Βίντεο: Τροπικό ψάρι εντοπίστηκε στον Αργολικό κόλπο

Βίντεο: Τροπικό ψάρι εντοπίστηκε στον Αργολικό κόλπο

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ

Βίντεο: Τροπικό ψάρι εντοπίστηκε στον Αργολικό κόλπο
Ένα είδος τροπικού ψαριού, εντοπίστηκε στον Αργολικό κόλπο και συγκεκριμένα στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόκειται για ένα ψάρι που ζει και κολυμπάει σε τροπικές θάλασσες και ανήκει στην οικογένεια των συγγναθόμορφων, που είναι συγγενικά με τον ιππόκαμπο και τον σύγγναθο. Ονομάζεται φιστουλάρια. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Σύμφωνα με τους ειδικούς το φιστουλάρια είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. 

Πρόκειται για ξενικό εισβολέα από την Ερυθρά θάλασσα. Είναι κυρίως ιχθυοφάγο και πρόκειται για ένα από τα ψάρια με το μεγαλύτερο μήκος απ’ τους ξενικούς εισβολείς, αφού μπορεί να φτάσει έως και 1,5 μέτρο. 



Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως έχει εξαπλωθεί στην παράκτια ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην Δυτική Μεσόγειο μέχρι το Γιβραλτάρ.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης