Μαρία Κοντού: Η σιδηρά κυρία του real estate στην Ουάσινγκτον

Μαρία Κοντού: Η σιδηρά κυρία του real estate στην Ουάσινγκτον

Με μια επιτυχημένη διαδρομή 29 ετών, η εγγονή του αείμνηστου δρομέα Στυλιανού Κυριακίδη, που κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946, συγκαταλέγεται στα δυνατά χαρτιά του TTR Sotheby's International Realty στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

sdfhgh
Βρεθήκαμε στο «Il Barretto» στο Golden Hall, αφού μια σειρά από συναντήσεις έβαλαν στο πρόγραμμά της ένα ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα. «Οι Ελληνες επενδύουν δυναμικά στην αμερικανική αγορά», λέει με χαμόγελο, και συνεχίζει: «Και δεν είναι τυχαίο. Ειδικά οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ουάσινγκτον, την οποία η παγκόσμια κοινότητα χαρακτηρίζει “Ελβετία των ΗΠΑ”. Στην Ουάσινγκτον βρίσκονται -μεταξύ άλλων- ο Λευκός Οίκος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Διεθνής Τράπεζα, οι πρεσβείες ξένων κρατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και την περίοδο της κρίσης κανείς δεν έχασε τη δουλειά του εκεί. Αντιθέτως, ο αριθμός των υπαλλήλων σε διάφορα κέντρα αυξήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που χτύπησε πολλά μέρη του κόσμου. Τα χαμηλά επιτόκια και η αυστηρή τήρηση των θεσμών δίνουν τις απαραίτητες διασφαλίσεις για σταθερές επενδύσεις στην πόλη που αποτελεί την καρδιά της πιο δυνατής οικονομίας στην υφήλιο».

MC200225_160ar2

Beall_170413_3810

Κοσμοπολίτισσα, αγαπητή στους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς κύκλους Αθήνας, Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Ουάσινγκτον, η Μαρία Κοντού έχει μία άκρως ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Φιλοθέη, σε μια οικογένεια που διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς τόσο με την Ελλάδα όσο και με τις ΗΠΑ, αφού ο Ελληνοαμερικανός πατέρας της είχε υψηλό πόστο στην αμερικανική πρεσβεία. Η ίδια γαλουχήθηκε με την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» καθότι είναι εγγονή του Στυλιανού Κυριακίδη, του θρυλικού δρομέα μεγάλων αποστάσεων που έγινε γνωστός όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946. Η νίκη του Κυριακίδη τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία συνέβαλε στην οικονομική ενίσχυση της καθημαγμένης μετά τον πόλεμο Ελλάδας, μετατρέποντάς τον σε αθλητή-σύμβολο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Walt Disney σκέφτεται να κάνει τη ζωή του ταινία.
Beall_170413_0267

Και η εγγονή του, όμως, έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται σε εκείνον και την ενδιαφέρουσα ιστορία του. «Ο παππούς μου ήταν ένας απίστευτα γλυκός άνθρωπος που φρόντισε να μας περάσει από πολύ μικρή ηλικία τη λογική ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θέλεις. Ημουν τυχερή που τον έζησα μέχρι τα 20 μου χρόνια. Τον θυμάμαι να μας πηγαίνει στον στίβο της Φιλοθέης, τον οποίο και δημιούργησε, καθημερινά, μετά το σχολείο, για να τρέξουμε. Ή να μας κατεβάζει στο κέντρο της Αθήνας με τα πόδια για βόλτα. Ο Στυλιανός Κυριακίδης είχε μετατρέψει την άθληση σε τρόπο ζωής. Ηταν άνθρωπος με αρχές. Παρά το γεγονός ότι μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστόνης του προσέφεραν από αξιώματα μέχρι αυτοκίνητο, εκείνος δεν δέχτηκε τίποτα. Ως την ημέρα που πέθανε κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας με το κλασικό του κασκέτο, ασορτί με το English style κοστούμι του, πάνω σ' ένα ποδήλατο», εξιστορεί.
334_600_CHAINBRIDGE_RD_228683_333362
Κλείσιμο

Από τη Φιλοθέη στην Ουάσινγκτον

Η Μαρία Κοντού -Μaria Contos στην άλλη άκρη του Ατλαντικού- φοίτησε στο Αρσάκειο και τα Ανάβρυτα, ενώ σπούδασε οικονομικά στο Deree. Μέσα σε λίγα χρόνια το real estate γραφείο της στην Αθήνα έγινε ένα από τα πιο δυνατά στον χώρο. Ετσι, αποφάσισε να αναζητήσει μια υψηλότερη κορυφή στη δεύτερη πατρίδα της, την Αμερική. «Στην Ουάσινγκτον διατηρούσαμε σπίτι και πάντα πήγαινα. Ηταν ένα μέρος πολύ οικείο σ' εμένα, γι' αυτό και η μετοίκησή μου εκεί φάνηκε ως λογική συνέχεια στη ζωή μου», αναφέρει. Χάρη στο επαγγελματικό της background, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate της άνοιξε διάπλατα την πόρτα. Ηταν η TTR Sotheby’s International Realty. «Το brand Sotheby's αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον κόσμο. Ασχολούμαστε μόνο με πολύ συγκεκριμένα ακίνητα. Παίζει ρόλο η περιοχή, αλλά και το ίδιο το οίκημα, το οποίο πρέπει να τηρεί υψηλά standards, όπως είναι η καλή ποιότητα κατασκευής και η ωραία διαρρύθμιση. Φροντίζουμε εξάλλου ιδιαιτέρως τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα διαμέρισμα ή μια έπαυλή μας στους πελάτες. Οταν το ακίνητο φτάνει στα χέρια μας το διακοσμούμε και το παρουσιάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διευκρινίζει.
Beall_180501_8220_2
Η κατοικία του συνιδρυτή του aol.com, Τζέιμς Κίνσεϊ, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ, πουλήθηκε πριν από ένα μήνα από την TTR Sotheby's International Realty για 45 εκατ. δολάρια

Η TTR Sotheby’s International Realty έχει διαχειριστεί μερικές από τις ωραιότερες επαύλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για πραγματικά μυθικά σπίτια, η αγοραπωλησία των οποίων έχει αποτελέσει θέμα στα διεθνή media. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πώληση της πατρικής κατοικίας της Τζάκι Κένεντι, αλλά και η αγορά οικίας από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Amazon, Τζεφ Μπέζος, σε ένα από τα πιο προνομιούχα κτίρια της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα μάλιστα με τον ξένο Τύπο, η συγκεκριμένη αγορά άγγιξε τα 80 εκατ. δολάρια, αφού το ακίνητο που επέλεξε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο βρίσκεται σε έναν εντυπωσιακό ουρανοξύστη κοντά στη φημισμένη 5η Λεωφόρο. Οπως λένε οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη κατοικία αποτελείται από τρία μεγάλα διαμερίσματα τα οποία ενώθηκαν, με αποτέλεσμα να διαθέτει 12 δωμάτια. «Οι Αμερικανοί αλλάζουν πολύ εύκολα σπίτια. Είναι στην κουλτούρα τους. Δεν υπάρχει  το δέσιμο με τους χώρους που συναντάς στην Ελλάδα. Αγαπούν τις μετακινήσεις και τις αλλαγές, τις οποίες αντιμετωπίζουν με την αισιόδοξη λογική μιας νέας αρχής», εξηγεί η Μαρία Κοντού.
IMG_5365

Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λος Αντζελες, Νεβάδα και Λας Βέγκας προσελκύουν αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο. «Το γεγονός ότι η Αμερική έχει σταθερή φορολογία και επομένως γνωρίζεις τι πληρώνεις στο κράτος και τι μπορεί να σου αποφέρει ένα ακίνητο κρατά ψηλά το αμερικανικό real estate. Στην Αμερική έχω συναντήσει συγκλονιστικά ακίνητα που άνετα θα χαρακτήριζα επίγειους παραδείσους. Ειδικά στην Ουάσινγκτον, όπου υπάρχει ο λεγόμενος low profile τρόπος ζωής. Τα σπίτια διαθέτουν απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια και χαρακτηρίζονται από τη φινέτσα τους. Οι περισσότερες επαύλεις έχουν home theater, ενώ σε άλλες συναντάς γήπεδα τένις ή και κλειστά γήπεδα μπάσκετ. Τα πιο μικρά διαμερίσματα ανήκουν σε συγκροτήματα που έχουν τις προδιαγραφές και το σέρβις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι για σινεμά, σπορ και πάρτυ, διαθέτουν πισίνες και εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και την  καθαριότητα».
265_600_CHAINBRIDGE_RD_228683_326667

Η Μαρία Κοντού αυτή την εποχή συνεργάζεται με το γραφείο Sotheby's του Μπέβερλι Χιλς για την πώληση μιας από τις ωραιότερες κατοικίες της Σάντα Μόνικα, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η καθημερινότητά της είναι μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο κόρες της, Αναστασία και Αλεξάνδρα, και τη δουλειά της. Η ημέρα της ξεκινά νωρίς στο γυμναστήριο και συνεχίζεται στο γραφείο της, στο εντυπωσιακό κτίριο της TTR Sotheby’s στην Ουάσινγκτον. «Οι παροχές που προσφέρουν στους συνεργάτες τους εταιρείες όπως η TTR Sotheby's είναι απίστευτες. Μας προσφέρουν  συναντήσεις με ψυχολόγους, δασκάλους γιόγκα, ακόμη και μαθήματα μαγειρικής με σεφ που διαθέτουν αστέρια Michelin. Φυσικά, υπάρχει ένα βασικό επιχείρημα για όλο αυτό: δεν μπορείς να είσαι καλός σ' αυτό που κάνεις αν δεν αισθάνεσαι ο ίδιος καλά με τον εαυτό σου. Πρόκειται για μια κοινωνία που πιστεύει βαθύτατα στην αριστεία ως στάση ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, μία φορά την εβδομάδα όλοι οι συνεργάτες της Sotheby's συναντιόμαστε σε κάποια έπαυλη η οποία διατίθεται προς πώληση», αποκαλύπτει η Μαρία Κοντού στο «Gala», ενώ προσθέτει ότι πολύ συχνά παρακολουθεί και τις δημοπρασίες κρασιών και κοσμημάτων στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης. «Οι άνθρωποι που έλκονται από τα ωραία σπίτια σαγηνεύονται και από τα έργα τέχνης, τα κοσμήματα και το ευ ζην εν γένει. Το κόσμημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ένα ροζ διαμάντι που πωλήθηκε έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Μου έχουν αποτυπωθεί επίσης όλα τα έπιπλα που πουλήσαμε πρόσφατα από το σπίτι του Μαρκ Τζέικομπς όταν εκείνος θέλησε να ανανεώσει το interior design του».
Beall_170510_4725

Η κουβέντα μας ολοκληρώνεται με τις εντυπώσεις από την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο: «Και μόνο το ότι μπαίνεις σε έναν τόσο μεγάλο χώρο σε κάνει να νιώθεις δέος. Η εσωτερική διακόσμηση στο εμβληματικό αυτό κτίριο αλλάζει ανάλογα με τις προτιμήσεις της Πρώτης Κυρίας, όπως και το Οβάλ Γραφείο, που ακολουθεί την αισθητική εκάστου προέδρου. Ακόμη πιο μεγάλο είναι το Blair House, όπου φιλοξενούνται οι αρχηγοί κρατών που έχουν προσκληθεί από τον πλανητάρχη» 


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα και... βλέπουμε - Καμία μείωση στο ιικό φορτίο της Αττικής

Θρήνος για τον 45χρονο αστυνομικό στον Πύργο: Γλίτωσε από τα πυρά Ρουμάνου κακοποιού και σκοτώθηκε σε τροχαίο

Παραιτήθηκε ο Λιβαθινός: «Ζητώ συγγνώμη αν πλήγωσα κάποιον», γράφει στους σπουδαστές του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ