«SOS» από επιστήμονες: Ίσως απέχουμε 1-2 βαθμούς από το «Hothouse earth» και την καταστροφή της ανθρωπότητας!

Global-Warming

Αν συμβεί αυτό, θα καταστήσει τεράστιες περιοχές γύρω από τον ισημερινό ακατάλληλες προς κατοίκηση, με το επίπεδο της θάλασσας να φτάνει στα 60 μέτρα υψηλότερα από αυτό που είναι σήμερα

Η παγκόσμια θερμοκρασία της Γης απέχει μόλις 1 βαθμό Κελσίου, από το σημείο μη επιστροφής που θα απειλήσει το μέλλον της ανθρωπότητας, προειδοποίησαν επιστήμονες. Ειδικοί πρόσθεσαν ότι ο πλανήτης απέχει μόλις δεκαετίες από την εκδήλωση ενός εκτεταμμένου και άνευ ελέγχου φαινομένου του θερμοκηπίου. Το κατώφλι θα περαστεί όταν οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες ανέβουν περίπου 2 μόλις βαθμούς υψηλότερα από ό,τι ήταν στην προ-βιομηχανική εποχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η θερμοκρασία της Γης είναι ήδη στα μισά της διαδρομής.

Αν επιτευχθεί το σημείο καμπής, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση «ανεξέλεγκτης αλλαγής του κλίματος», η οποία λέγεται «Hothouse Earth». Η εκδήλωση θα δημιουργούσε «σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, τις οικονομίες, την πολιτική σταθερότητα και, τελικά, την κατοίκηση του πλανήτη για τους ανθρώπους», γράφουν διεθνείς επιστήμονες στο περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η έρευνα επισήμανε 10 διαδικασίες που προβλέπονταν να τεθούν σε λειτουργία, όταν ο πλανήτης υπερθερμανθεί κατά περίπου 2 βαθμούς Κελσίου. Οι μηχανισμοί ανάδρασης θα λειτουργούσαν "σαν μια σειρά από ντόμινο", φέρνοντας τον κόσμο σε μια κατάσταση αλλαγής του κλίματος που θα αλλάξει το τοπίο του πλανήτη. Μακροπρόθεσμα, το κλιματικό φαινόμενο του «Hothouse Earth» θα σταθεροποιηθεί σε παγκόσμιο μέσο όρο 4 - 5 βαθμούς πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αν συμβεί αυτό, θα καταστήσει τεράστιες περιοχές γύρω από τον ισημερινό ακατάλληλες προς κατοίκηση, με το επίπεδο της θάλασσας να φτάνει στα 60 μέτρα υψηλότερα από αυτό που είναι σήμερα.

Η έρευνα αναφέρεται σε «πυροκροτητές» που θα μπορούσαν να μετατρέψουν φυσικά συστήματα αποθήκευσης άνθρακα σε ισχυρές πηγές εκπομπής αερίων θερμοκηπίου.

Ο καθηγητής Johan Rockstrom, ηγετικό μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης της Σουηδίας, δήλωσε: «Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να σταματήσουμε τη σειρά των ντόμινο, μόλις ξεκινήσουν. Ολόκληρες περιοχές στη Γη θα γίνουν ακατοίκητες εάν το "Hothouse Earth" γίνει πραγματικότητα».

Οι κίνδυνοι αυτών των «πυροκροτητών» εντοπίστηκαν στο λιώσιμο παγετώνων, στην απελευθέρωση μεθανίου παγιδευμένου στο βυθό του ωκεανού και την αποδυνάμωση της γης και των θαλάσσιων δεξαμενών άνθρακα.

Άλλοι περιλαμβάνουν αυξημένη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τα βακτήρια των ωκεανών, την καταστροφή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, την καταστροφή των κωνοφόρων δασών, τη μείωση του χιονιού στο βόρειο ημισφαίριο, την απώλεια του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής, τον μειωμένο πάγο της Ανταρκτικής και γενικώς την απώλεια πολικού πάγου.

Οι επιστήμονες έγραψαν: «Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι το σύστημα της Γης μπορεί να πλησιάζει σε ένα κατώφλι που θα μπορούσε να μας πάει ανεπιστρεπτί σε μια συνεχή ταχεία πορεία προς πολύ θερμότερες συνθήκες, το Hothouse Earth. Αυτή η πορεία θα προωθηθεί από ισχυρές, εγγενείς, βιογεωφυσικές ανατροφοδοτήσεις που είναι δύσκολο να επηρεαστούν από τις ανθρώπινες ενέργειες, ένα μονοπάτι που δεν θα μπορούσε να αντιστραφεί, να κατευθυνθεί κάπου ή να επιβραδυνθεί σημαντικά. Το που βρίσκεται αυτό το κατώφλι μπορεί να είναι αβέβαιο, αλλά θα μπορούσε να είναι μόνο δεκαετίες μακριά, από την αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα».

Οι «γενναίες περικοπές» στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς και οι συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα απαιτούνται για να αποφευχθεί η κατάσταση, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Ισχυρίστηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει τόσο με τη διατήρηση φυσικών δεξαμενών άνθρακα όσο και με τη χρήση τεχνολογίας.

Ο δρ. Phil Williamson, ερευνητής κλιματολογίας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του καλοκαιριού του 2018, και όσα ζούμε με τις φωτιές, αυτό σίγουρα δεν είναι η περίπτωση που ο βοσσκός φωνάζει στα ψέμματα ότι έρχεται λύκος».

Ο Chris Rapley, καθηγητής κλιματολογικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δήλωσε: «Η προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 11-12 βαθμούς θα καθιστούσε ακατοίκητο περισσότερο από το ήμισυ της Γης».

ΣΧΟΛΙΑ (82)

αναστασιος σταμπελος

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ.

Victor

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαή, είναι ένα τεράστιο παραμύθι επιτήδειων επιστημόνων και επιχειρηματικών ελίτ για να κερδίζουν τεράστια ποσά σε βάρος της ευρωπαικής και αμερικανικής μεσαίας τάξης.

George

Δεν ήξερα ότι είναι μεσαία τάξη οι πετρελαϊκοί κολοσσοί. Τι μαθαίνει κανείς!

Αγαμέμνων

Ο Κριτίας, πρώτος γνωστός ομοφυλόφιλος και μαθητής Σωκράτη, έφερε τυραννία με κατάλυση δημοκρατίας στην Αθήνα μετά την ήττα της από τη Σπάρτη στον εικοσαετή Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ο πρώτος ρήτωρ Δημοσθένης δολοφόνησε Μεγαλέξανδρο για Αθήνα αντί Μακεδονίας σε εξουσία Ελλάδας. Ο Λέων Θράκης άφησε Αττίλα να αλώσει Ρώμη για επικράτηση Βυζαντίου στη Δύση. Ο Θωμάς ο Σλάβος με Άραβες πολέμησε Μιχαήλ με Βούλγαρους για θρόνο Βυζαντίου. Ο Κάρολος Ζ έχρισε Άγγλους στη διαδοχή Γαλλικού θρόνου. Υποτέλεια μοναρχίας σε Άγγλους μετά Ναπολέοντα της Γαλλικής Επανάστασης. Ο πόλεμος ΗΠΑ-Μεξικού έφερε αίτημα κατάργησης δουλείας που προκάλεσε Εμφύλιο Πόλεμο και αποτυχία σε Δόγμα Μονρόε για κατάκτηση Νοτίου Αμερικής. Ο Λένιν έδωσε Πολωνία σε Γερμανούς για άνοδο Μαρξισμού σε Ρωσία. Οι βασιλικοί εμπόδισαν εμπλοκή Ελλάδας σε Καλλίπολη στον Πρώτο Παγκόσμιο για ανατροπή Βενιζέλου με σφαγές Κεμάλ σε Ανατολία. Ο Καραμανλής έφερε Τούρκους σε Κύπρο για Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα από πυρκαγιές, πρόσφυγες και τουρισμό θα πτωχεύσει με Grexit που θα ρίξει Μητσοτάκη για να έρθει Τούρκος με ύπατη αρμοστεία ΣΥΡΙΖΑ. Πτώση Τσίπρα και Ελλάς-Τουρκία εχθροί από Ισραήλ με κυρώσεις σε Ιράν για ζημιές Ευρώπης από έλλειψη καυσίμων, σφαγές Γάζας για αύξηση προσφύγων και κόντρα με Τουρκία για αποξένωση από ΗΠΑ ώστε λόγω ένωσης Αράβων υπό Ρωσία να επιτεθούν Εβραίοι σε Ιράν όσο Τουρκία αλώνεται σε Ελλάδα με παρέμβαση ΗΠΑ λόγω πυρηνικών που ο Ομπάμα έδωσε σε Ιράν με άρση εμπάργκο που δοκίμασε η Κορέα για διάψευση απειλών Ισραήλ εάν ήταν σε εδάφη του, τρυπώντας το στρώμα όζοντος με κλιματική αλλαγή λόγω μη απωθημένης ηλιακής ακτινοβολίας μέχρι που Τραμπ έκανε εξίσου προδοτική συμφωνία, με μομφή από σεξουαλικό σκάνδαλο και παραίτηση Μάικ Πενς που άφησε σταδιοδρομία για στήριξη ξεφτίλα Τραμπ με επικεφαλής Κογκρέσου (Βουλή και Γερουσία) Πολ Ράιαν που αποσύρεται από πολιτική να κάνει Πρόεδρο τον συνυποψήφιο το 2012 Ρόμνεϊ που θα ιδρύσει το Imperium Warhammer 40K. Η Τουρκία γνωρίζει ότι ο σαν Μαδούρο φίλος Τσίπρας πέφτει και προετοιμάζεται για πόλεμο με εμπρησμούς και απειλές με 61% ΟΧΙ σε δημοψήφισμα να εκλέγει Κασιδιάρη αντί Βαρουφάκη λόγω Σκοπίων. Η Ρωσία ενεπλάκη σε αντίθεση 80% σε Σκόπια για ανάδειξη Βελόπουλου αντί πράκτορα CIA Κασιδιάρη. Η Κύπρος έκανε 18-1 σε Βαρουφάκη για ευνοϊκή στάση Ευρώπης σε σχέση με Ελλάδα και ξεπούλησε κοιτάσματα σε Ισραήλ για εγγύηση Κυπριακού, με κούρεμα καταθέσεων να στέλνει Ρωσικά κεφάλαια σε Πούτιν που ξεκίνησε μαγκιές σε Ουκρανία-Συρία. Ο Μπουτάρης είναι Μακάριος της Μακεδονίας.

@

Αγαμέμνων μάλλον έχεις πολύ καιρό να δεις την Φαίη και τα έχεις χάσει.

...

Οι Ελληναράδες που κράζουν τους επιστήμονες και τις μελέτες που έχουν γίνει, θα είναι οι ίδιοι που όταν θα γίνει η μ@λ@κία θα φωνάζουν ότι δεν τους προειδοποίησε κανείς και ότι οι μεγάλοι αφήνουν την ανθρωπότητα να καταστραφεί για το συμφέρον τους. Όπως πάντα.

bob

Από το σχόλια εδώ μέσα διαπιστώνει κανείς πως αυτή η χώρα αν και έχει πιάσει πάτο, τελικά μπορεί να πάει και παρακάτω.. Καφενειακές απόψεις, συνωμοσιολογίες και αμφισβήτηση για ότι γράφουν κάποιοι σε μια μελέτη, που δε συζητάνε στον καφενέ, αλλά έχουν περάσει μια ζωή στα θρανία πάνω από ένα βιβλίο. Ο ψαγμένος Έλληνας όμως γνωρίζει την αλήθεια... Και μετά σας φταίει ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μητσοτάκης και όποιος άλλος...

αλλο ενα θυμα της "αυθεντιας" και της "εξ αποκαλυψεως αληθειας"

οτι ισχυριζετε λοιπον ενας που: "έχει περάσει μια ζωή στα θρανία πάνω από ένα βιβλίο" , ειναι ΘΕΣΦΑΤΟ...οι αλλοι δεν εχουν γνωμη, δεν εχουν γνωση, δε μπορουν να σκεφτουν, δε μπορουν ΚΑΝ να φερουν σαν επιχειρημα οτι υπαρχουν ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ "έχουν περάσει μια ζωή στα θρανία πάνω από ένα βιβλίο", και λενε οτι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ...

bob

Ο καθένας έχει γνώμη. Γνώση του αντικειμένου όμως δεν έχει ο καθένας....

@13:05

Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts. Καλή προσπάθεια.

Δεν μπορει να ειστε σοβαροι

το οτι ο καιρος γινεται ασταθης και τη μια ειναι στους 20 και την αλλη στους 40, δεν αποτελει αποδειξη μη υπαρξης αλλα σημαδι επιδεινωσης. Να υπενθυμισω οτι στην Ελλαδα ειχαμε ευκρατο μεσογειακο κλιμα, ενω τωρα εχει στοιχεια τροπικου και χωρες που παραδοσιακα εχουν δροσερα καλοκαιρια (πχ Μ. Βρετανια) βλεπουν θερμοκρασιες που δεν εχουν ξαναδει.. αλλα ξεχναω οτι η γνωση επι παντος του Ελληνα ξεπερνα την γνωση των ειδικων. Αλλωστε, για τον Ελληνα, τα παντα ειναι μια θεωρια συνομωσιας... καμια σωτηρια...

@Δεν μπορει να ειστε σοβαροι

Έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι όλοι οι Έλληνες το ίδιο! Υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι στη χώρα, όχι μόνο αμόρφωτα γίδια! Πέρα από αυτό, μη ξεχνάς ότι συνήθως οι ψεκασμένοι καφενόβιοι συνομωσιολόγοι είναι και αυτοί που φωνάζουν περισσότερο.

Δεν διαφωνω

Και δεν τσουβαλιαζω. Απλα μου εκανε εντυπωση ο αριθμος των συνωμοσιολογικων απαντησεων.. προφανως & ευτυχως υπαρχουν ακομα σκεπτωμενοι Ελληνες

ΕΙΔΑΜΕ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ,ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΑΣΑΝ,ΚΑΝΕ ΚΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!

Ελεος

Όταν διαβάζω μια επιστημονική άποψη που προήλθε από πολυετή έρευνα είμαι υποχρεωμένος να την λάβω υπόψη. Πολύ λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο των απαντήσεων. Ολοι ξέρουν καλύτερα από τους επιστήμονες που έκαναν την παραπάνω έρευνα, κι ας μην έχουν ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα να αντιπαραβάλλουν. Καλά θα κάνουμε λοιπόν να φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Μήπως και η ανθρωπότητα ξαναχτιστεί σε νέα βάση με πραγματική συνείδηση και ευαισθησία για το περιβάλλον.

η κλιματικη αλλαγη ειναι για να μπειτε ολοι στην στανη

Ποσο ψεμμα ποση υποκρισία και ποση χειραγωγηση πρεπει να τρωμε καθημερινα απο τα @@ του ΟΗΕ .Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα σχετικά με το ποιος ξεκίνησε όλες αυτές τις πράσινες πιστώσεις που επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να μολύνουν, αλλά όταν αγοράζουν  CO2 CREDITS τότε μπορούν να αυξήσουν τις εκπομπές τους χωρίς ποινές. Αυτός ο ιθύνων νους    δούλευε για τον ΟΗΕ .ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΣΕ ΡΥΠΟΓΌΝΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΥΠΑΝΣΗ  .ΟΙ ΠΡΟΗΓΜΈΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .ΑΡΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΡΥΠΟΓΟΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΌΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΠΑΊΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΎΠΟΥΣ  .Βρισκόμαστε στο μέσον ενός λυσσαλέου πολέμου στις νέες παγκοσμιοποιημένες συνθήκες και μορφές.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ TOYΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ..Στο οικοπεδο στο οποιο έκτισαν   το κτιριο του ΟΗΕ  το οποιο δωθηκε δωρεν απο τον  Rockefeller  ηταν τα σφαγεια της Νεας Υορκης .Το εδαφος ηταν ποτισμενο απο το αιμα των σφαγμενων ζωων .Μονο σε ενα τετοιο χωμα θα μπορουσαν να κτισουν  τον ναο της παγκοσμιοποιησης. Στην σημερινη Wall street   οπου εβρισκετο παλια το ξυλινο τειχος που χωριζε Ολανδους και Αγγλους αποικους .Υπηρχε το σκλαβοπαζαρο και εκει οπου αλυσοδεναν τους σκλαβους .Φανταστείτε ποσο πόνο αιμα και δακρυα  ποτισαν αυτο το μερος για να κτισουν καποτε εκει τον "ναο" του χρηματος των ΗΠΑ. σαν bonus το παρακατω ... Μόνο ένας  αφελης μπορεί να πιστεύει ότι ο Τράμπ ή οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος πριν σπο αυτον, ειναι αυτός που απο μονος του αποφασίζει και κυβερνά οπως θελει αυτος τις Ηνωμένες Πολιτειες της Αμερικής.Απλως ειναι ο CEO.  Άλλοι είναι οι ιδιοκτήτες.της" εταιρείας των Ηνωμενων πολιτειων της Αμερικης Το 1871 στις 21 Φεβρουαρίου: Το Κογκρέσο περάσε ένα νόμο για την παροχή μιας κυβέρνησης για την περιφέρεια της Κολούμπια, γνωστή και ΑCT 1871. Ο νόμος του 1871 δημιούργησε μια εταιρεία με την επωνυμία ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. (Ιδιοκτησίας Rothschild)     Η εταιρία, αποτελειται από τα ξένα συμφέροντα,αυτή η κινηση πεταξε το αρχικό Σύνταγμα σε κάδο των απορριμμάτων.

George

"ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΣΕ ΡΥΠΟΓΌΝΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΥΠΑΝΣΗ". Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Να μην υπάρχουν "untaxed negative externalities". Οι φόροι συτοί εννοείται ότι θα χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση της βλάβης αλλιώς δεν λειτουργεί το σύστημα. Επίσης με την πάροδο του χρόνου οι φόροι θα μεγαλώνουν γιατί η ζημιά θα αντιμετωπίζεται όλο και πιο δύσκολα. Ελεύθερη αγορά έχουμε, διαλέγεις και παίρνεις. Ο τσάμπας δεν υπάρχει όμως.

@george

ελπιζω να καταλαβες οτι εισαι κουταμαρας .ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ .ΟΧΙ ΜΕΙΩΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΕΣΥ

George

Κουταμάρες λες εσύ. Υπάρχουν τρόποι απορρύπανσης, απλώς είναι πολύ ακριβοί. Όποιος πληρώνει την αποκατάσταση λοιπόν αποκτά δικαίωμα. Προφανώς δεν πάει το μυαλό σου ότι όλοι θα προτιμήσουν την εναλλακτική του να μην ρυπαίνουν που θα τους έρθει πολύ φθηνότετα. Τα δικαιώματα έχουν διαρκώς αυξανόμενη τάση τιμών ενώ η καθαρή ενέργεια διαρκώς μειούμενη. Αλλά δεν περιμένω από όλους να το σκεφτούν.

...

Ειδικά εκεί που λες για το ναό του χρήματος και που χτίστηκε πάνω σε ματωμένα χώματα, το έχασες εντελώς, αδερφέ.

YYZ

Την υστερία για την υποτιθέμενη "κλιματική αλλαγή" προωθούν και όλες οι πολυεθνικές εταιρείες τα στελέχη των οποίων συγκεντρώνονται ετησίως στο Νταβός της Ελβετίας με πάνω από 1000 τζετ.

@YYZ

Εντάξει, είσαι [...].

George

Ναι, ειδικά τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών.

spiros

Η καταστροφη του πλανητη μας ειναι οι μουσουλμανοι,οταν θα καταφερουμε να τους διωξουμε, η , να τους τελειωσουμε τοτε πραγματικα θα εχουμε σωσει το μελλον του πλανητη

...

Μουσουλμάνοι υπάρχουν εδώ και χίλια χρόνια και δεν έχει καταστραφεί τίποτα. Αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις, μην εκπλήσσεσαι όταν σε κράζουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frog

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση - Ζει εδώ και δέκα χρόνια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κοτσαμπάμπα στη Βολιβία - Το προσδόκιμο ζωής είναι τα 15 χρόνια - Είναι ο τελευταίος του είδους του

mykonos_neo

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών άφησε πίσω της κάτι …αναμνηστικό, καθώς στις περιοχές Μερχιά και Αγράρι το νερό που συσσωρεύτηκε σχημάτισε μίνι καταρράκτες