη κάθισαν πριγκίπισσες και κραταιά ονόματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, όπως η πριγκίπισσα του Μπαχρέιν Σεϊχά Νατζλά, η Αννα-Μαρία με την κόρη της πριγκίπισσα Θεοδώρα, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, καθώς και η Κέρι Κένεντι, κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι. Στη δεξίωση βρέθηκαν και η Αθανασία Μαρινάκη, η ακριβοθώρητη επιχειρηματίας Ιωάννα Παπαδοπούλου, η Μελίνα Τραυλού, η Ευγενία Χανδρή και η Ειρήνη Νταϊφά.


guest1
Ευάγγελος Μπούσης, Μπιάνκα Μπραντολίνι, Νουρ Φάρες


Ο ιδιοκτήτης του χώρου Χρύσανθος Πανάς είχε φροντίσει στην εντέλεια κάθε λεπτομέρεια, ώστε οι καλεσμένοι του να περάσουν ένα όμορφο βράδυ. Η νεολαία ανέβασε τους ρυθμούς της διασκέδασης χορεύοντας μέχρι πρωίας διεθνείς επιτυχίες. Ανάμεσα σε όσους εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους στην πίστα ήταν η Μπιάνκα Μπραντολίνι, ο Ευάγγελος Μπούσης, ο σχεδιαστής Πέτερ Ντούντας, η Μαρία Καστάνη, αλλά και η jet setter Σαμπίν Γκετί. Πιο δημοφιλής προσωπικότητα της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η Σούζι Μένκες, καθώς όλοι ήθελαν μια selfie μαζί της


guest2
Ελένη Μαρινοπούλου, Αννα Αγγελικούση
guest3
Χάλα Χούρι, Ανούσκα Ραφαήλ



guest4
Σαμπίν Γκετί με τις φίλες της

guest5new
Τόνια και Ειρήνη Βασιλοπούλου, Ισμήνη Παναγιωτίδη, Λάουρα Λαλαούνη, Αναστασία Κολλάκη


guest6
Ολες οι καλεσμένες πήγαν ντυμένες με δημιουργίες της Μαίρη Κατράντζου. Η Μαριλύν Κάτσαρη με τη Χριστίνα Γιγουρτάκη

guest7
Αλεξάνδρα Τσαβλίρη, Τατιάνα Μπλάτνικ, Εμιλυ Βαφειά

guest8
Ράντα, Νούρα και Χούντα Γκαντούρ

guest9
Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Μαριέτα και Γιώργος Γουλανδρής

guest10
Λώρα Τσουκαλά, Χρυσή Βαρδινογιάννη

guest11
Η Μαίρη Κατράντζου με την Ασπα Παλημέρη από τη MasterCard

guest12
Φίλιππος Λαιμός, Μαριάννα Γουλανδρή

paarty2
Μαρία Καστάνη

 Χορευτικές φιγούρες από την Αννα Κλίβελαντ
Χορευτικές φιγούρες από την Αννα Κλίβελαντ





paarty4
Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς με δημοσιογράφους και jet setters διασκεδάζει στο «Island»


guest13
O άνθρωπος που φιλοξένησε τους καλεσμένους στο «Island» Χρύσανθος Πανάς με την ιέρεια της μόδας Σούζι Μένκες

guest14
Η Τατιάνα Μπλάτνικ εισέρχεται στον χώρο με τουαλέτα Μαίρη Κατράντζου

guest15
Η Ευγενία Νιάρχου με διαφορετικό outfit στο πάρτυ

guest16
Κέφι και χορός από την Μπιάνκα Μπραντολίνι


guest17
Η Κέρι Κέννεντι με την Αννα-Μαρία και τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη



guest18
Χαμίς Μπόουλς, Τζιανλούκα Λόνγκο και Μαρμίνα Μαραντί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK