Περιοδείες Σαμαρά ανά την Ελλάδα με στόχο τη συσπείρωση

Περιοδείες Σαμαρά ανά την Ελλάδα με στόχο τη συσπείρωση

«Ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση», διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς - Επόμενος «σταθμός» του πρωθυπουργού η Λαμία

Περιοδείες Σαμαρά ανά την Ελλάδα με στόχο τη συσπείρωση
Με περιοδείες ανά την Ελλάδα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα στηρίζει τους υποψηφίους του κόμματός του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συσπειρώνει την εκλογική βάση της ΝΔ. 

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός ήταν στην Τρίπολη, ενώ σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Λαμία.

Κλείσιμο
Από την Τρίπολη ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να υποκλέψει το σύνθημά του για τη «Νέα Ελλάδα».

Στην ομιλία του ανέφερε: «Βάλτε την υπογραφή σας στην ιστορία που φτιάχνουμε. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα. Σήμερα από την Τρίπολη στέλνουμε το προμήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα» και πρόσθεσε: «Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο. Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτοί ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το χθες».

Οι ημέρες που απομένουν μέχρι τις Ευρωεκλογές θα εξελιχθούν σε μία σκληρή αντιπαράθεση των δύο αρχηγών.

Οι άνθρωποι του επιτελείου της ΝΔ λένε ότι ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και προσθέτουν ότι «αν σε αυτή την περίπτωση δεν απαντήσεις, τότε εννέα φορές στις δέκα είσαι χαμένος και το εκλογικό σώμα σε εκλαμβάνει σαν lane duck».

Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ άλλαξε τακτική από την στιγμή που διαπίστωσε ότι εκ των πραγμάτων οι ευρωεκλογές αποκτούν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και ότι στο ενδεχόμενο που η διαφορά ξεφύγει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τότε ανακύπτει θέμα εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός βάζει το δίλημμα με τον πιο σκληρό τρόπο, επιμένοντας σε όλους τους τόνους ότι ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια, οπισθοδρόμηση και απώλεια όσων με πολύ κόπο και θυσίες έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός.

Δεν μένει όμως εκεί ο πρωθυπουργός, πηγαίνει ένα βήμα πιο κάτω και αναπτύσσει το συνολικό του όραμα για τη «Νέα Ελλάδα» που συνδυάζει την μεταρρύθμιση του πολιτειακού συστήματος με την αναθεώρηση του Συντάγματος με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας το οποίο θα αναπτύξει ολοκληρωμένα ο πρωθυπουργός την προσεχή Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση.  

Ο κ. Σαμαράς και το κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να επικρατήσει η χαλαρή ψήφος, ενώ εκτιμούν πλέον ότι η αποχή είναι σε βάρος τους. Με την πόλωση και τα σκληρά διλήμματα επιδιώκει να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της ΝΔ που ακόμη δείχνει χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης. Καθώς όμως το ταβάνι για τη ΝΔ δεν είναι πολύ ψηλά με τις επιθέσεις επιδιώκει να μειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε σε κάθε περίπτωση η διαφορά να μην είναι μεγάλη. Καθώς όμως ο πρωθυπουργός άνοιξε περπατησιά και για την μετεξέλιξη της ΝΔ σε Νέα Ελλάδα συναντά την παθητικότητα πολλών στελεχών και βουλευτών. Φυσικά εφόσον έχει απλώσει τις θέσεις του, εάν το αποτέλεσμα των εκλογών τον δικαιώσει, τότε θα μπορεί απρόσκοπτα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του. Ο νικητής τα παίρνει όλα. Εάν αποδοκιμαστεί στην κάλπη, τότε...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης