Έρευνα UBS: Οι πλούσιοι του πλανήτη «βλέπουν» σημαντική πτώση των αγορών το 2020

Έρευνα UBS: Οι πλούσιοι του πλανήτη «βλέπουν» σημαντική πτώση των αγορών το 2020

Σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των ερωτηθέντων στη συγκεκριμένη έρευνα, αναφέρουν ότι η αστάθεια είναι πιθανό να αυξηθεί στην επόμενη χρονιά

ubs12
Οι πλούσιοι άνθρωποι που επενδύουν κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο, ετοιμάζονται για ένα δυνητικά ταραχώδες 2020, σύμφωνα με την UBS Global Wealth Management.

Η πλειοψηφία των εύπορων επενδυτών αναμένει σημαντική πτώση των αγορών πριν από το τέλος του επόμενου έτους και το 25% του μέσου ενεργητικού τους βρίσκεται επί του παρόντος σε μετρητά, σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν με απαντήσεις περισσότεροι από 3.400 ερωτηθέντες παγκοσμίως. Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑΚίνας είναι η κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους, ενώ οι επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται άλλη μια σημαντική απειλή για τα χαρτοφυλάκια τους.

«Το ταχέως μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Πάολα Πολίτο, υπεύθυνη στρατηγικής πελατών στην UBS GWM. «Θεωρούν ότι η παγκόσμια διασύνδεση και οι επιπτώσεις των αλλαγών επηρεάζουν τα χαρτοφυλάκιά τους περισσότερο από τα παραδοσιακά κύρια στοιχεία, τα οποία προσδιορίζουν την αξία των επιχειρήσεων. Αυτό, αποτελεί μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν».

bloo09



Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης