Γιώργος Καράβας: Από τον οίκο Hermès στο GNTM

Γιώργος Καράβας: Από τον οίκο Hermès στο GNTM

Μετά από οκτώ χρόνια ως πρόσωπο του οίκου Hermès και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, ο άνθρωπος που είχε κάποτε όνειρο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δοκιμάζει τη θέση του coach στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου που προβάλλει το Star

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gntm-hunk-art
Η γνωριμία μου με τον Γιώργο Καράβα, τον newcomer στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Greece’s Next Top Model», μετράει πολλά χρόνια. «Θυμάσαι που κάποτε με γύμναζες;» του υπενθυμίζω και χαμογελάει. «Η γυμναστική ήταν πάντοτε η μεγάλη μου αγάπη. Μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση. Δεν ασκούσα το επάγγελμα του γυμναστή μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί η σωματική άσκηση για μένα ανέκαθεν ήταν τρόπος ζωής. Μην κοιτάς που τότε κάναμε μαζί hot yoga. Εκείνη την εποχή, αυτού του είδους η γυμναστική ήταν το απόλυτο trend, ουσιαστικά παραμένω πάντα ένας γυμναστής που εξειδικεύεται στο pilates», μου απαντά.

Παρά τη μεγάλη, διεθνή καριέρα του στον χώρο της μόδας, ο Γιώργος Καράβας ως παιδί είχε άλλους στόχους. «Είμαι μεγαλωμένος στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, όπου όλα τα αγόρια έπαιζαν ποδόσφαιρο. Οι ειδικοί με θεωρούσαν μεγάλο ταλέντο και εγώ είχα ένα όνειρο: να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ασχολήθηκα με την μπάλα πολλά χρόνια. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. Λίγο προτού γραφτώ στο επαγγελματικό τμήμα του Ιωνικού, που αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία τότε, ένας σοβαρός τραυματισμός έβαλε φρένο στις φιλοδοξίες μου. Και το όνειρο πάγωσε».
Ga200827_535ar2

Φοιτούσε σε σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας όταν ένας κυνηγός ταλέντων μόδας τον εντόπισε. Από εκεί που βρισκόταν να τρέχει μέσα στα γήπεδα με ιδρωμένη φανέλα, άρχισε να φοράει επώνυμα κοστούμια, να ποζάρει για τους διασημότερους φωτογράφους του κόσμου και να περπατάει με στυλ στις πασαρέλες. «Ο όρος “μοντέλο” έχει παρεξηγηθεί στις ημέρες μας. Μοντέλο δεν σημαίνει ότι είμαι απλώς ωραίος ή ωραία. Η επιλογή από τα μεγάλα brands και το επαγγελματικό σου portfolio ορίζουν τελικά ποιος είσαι». Από τα πρώτα του βήματα η πορεία του ήταν σταθερά ανοδική. Τόσο η γοητεία του όσο και η φήμη του Ελληνα με την απολλώνια ομορφιά ξεπέρασαν τα στενά ελληνικά σύνορα, όταν πριν από χρόνια ο γαλλικός οίκος Hermès -συνώνυμος της κομψότητας- τον έχρισε κεντρικό πρόσωπο της διεθνούς του καμπάνιας.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τον Τζιανφράνκο Φερέ μέχρι τον Νίνο Τσερούτι και τη Βίβιεν Γουέστγουντ. «Είχα την τύχη να βρεθώ σχετικά πρώιμα στα μεγάλα σαλόνια της μόδας. Δούλεψα σε μεγάλους οίκους και συνεργάστηκα με σημαντικούς ανθρώπους. Ο οίκος βέβαια που σηματοδότησε την αρχή της επαγγελματικής μου επιτυχίας ήταν ο Hermès, όχι μόνο λόγω κύρους και ονόματος, αλλά και επαγγελματισμού. Εκεί ουσιαστικά πήρα το βάπτισμα του πυρός για μια διεθνή καριέρα», λέει και συνεχίζει: «Το “Ελληνας” ηχεί όμορφα στους ξένους καθώς οι περισσότεροι τείνουν να το ταυτίζουν με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αλλά και με τα ανέμελα καλοκαίρια. Ολα τα μεγάλα ονόματα στον χώρο της μόδας έχουν να σου διηγηθούν μια ιστορία καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα».
Κλείσιμο
Ga200827_709ar2

Πλέον γνωρίζει προσωπικά πολλούς διεθνούς φήμης σχεδιαστές. Εχει επιλεγεί για σόου από τον ίδιο τον Τζόρτζιο Αρμάνι, έχει βρεθεί στο ίδιο τραπέζι για δείπνο με τους Dolce & Gabbana και έχει συνεργαστεί με τον Τομ Φορντ. «Ο Φορντ είναι ο πιο σταρ άνθρωπος της μόδας που έχω γνωρίσει. Κυκλοφορεί έχοντας δίπλα του μια στρατιά ανθρώπους, ενώ παράλληλα θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα. Θυμάμαι ότι σε κάποια δουλειά τον ρώτησα αν μπορούσα να έχω μια φωτογραφία μαζί του. Μου αρνήθηκε. Λίγη ώρα αργότερα με προσκαλούσε να πάω για τη φωτογραφία. Οι δημιουργοί της μόδας είναι εκκεντρικοί και δημιουργικοί. Γνήσιοι καλλιτέχνες», αναφέρει.

Του ζητώ να μου πει, με γνώμονα τη διεθνή εμπειρία του, ποιον οίκο ξεχωρίζει. Δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω την ερώτησή μου και απαντά: «Φυσικά τον Hermès, μιλάμε για την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Ολα ήταν προγραμματισμένα και προσεγμένα στην εντέλεια. Στις φωτογραφήσεις φρόντιζαν ακόμη και εμείς, τα μοντέλα, να μένουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία του Παρισιού με πολύ υψηλά στάνταρ».
Ga200827_237ar2

Η πρόταση συμμετοχής του στο GNTM δεν είναι η μοναδική που έχει δεχτεί από την ελληνική τηλεόραση. «Κατά καιρούς φλέρταρα και με φλέρταρε η μικρή οθόνη. Ωστόσο αυτό το φλερτ δεν κατέληγε κάπου, είτε από τη δική μου πλευρά, είτε από την πλευρά των άλλων. Χαίρομαι που τελικά συμμετέχω στο “Greece's Next Top Model”, μια εκπομπή του Star ακριβώς πάνω στο αντικείμενό μου, την οποία παρακολουθούσα εδώ και πολύ καιρό. Με τη Βίκυ Καγιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Θυμάμαι ότι σε σόου της Σήλιας Κριθαριώτη είχαμε περπατήσει και στην ίδια πασαρέλα. Υπήρχε πάντα αμοιβαία εκτίμηση χωρίς να κάνουμε παρέα ή να έχουμε πολύ στενή σχέση», διευκρινίζει και προσθέτει σχετικά με τα γυρίσματα τα οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες: «Το γεγονός ότι η παραγωγή με παρότρυνε να είμαι ο εαυτός μου ήταν το κλειδί για να μην αισθανθώ κανένα απολύτως άγχος. Γνωρίζω τον χώρο της μόδας και κουβαλώ εμπειρίες από σημαντικές δουλειές στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένω ότι θα αλλάξει η ζωή μου τώρα. Μπορεί να έρθει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα βέβαια, αλλά μέχρι εκεί».
Ga200827_246ar2

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Φίλιππου και της Καλλιόπης, ενώ μαζί με τη σύζυγό του Ραφαέλα διατηρούν μια εταιρεία που σχετίζεται με την αισθητική. Οπως ομολογεί, εργάζεται σκληρά όλη την ημέρα προσπαθώντας να συνδυάσει την πατρότητα με τις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματός του. «Τα παιδιά μου από μικρά ξέρουν ότι ο μπαμπάς λείπει συχνά ταξίδια για δουλειές. Για μένα το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η βάση. Η οικογένεια είναι το καταφύγιο, το απάγκιο. Γι’ αυτό και αφιερώνω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στην οικογένειά μου. Από τη μόδα κερδίζω χρήματα, αλλά ποτέ δεν είχα την επιθυμία να απολαμβάνω μια πολυτελή ζωή. Τα χρήματα που κερδίζω τα αξιοποιώ για την ευημερία της οικογένειάς μου». Την ερχόμενη Δευτέρα, πάντως, σύσσωμη η οικογένεια Καράβα θα πάρει θέση μπροστά από την οθόνη, καθώς ο Γιώργος θα κάνει το πρώτο του τηλεοπτικό βήμα ◆
Ga200827_739ar2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα