Πολ Καραφώτης: Ο εραστής της Ντέμι Μουρ στο Netflix

Πολ Καραφώτης: Ο εραστής της Ντέμι Μουρ στο Netflix

Το όνομά του έγινε viral όταν αποκάλυψε ότι είναι ο ηθοποιός με τον οποίο η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια πέρασε ένα καυτό βράδυ λίγες ώρες πριν από τον γάμο της, όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της - Πρόσφατα επέστρεψε στο προσκήνιο με την ταινία «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ και φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
karafwtis34
Η σχέση του Πολ Καραφώτη με τον διακεκριμένο σκηνοθέτη του πολυσυζητημένου «Mank», Ντέιβιντ Φίντσερ, μετράει πολλά χρόνια. Από την εποχή όπου ο βραβευμένος δημιουργός ήταν περιζήτητος για τα βιντεοκλίπ και τα διαφημιστικά του σποτ. «Ναι, η πρώτη μας συνεργασία ήταν για τις ανάγκες ενός μουσικού βιντεοκλίπ. Τότε ήταν ήδη αναγνωρισμένος σκηνοθέτης μουσικών κλιπ και διαφημίσεων. Δούλεψα μαζί του την περίοδο 1987-88. Το πρώτο βίντεο που κάναμε ήταν για το τραγούδι “No Surrender” ενός συγκροτήματος που λεγόταν Outfield. Μετά κάναμε το “Fight Club” και ακολούθησαν πολλά ακόμη. Συχνά με ρωτούν αν είναι απλό να δουλεύεις με αυτόν τον master του σινεμά. Φυσικά και δεν είναι απλό, υπάρχει όμως κάτι στον τρόπο που κινεί την κάμερα που δεν σου αφήνει περιθώριο πέρα από το να μπεις στην πλοκή της ιστορίας που σου αφηγείται, ως σκηνοθέτης».

Ο θαυμασμός του Πολ Καραφώτη για τον σκηνοθέτη που, σε όποιο εγχείρημα και αν αναλάβει, δεν τον ξεχνάει ποτέ, είναι ισόποσος με αυτόν του κοινού: απεριόριστος. Ο ίδιος στην τηλεφωνική συνέντευξη που κάναμε ανέφερε: «Ολος ο πλανήτης γνωρίζει πως ο Ντέιβιντ Φίντσερ είναι ένας δάσκαλος του κινηματογράφου. Εγώ τον γνωρίζω από τα 24 του και τον αποκαλώ “μεσήλικα παιδί-θαύμα”».
pol-karafwtis__1_
Συμπρωταγωνιστές με την πρωτοεμφανιζόμενη Ντέμι Μουρ στο «Choices» (1981)
pol-karafwtis__11_

Στην τελευταία ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Mank» πρωταγωνιστεί ο Γκάρι Ολντμαν, ο οποίος υποδύεται τον Χέρμαν Μάνκιεβιτς, socialite και αλκοολικό σεναριογράφο ταινιών που έγραψαν Ιστορία στη δεκαετία του ’30, ανάμεσά τους και ο εμβληματικός «Πολίτης Κέιν». Η ταινία ιχνηλατεί την πορεία του την περίοδο όπου έγραφε το σενάριο της σπουδαίας και κλασικής πλέον ταινίας. «Εχω έναν μικρό ρόλο στην ταινία, αλλά συνεργάστηκα πολύ με τον Γκάρι Ολντμαν και τον Τσαρλς Ντανς που ίσως θυμάστε από το “Game Of Thrones” (Τάιγουιν Λάνιστερ) και το “Στέμμα” (Λόρδος Μαουντμπάντεν)». Για τον Γκάρι Ολντμαν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός έχει μόνο καλά λόγια να πει: «Πολύ άνετος και ανοιχτός στη συνεργασία. Δουλέψαμε στενά μαζί για μία εβδομάδα. Γελάσαμε πολύ. Ως ηθοποιοί αφηγούμαστε ιστορίες ο ένας στον άλλον για συνεργασίες του παρελθόντος».
pol-karafwtis__10_
Πολ Καραφώτης, Ελεν Μίρεν

Ανάμεσα στις «συνεργασίες του παρελθόντος» του Πολ Καραφώτη ανήκει και αυτή με τον Μπραντ Πιτ. Είχαν βρεθεί, χωρίς να μιλήσουν, στην πρώτη οντισιόν του νεαρού Πιτ στο Λος Αντζελες. Ωστόσο, γνωρίστηκαν καλά μερικά χρόνια αργότερα στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού σποτ γνωστής μπίρας με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Στη συνέντευξή μας διηγείται: «Θα σας πω μια μικρή, πιο πρόσφατη ιστορία. Τον Μπραντ τον συνάντησα σε ένα πάρτυ στο Λος Αντζελες μετά από μια θεατρική παράσταση και μόλις με είδε, ενθουσιάστηκε. Μου φώναξε “έλα εδώ”, αψηφώντας την ουρά με τα κορίτσια που περίμεναν να του μιλήσουν, με πήρε αγκαλιά, με φίλησε και με σύστησε σε όλους τους πράκτορες και τους μάνατζέρ του. Ολα αυτά γιατί θεωρεί ότι χωρίς εμένα δεν θα γινόταν ο σούπερ σταρ που είναι σήμερα, αφού στην πρώτη του οντισιόν όταν ήρθε στο Χόλιγουντ με είδε και είπε στον εαυτό του, όπως μου εξομολογήθηκε αργότερα, “Θέλω να γίνω σαν αυτόν”. “Εσύ μου έδωσες τον ρόλο”, μου είπε. Εγώ του απάντησα: “Χαίρομαι που τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για σένα”. Εκτός από το διαφημιστικό για τη Heineken κάναμε φυσικά και το “Fight Club”, όπου καθόμασταν μέχρι αργά το βράδυ και μελετούσαμε τους ρόλους μας μαζί. Είναι πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος και είμαι χαρούμενος που έχω αυτή τη φιλική σχέση μαζί του».
Κλείσιμο
pol-karafwtis__9_
Με τον Γκάρι Ολντμαν στα γυρίσματα του «Mank»

Ο Πολ Καραφώτης αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάματος σε ηλικία 4 ετών, όταν είδε τους Beatles στην εκπομπή του Εντ Σάλιβαν. «Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισα να κάνω τα δικά μου σόου, να διοργανώνω συναυλίες στο γκαράζ... Και τα κοριτσάκια που ερχόντουσαν μαζί μου ούρλιαζαν ενώ ήμασταν μεταξύ 4 και 7 ετών». Αυτά όλα φυσικά μπορεί και να μη συνέβαιναν αν δεν προερχόταν από μια ιδιαίτερα φιλόμουση οικογένεια. Η μητέρα του ήταν πιανίστα της τζαζ και δασκάλα μουσικής, ενώ όλοι στην οικογένειά του έπαιζαν ένα μουσικό όργανο: «Εγώ ήμουν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Οποιο όργανο και αν ξεκινούσα, το παρατούσα. O πατέρας μου λάτρευε έναν μουσικό της φολκ με το όνομα Τζίμι Κούπερ, αλλά και όλους τους επικεφαλής των big bands της τζαζ, όπως τον Χάρι Τζέιμς. Οταν πήγα στο Γυμνάσιο κάποιοι τελειόφοιτοι του MIT έπαιξαν ένα θεατρικό έργο στο σχολείο μας κι εκεί ο χορογράφος του έργου Κένι Ρόνιγκαν με παρότρυνε να πάω στη Νέα Υόρκη αφού διέθετα όλο το πακέτο: νέος, ταλαντούχος, με πολλή ενέργεια, φιλοδοξία και διάθεση για δουλειά. Εκανα μερικές μικροδουλειές το καλοκαίρι για να πληρώσω τα έξοδα του ταξιδιού μου και πήγα. Ευτυχώς στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η ελληνική οικογένεια Τσάκαλου να με φιλοξενήσει».
pol-karafwtis__8_
Mε την Αμάντα Σέιφριντ στα γυρίσματα του «Mank»

Το πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη και την επαφή με την οικογένεια των Ελλήνων που θα τον φιλοξενούσαν τα έκανε μυστικά από την οικογένεια του. «Εμεινα εκεί για τέσσερις μήνες παίρνοντας δύο λεωφορεία και δύο τρένα για να πάω στη δουλειά μου, τη σχολή ηθοποιίας στο Βίλατζ, μέχρι που με πήραν σε μια τηλεοπτική εκπομπή της εποχής που συνεχιζόταν για τρίτη χρονιά». Εκείνη την περίοδο ο μάνατζερ του Τζον Τραβόλτα, Λόις Ζέτερ, έμενε στην ίδια οδό με τον Καραφώτη. «Ηταν στη γωνία 107ης οδού και Μπρόντγουεϊ. Κάποια στιγμή μια κοπέλα που ήταν stage manager με κάλεσε στο σπίτι του Ζέτερ. Του άρεσα. Ετσι, λίγο καιρό μετά με ξανακάλεσαν σε ένα dinner party όπου πρότεινε να με δει όποτε μπορέσω στη σκηνή. Αυτό συνέβη περίπου 6-8 μήνες αργότερα, όταν πήρα τον ρόλο στην πρώτη μου ταινία, το “Headin’ for Broadway”. Πήγα στο στούντιο της Paramount με τον μάνατζερ και γευματίσαμε με τον Τζον Τραβόλτα. Με τον Τζον ξανασυναντηθήκαμε στα γυρίσματα της ταινίας “Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές” (2006). Η πρόωρη επιτυχία του άνοιξε τον δρόμο και για μένα, αφού ζητούσαν έναν νέο δυναμικό ηθοποιό σαν αυτόν. Ετσι ήμουν κι εγώ. Εχουμε την ίδια ηλικία, αν και αυτός τα κατάφερε καλύτερα από εμένα».
pol-karafwtis__7_
Με τον Τομ Κρουζ στον «Aσυγκράτητο»

Η επόμενη μεγάλη ταινία ήταν το «Choices», όπου ο Πολ Καραφώτης πρωταγωνιστούσε δίπλα στην πρωτοεμφανιζόμενη Ντέμι Μουρ. Οπως ανέφερε και στο «Gala», αυτός ήταν ο ηθοποιός με τον οποίο η νεαρή τότε Μουρ είχε σεξουαλική σχέση μέχρι και μια νύχτα πριν από τον γάμο της. Αν και η ίδια αποκάλυψε το γεγονός στην αυτοβιογραφία της, δεν ανέφερε όνομα. Την «εμπλοκή» του αποκάλυψε ο ίδιος ο Καραφώτης. Τον ρωτώ αν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά της: «Δεν είπε πουθενά τίποτα, πέρα από αυτά που αναφέρει στο βιβλίο της, ούτε προχώρησε όμως σε κάποια αγωγή. Δεν αναφέρεται σε αυτό γιατί τώρα είναι διαφορετική η θέση της από αυτή που είχε τότε, της νέας ηθοποιού στο Χόλιγουντ που ήθελε να περάσει καλά». Στην αρχή των 80s έπαιξε σε ταινία που πρωταγωνιστούσε ο Τομ Κρουζ: «Παίξαμε μαζί το 1983, στον “Ασυγκράτητο”. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι ο Τομ ήταν είναι φιλομαθής. Τόσο που μια φορά κλέψαμε ένα ταξί και γυρίζαμε με αυτό την πόλη! Κάναμε πολλή πλάκα. Αλλά ταυτόχρονα εργαζόταν πολύ σκληρά και σου έδινε από τότε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει».
pol-karafwtis__6_
Με τον Τομ Κρουζ σε ασπρόμαυρο φόντο

Οι παππούδες του Καραφώτη ήταν Ελληνες μετανάστες πρώτης γενιάς. Ετσι, η μητέρα του είχε καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης και ο πατέρας του από τα Φιλιατρά. Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Τζέιμς Γκαντολφίνι για τον Πολ Καραφώτη, ήταν πάντα ο «τρελός Ελληνας» που χόρευε, τραγουδούσε και έγραφε. Λίγο προτού ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας, θυμήθηκε ακόμη ένα περιστατικό: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ατάκα της Μπέτι Ντέιβις. Ημουν μέλος του βρετανικού club του Saint James στο Λονδίνο, που έχει παραρτήματα στις ΗΠΑ και την Αντίγκουα. Τότε πέρασα από μια συνέντευξη στην επιτροπή της οποίας ήταν κι εκείνη. Γύρισε λοιπόν και μου είπε: “Αν σου ζητήσουν να περιγράψεις τον εαυτό σου μέσα σε πέντε λέξεις θα πρέπει να πεις τις εξής τρεις: “just too much”».
pol-karafwtis__2_
Με τη σύζυγό του Τόνι-Αν και τα παιδιά τους Τσάρλι και Γιάννα
pol-karafwtis__3_
Ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός είχε σώμα αρχαιοελληνικού αγάλματος
pol-karafwtis__4_
Πολ Καραφώτης (όρθιος δεξιά) και Τζον Τραβόλτα (καθιστός αριστερά) ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους
pol-karafwtis__5_
Στο «Mank» υποδύεται τον βοηθό σκηνοθέτη


Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση - Αρχίζει και επίσημα η έρευνα

Σοφία Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για βιασμό λόγω παραγραφής

Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Πώς έπεσε στα δίχτυα της φιλολόγου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα