Ντακότα Τζόνσον: Η σταρ-γόνος

Ντακότα Τζόνσον: Η σταρ-γόνος

Κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ, εγγονή της Τίπι Χέντρεν, μεγαλωμένη στα κινηματογραφικά πούπουλα, αφού έκανε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το μόντελινγκ, κατέληξε να γίνει αυτό που της πρόσταζαν τα γονίδια και το πεπρωμένο της. Ηθοποιός, τι άλλο;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dakota-johnson
Η Ντακότα Τζόνσον γεννήθηκε καταδικασμένη να γίνει διάσημη. Οι γονείς της Ντον Τζόνσον και Μέλανι Γκρίφιθ υπήρξαν ένα από τα ωραιότερα και πιο σέξι ζευγάρια των περασμένων δεκαετιών και αρκετά τρελοί ο ένας για τον άλλο -και γενικότερα- σε σημείο που παντρεύτηκαν και χώρισαν δύο φορές. Πατριός της ήταν ο υπερσέξι Αντόνιο Μπαντέρας, μέχρι που η μητέρα της τον χώρισε και αυτόν. Οσο για τη γιαγιά της Τίπι Χέντρεν, είναι ένας ζωντανός θρύλος (κυριολεκτικά), 93 ετών αειθαλής ντίβα, που υπήρξε χιτσκοκική μούσα στις ταινίες «Τα Πουλιά» και «Μάρνι».
dakota-johnson__4_
Μέλανι Γκρίφιθ, Ντακότα Τζόνσον, Μάγκι Τζίλενχαλ

Ηταν 10 χρόνων όταν η μητέρα Μέλανι της έδωσε ένα ρολάκι στην ταινία «Το καλοκαίρι της ελευθερίας» το 1999, που σκηνοθετούσε ο πατριός Αντόνιο. Οχι, ούτε η ταινία σημείωσε επιτυχία, ούτε η κινηματογραφική γόνος ξεκίνησε την καριέρα ενός παιδιού-θαύματος με το καλημέρα. Ηταν απλά μία εμπειρία για εκείνη, κάτι για να έχει να θυμάται. Η πρώτη καριέρα που πέρασε από το μυαλό της ήταν αυτή του μοντέλου, που της χάρισε μεγάλες δόξες στην εφηβεία της και ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τα τζιν Mango. Η υποκριτική όμως ήταν τελικά ο δρόμος που θα ακολουθούσε οριστικά και αμετάκλητα.

Κλείσιμο
Οι σινεφίλ θα τη θυμούνται για πάντα ως Αναστάζια στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», αν όχι για τις υποκριτικές της ικανότητες, σίγουρα για τις άφθονες γυμνές σκηνές της, για τις ανάγκες των οποίων η Ντακότα είχε κατασκηνώσει στο γυμναστήριο. Και επειδή ό,τι αρχίζει θέλει να το τελειώνει, τα επόμενα χρόνια δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει και στα δύο σίκουελ της ταινίας, όπου εμφανιζόταν όλο και πιο γυμνή.

Δείτε το βίντεο: Ντακότα Τζόνσον και  Αρμι Χάμερ μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο
Armie Hammer & Dakota Johnson - Actors on Actors - Full Conversation


Κάτι η τριπλέτα της Αναστάζια, κάτι η κληρονομική διάχυτη σεξουαλικότητά της, την τυποποίησαν σε ρόλους γυναικών που παίζουν την αποπλάνηση των θεατών στα δάχτυλα - βλ. «Κάτω από τον ήλιο» και «Suspiria». Προς τιμήν της, όμως, επιλέγει και ταινίες όπου θα πρέπει να φοράει ρούχα. Εχει παίξει, μεταξύ άλλων, στο οσκαρβραβευμένο «The Social Network», στο «Ονειρα στην Καλιφόρνια» και στη «Χαμένη κόρη», ταινία που της έδωσε την ευκαιρία να περιφέρει για ένα φεγγάρι τις τέλειες αναλογίες της στα σοκάκια των Σπετσών.

Αυτή την εποχή τη βλέπουμε στο remake του «Persuasion», σε παραγωγή του Netflix, όπου η Ντακότα μεταλλάσσεται σε ηρωίδα της Τζέιν Οστιν. Στο μεταξύ κάνει εντατικά γυρίσματα για την ταινία «Madame Web», ένα spin-off του Spider-man, όπου έχει τον ομώνυμο ρόλο. Ναι, δουλεύει ασταμάτητα. Εχει κι ένα legacy να συνεχίσει.

Φωτογραφία: Luca Carlino / NurPhoto / AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα