Κάθε χρόνο ο πλανήτης μας χάνει ένα δάσος όσο η Βρετανία!

fotia-pagkosmia-ereyna

Το «Climate Focus» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι 26 εκατομμύρια εκτάρια αποτεφρώνονται κάθε χρόνο

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάθε χρόνο ο πλανήτης μας χάνει ένα δάσος όσο η... Βρετανία, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες ενώ οι φωτιές στον Αμαζόνιο έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον δασικό πνεύμονα της γης.

«Τεράστιες εκτάσεις δασών, μεγέθους όσο το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαφανίζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με νέα έκθεση, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Η Γη έχει απολέσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια εκτάρια δέντρων ετησίως από το 2014 έως το 2018, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει δραματικά την άγρια φύση και την αλλαγή του κλίματος», όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Το «Climate Focus», το think tank που συνέταξε την έκθεση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι τα 26 εκατομμύρια εκτάρια που αποτεφρώνονται κάθε χρόνο,από το 2014-2018, αντιπροσωπεύουν το 43% του ρυθμού απώλειας δέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο σε σύγκριση με την περίοδο 2001-2013.

Η έκθεση του «Climate Focus» δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nev0

Εσύ γνωρίζεις ότι πλαστικό, ίσο με ένα φορτηγό, αφήνεται κάθε λεπτό στις θάλασσές μας ή ότι, μέχρι το 2025, για 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το νερό θα είναι δυσεύρετο; Γνωρίζεις μήπως ότι περίπου 620 εκατομμύρια νέοι και νέες δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ή ότι το χάσμα αμοιβών, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, χρειάζεται περίπου 217 χρόνια για να καλυφθεί;

Giorgos_Patoulis

Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής

asopdd

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 στις Πηγές Άρτας και από τότε, κάθε χρόνο, υλοποιούνται ημερίδες και φεστιβάλ -Φέτος, η ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα του Αχελώου στην Ιστορία του τόπου» αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και το πώς αυτό επέδρασε στην εξέλιξη της Ιστορίας