ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μαίρη Κατράντζου: Οι τσάντες του παραδείσου για τον Bvlgari

Μαίρη Κατράντζου: Οι τσάντες του παραδείσου για τον Bvlgari

Εμβληματικά κοσμήματα του ιστορικού οίκου αποτέλεσαν έμπνευση για την Ελληνίδα δημιουργό που σχεδίασε 4 συλλεκτικές τσάντες «έργα τέχνης» με θέμα τον Κήπο της Εδέμ - Η τιμή τους φτάνει μέχρι και τα 45.000 ευρώ

marykatrantzou
Στο 23-25 της πλατείας Βαντόμ στο Παρίσι, στο υπέροχο αρχοντικό της μπουτίκ Bvlgari, τέσσερις τσάντες-έργα τέχνης έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στις προθήκες, καθώς αποτελούν τα νέα συλλεκτικά κομμάτια του οίκου. Εχοντας ταξιδέψει την προηγούμενη Παρασκευή στη γαλλική πρωτεύουσα με τη Sky Express -την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, που έγινε μάλιστα case study της Google, με τα νέα αεροσκάφη και το έμπειρο προσωπικό που μας προσφέρει ευχάριστα ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολοένα αυξανόμενους προορισμούς στο εξωτερικό-, απολαμβάνω την πόλη που ζει σε έντονους ρυθμούς: φιλοξενεί για ακόμη μία φορά τη γαλλική Εβδομάδα Μόδας με fashion editors, στυλίστες και διασημότητες να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στη μεγάλη γιορτή. Παρομοίως, το προσωπικό επί της υποδοχής της μπουτίκ Bvlgari στην πλατεία Βαντόμ καλωσορίζει με χαμόγελο τον κόσμο της μόδας που καταφτάνει για να θαυμάσει από κοντά τις τέσσερις συλλεκτικές τσάντες που σχεδίασε για τον οίκο η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα Μαίρη Κατράντζου.

Η σειρά Serpenti Limited Edition είναι εμπνευσμένη από τα θαύματα της φύσης. Το δημιουργικό όραμα του οίκου μετουσιώθηκε τώρα σε πολυτελείς τσάντες από τη «βασίλισσα των prints», όπως αποκαλούν την Ελληνίδα σχεδιάστρια. «Πρόκειται για ένα τρίπτυχο από συλλεκτικές τσάντες που απεικονίζουν θεματικά τον Κήπο της Εδέμ -Tree of Life, δηλαδή το δέντρο της ζωής- οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στις μπουτίκ του οίκου από τον ερχόμενο Ιούνιο. Η τέταρτη τσάντα που έχω σχεδιάσει, και είναι το ακριβότερο μοντέλο, έχει λανσαριστεί ήδη και πουλιέται. Η χρυσή αυτή τσάντα είναι εμπνευσμένη από ένα γυναικείο τσόκερ της δεκαετίας του ’80 το οποίο πρωτοσχεδιάστηκε με έμπνευση από τα πλακόστρωτα της αρχαίας Ρώμης», μου εξηγεί η Μαίρη Κατράντζου καθώς απολαμβάνουμε έναν μυρωδάτο espresso στη γαλλική πρωτεύουσα. «Στην τσάντα αυτή έχω ουσιαστικά προσαρμόσει το σχέδιο του αρχικού κοσμήματος σε κέντημα το οποίο αγκαλιάζει το αντικείμενο. Ολα τα κεντήματα έχουν δουλευτεί στο περίφημο Atelier Montex στο Παρίσι», συμπληρώνει.

Το συγκεκριμένο ατελιέ έχει χτίσει το κορυφαίο όνομά του αναλαμβάνοντας τα κεντήματα των πιο πολυτελών οίκων μόδας στον κόσμο, ανήκει δε στον όμιλο Chanel.

H χρυσή τσάντα με τις αριστουργηματικές λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζεται ήδη από τους ειδικούς ως έργο τέχνης, κρύβει από πίσω της 200 ώρες χειροποίητης δουλειάς. Και παρότι στοιχίζει 45.000 ευρώ, από τα δέκα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά, έχουν πουληθεί ήδη τα πέντε. Με περισσότερες από 1.400 γυάλινες χάντρες, 300 κρυστάλλινες λεπτομέρειες και 410 λεπτεπίλεπτους κρυστάλλινους σωλήνες, μεταξύ άλλων διακοσμητικών στοιχείων, η τσάντα αυτή αντιπροσωπεύει ένα πάντρεμα έμπνευσης από κοσμήματα, καλλιτεχνία δερμάτινων ειδών και savoir faire haute couture. «Κάθε μικροσκοπικό κομμάτι που παραπέμπει στο αρχικό κόσμημα Bvlgari έχει φτιαχτεί με πολλή προσοχή στο χέρι. Η δημιουργία κρύβει και πολλές εργατοώρες και λεπτομερή επιμέλεια», αναφέρει η Μαίρη.
marykatrantzou
22-6399816

«Η συλλογή ολοκληρώνεται με άλλες τρεις τσάντες, τη λευκή, τη μαύρη και την μπλε. Η τιμή ξεκινάει από τις 20.000 ευρώ. Αντλώντας έμπνευση από τα μαγευτικά τοπία που εικονίζονται στα περίτεχνα καντράν από τις σειρές ρολογιών Giardino Tropicale, Giardino Paradiso και Giardino Notturno της Bvlgari, η τσάντα Serpenti Tropical Garden of Eden μοιάζει σαν να σε προσκαλεί να βουτήξεις στο όνειρο, στο μυστήριο και την ομορφιά ενός παραδεισένιου κήπου. Πολύχρωμα πουλιά πετούν από παλάμη σε παλάμη, ενώ λαμπερά λουλούδια που θυμίζουν τα λουλουδάτα μοτίβα των κοσμημάτων Bvlgari ανθίζουν μέσα στον κατάφυτο κήπο. Στο βάθος, ο ουρανός σβήνει από γαλάζιο σε μπλε, αποτυπώνοντας εκείνη τη μαγική στιγμή που η μέρα μετατρέπεται σε νύχτα», περιγράφει η σχεδιάστρια. «Είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα δέντρο της ζωής που να συμβολίζει την ιστορία του οίκου Bvlgari. Ετσι, από το δέντρο αυτό κρέμονται σύμβολα και στοιχεία από τα ρολόγια και κοσμήματα του γνωστού οίκου».

Κλείσιμο
Σε μια εποχή όπου η γρήγορη βιομηχανοποιημένη μόδα κυριαρχεί, η Ελληνίδα δημιουργός επιμένει να αναδεικνύει την αξία του χειροποίητου. «Πρόκειται για συλλεκτικές τσάντες που κυκλοφορούν μόνο σε δέκα κομμάτια για κάθε σχέδιο. Μια τέτοια συλλεκτική τσάντα που την κρατάς μια ζωή και μετά την κληροδοτείς στο παιδί σου δεν μπορεί παρά να αναδεικνύει την αξία του χειροποίητου. Η δεξιοτεχνία και η εμμονή στην τελειότητα ταιριάζουν τόσο σε limited edition αντικείμενα όσο και στον ίδιο τον οίκο Bvlgari».
Bulgari-2768---04_zd_v2_OR_e
Τσάντα από την περσινή συνεργασία της Μαίρης Κατράντζου με τον οίκο Bvlgari. Το χερούλι σε σχήμα φιδιού που σχεδίασε αποτελεί πλέον κομμάτι της μόνιμης συλλογής του οίκου
22-6403537

Οι ελληνικές ρίζες
Ο οίκος Bvlgari είναι συνώνυμος της φινέτσας και της λάμψης. Ο Σωτήρης Bούλγαρης ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα ως αργυροχόος από την Παραμυθιά της Ηπείρου για να κατακτήσει τον κόσμο. Και τα κατάφερε. Ανοιξε καταστήματα στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Γης και έκανε ακόμη και τον εκκεντρικό Άντι Γουόρχολ να ομολογήσει: «Τα κοσμήματα Bvlgari λάνσαραν το δικό τους στυλ. Γι' αυτό και όλοι προσπαθούν να τα αντιγράψουν». Μπορεί o οίκος να ανήκει πια στον πανίσχυρο όμιλο LVMH, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά ότι οι ρίζες του, και κάποιες φορές και οι επιρροές του, είναι ελληνικές.

«Αυτή είναι η τρίτη φορά που συνεργάζομαι με τον οίκο Bvlgari. Η πρώτη ήταν όταν μου εμπιστεύτηκαν κομμάτια της σπάνιας συλλογής τους για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήσαμε με τον Σύλλογο “Ελπίδα” στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Πέρυσι συνεργαστήκαμε για μια σειρά από τσάντες που είχαν μεγάλη επιτυχία και το χερούλι σε σχήμα φιδιού που σχεδίασα αποτελεί πλέον κομμάτι της μόνιμης συλλογής τους. Φέτος υπογράφω αυτή τη limited edition. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, έτρεφα πάντα μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό για τον συγκεκριμένο οίκο. Οχι μόνο για την αισθητική του, αλλά και για τις ιστορίες που διηγείται. Πίσω από τους σχεδιασμούς του υπάρχει πάντα μια εξιστόρηση. Μια ιστορία που έχει να διηγηθεί, στοιχεία που διαθέτουν έντονο συμβολισμό, κάτι που θέλω να κάνω κι εγώ μέσω της δουλειάς μου. Κοιτάς το αρχείο του Bvlgari και βουτάς σε ανεξάντλητες δημιουργικές διηγήσεις», σχολιάζει η Μαίρη Κατράντζου για να καταλήξει: «Μέσα από τέτοιες συνεργασίες διευρύνεις τον δημιουργικό σου ορίζοντα και επηρεάζεται στη συνέχεια και η δική σου δουλειά. Ειδικά σε τέτοιες μακροχρόνιες συνεργασίες, όπου έχεις τη δυνατότητα να μελετήσεις και να εμβαθύνεις στην ιστορία και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο. Η όλη διαδικασία σε βάζει από μόνη της σε άλλα κανάλια έμπνευσης και σκέψης».
22-6403509
22-6403526
22-6403496
83a9
2022-04-25-Montex-x-Bulgari-HD-9
Mary-Katrantzou-X-Bvlgari12291-SOG
BVLGARI_210212_HCOMTE_060_483_zc
292598_001_cls
Το καθένα από τα μικροσκοπικά κομμάτια που κοσμούν τις τσάντες έχει φτιαχτεί με πολλή προσοχή στο χέρι, ενώ καθεμία από τις συλλεκτικές τσάντες της Μαίρης Κατράντζου για τον Bvlgari κρύβει πίσω της άπειρες εργατοώρες και λεπτομερή επιμέλεια από κορυφαίους τεχνίτες
292599_001_cls
2022-04-25-Montex-x-Bulgari-HD-17
Ειδήσεις σήμερα:

Για 5 χρόνια ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του λυράρη ο ανήλικος στο Ηράκλειο


28χρονη τρανς σκότωσε έξι άτομα σε σχολείο στο Νάσβιλ - Δείτε βίντεο της επίθεσης

Survivor All Star: «Βόμβα» με την αποβολή των Γκότση και Πιλίδη, στον τάκο ακόμα δύο «Μπλε» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ