120 δόσεις: Παράταση επτά ημερών στην προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση

oikonomikwn_ar

Βρούτσης: Δίνουμε μια τελευταία και μοναδική παράταση - Την ερχόμενη Δευτέρα η καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία - Μισό εκατομμύριο οφειλέτες εκτιμάται ότι θα ενταχθούν

Παρατείνεται μέχρι της 7 Οκτωβρίου 2019, η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις. 

Αντίστοιχη ανακοίνωση για τα χρέη προς την Εφορία έκανε από το βήμα της διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την Εφορία παρατείνεται επίσης για επτά ημέρες. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο». 

Παράλληλα, η παράταση εγκρίθηκε και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησή της. 

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Υπουργείο Οικονομικών: Ρυθμίστηκαν οφειλές 2,4 δισ. ευρώ

Ανακοίνωση για την παράταση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, που δίνει έμφαση στα πολλαπλά οφέλη που προς τους υπαχθέντες στη ρύθμιση.

«Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.

Πράγματι, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

  • Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.
  • Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.
  • Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.
  • Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.


Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019.

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτιμάται ότι μισό εκατομμύριο θα ενταχθούν στη ρύθμιση

Όπως εκτιμάται, το μισό εκατομμύριο θα αγγίξουν οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Η διορία υποβολής αιτήσεων έληγε σήμερα -μαζί με τις διορίες πληρωμής α΄δόσης ΕΝΦΙΑ και β΄δόσης φόρου εισοδήματος- αλλά οι οφειλέτες ανέμεναν και πάλι ως την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν να ανταποκριθούν: πάνω από 30.000 ή και 40.000 αιτήσεις στην εφορία κάθε μέρα από την περασμένη Τρίτη, πάνω από 350.000 ολοκληρωμένες αιτήσεις συνολικά ως την περασμένη Πέμπτη, πάνω από 400.000 αιτήσεις συνολικά ως σήμερα, με προοπτική να φτάσουν σχεδόν και τις 500.000 αιτήσεις σήμερα.

Μέχρι την Πέμπτη ήδη είχαν εισρεύσει πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, ως προκαταβολή για να ενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορία 351.128 οφειλέτες -ενώ οι συνολικοί επισκέπτες μαζί με όσους μπήκαν στην πλατφόρμα αλλά δεν πλήρωσαν ακόμα, ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Όσοι εξ αυτών μπήκαν ήδη στη ρύθμιση, έχουν εντάξει χρέη ύψους 3 δισ. ευρώ! Από αυτά, τα 2.204.116.247 ευρώ (2,2 δισ.) αποτελούν τη βασική οφειλή και άλλα 789.199.641 είναι οι προσαυξήσεις επ’αυτής.

Πριν την ανακοίνωση της παράτασης, η κυβέρνηση εμφανιζόταν διχασμένη για το εάν θα έπρεπε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, δεδομένης της υποτονικής συμμετοχής όλων των προηγούμενων μηνών. Δεδομένου πως μόλις 1 στους 10 ( ή 400.000 από 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας) έχουν ως τώρα ενταχθεί, η προσέλευση αυτή κάνει πολλούς στην κυβέρνηση να λένε πως «για να παραταθεί μια ρύθμιση, πρέπει να υπάρχει το ενδιαφέρον και η ανάγκη για κάτι τέτοιο».


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Παναγιωτης

Ανοιξα επιχειρηση το 2014 και λογω της ηλιθιοτητας της κυβερνησης Τσιπρα, της ελλειψης ρευστοτητας και της φοροκαταιγιδας την εκλεισα το 2017 εχοντας αποκτησει ενα χρεος προς το δημοσιο της ταξης των 60000 ευρω ενω εχασα και 50000 ευρω σε κεφαλαια. Πλεον εργαζομαι στον ιδιωτικο τομεα για 700 ευρω το μηνα και ρωταω την κυβερνηση να μου πει πως θα πληρωσω το χρεος μου- ενω το θελω παρα πολυ- με τοσα λιγα χρηματα που παιρνω. Κανεις δεν εχει μιλησει για οσους επιχειρηματιες καταστραφηκαν μεσα στην κριση. Σημειωστε οτι ειμαι ψηφοφορος της ΝΔ

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Εγώ το σημείωσα....

Προς ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι 120 δοσεις ειναι σημαντικο θεμα. Μολις ειδατε οτι τα σχολια δεν ειναι και τοσο φιλικα προς την αλαζονια Βρουτση και ΝΔ, τοτε το Κρυψατε. Καταλαβαινουμε οτι εισαστε φιλοκυβερνητικη εφημεριδα, οκ το δεχομαστε, αλλα αν θελεγτε να βοηθησετε τους φιλους σας τοτα βαλτε το θεμε και παλι ψηλα γιατι σας ξεφυγε σημερα. Ελπιζω να το κανετε μπας και παρουν χαμπαρι οι Υπουργοι και πραξουν τα αυτονπητα,.οπως επισης ελπιζω να δημοσιευσετε το σχολιο, δεν ειναι εναντιον σας.. Σας ευχαριστω

Illuminati to ypoyrgiko?

Δεν νομιζω.....Σκοταδινατοι μαλλον....τρεχω μερες να βρω ακρη γιατι οφειλες 2014 στον ΟΑΕΕ δεν εχουν λεει παει στον ΚΕΑΟ. Μια απο εδω μια απο εκει...το συστημα..ΑΝ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΒΟΥΡΤΣΗ ΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΤ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ? ΦΤΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΟΝΟ , ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΑΠΛΑ Α ΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΛΤΟΙ...ΞΕΚΑΒΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟΙ ΚΑΛΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ.

Τερρυ

Ξέρει κανείς τι γινεται μ αυτούς που μπήκαν στις 120 δόσεις με τον προηγούμενο πρόσφατο νόμο? Εχει παραπάνω επιτόκιο και μεγαλύτερη δόση!!!

@

Τις ίδιες μ@λ@κιες με τον Σαμαρά αρχίσατε Βρούτσης κλπ ,τι λες μια εβδομάδα??? πολλά μπράβο (θυμάστε που ο Σαμαράς είχε αρχίσει τις κατασχέσεις? ) Και ήρθε ο τσαρλατάνος και έκανε τις 100 δόσεις με την μία... Και πάλι πολλά μπράβο ... Θα τον ξανά ανεβάσετε στην καρέκλα να δούμε και την τρίτη πράξη του δράματος...με τις μ@....

Γιώργος

Οι οφειλές που έχω για το 2018 πάντως δεν εμφανίζονται στο ΚΕΑΟ, έχω πάει στο λογιστή πόσες φορές, έχω μιλήσει με τον ΕΦΚΑ και όλο μου λένε ότι έχει πρόβλημα το σύστημα.

Πιπης

Καποια στιγμη ας ελπισουμε οτι θα υπαρξει κυβερνηση ΕΛΛΗΝΩΝ και οχι τσιρακια των δανειστων. Εκει θα λυθει και το προβλημα των υπερχρεωμενων απο τις πολιτικες της τροικας φτωχοποιημενων ελληνων.

Τραγικοι και αυτοι

Τρεχω να προλαβω εδω και μια εβδομαδα. Δεν με βρισκουν τα συστηματα τους λενε. Τελικα με βρηκε ο ΟΑΕΕ αλλα δεν μπορεσαν να πανε παραπερα. Τωρα απο τα Νοτια με στελνουν στην Αγιου Κωνσταντινου πρεπει δηλαδη να χασω και αλλες μερες απο την δουλεια. Με παιδια στο σχολειο με τους δυο να δουλευουν αυτο δεν ειναι ευκολο οταν ο εργοδοτης καραδοκει. Η γραμμη υποστηριξης 1555 ειναι για τα μπαζα...δεν το σηκωνει κανενας....μια βδομαδα δεν ειναι τιποτε και με την απεργια της Τεταρτης...Να το πανε μεχρι τελος του μηνα αλλιως ειναι σαν να μην δινουν. Η πλατφορμα δουλευει 15 μερες...να το αλαξουν αλλιως μας κοροιδευουν....η λογικη οτι αν θελεις πας αλλιως κλεινει η πλατφορμα ειναι της εποχης των δεινοσαυρων...τοση αλαζονια δεν περιμενα..ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να παρεμβεις οι υπουργοι σου ειναι για τα μπαζα αλλα μηπως εισαι και εσυ?

Γιαννης Μπέλλος

Οι υπουργοί είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τα αυτονόητα... Πολύ δε περισσότερο εκείνοι του Οικονομικών.... για τα χρέη προς την Εφορία... Αντί να κουρέψουν γενναία τις προσαυξήσεις (που δημιουργήθηκαν με ληστρικά επιτόκια 8,76%) για να είναι αποπληρώσιμα, βοηθούν τα μέγιστα τους έχοντες (εφ' άπαξ εξόφληση ή εως 36 δόσεις) στους οποίους οποίους κουρεύουν 100% ή 75% αντίστοιχα τις προσαυξήσεις αφήνοντας εκείνους που θα επιλέξουν τις 120 δόσεις μόνο με 10% κούρεμα.... Τι έχουν τα έρμα και ψοφάν.... Για τα Ταμεία υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα το οποίο έπρεπε να έχουν λύσει και οι προηγούμενοι αλλά και οι τωρινοί περισσότερο αφού πλέον έχουν 3 μήνες διακυβέρνησης....

Συμπέρασμα

Πάλι τα ίδια.

ΝΤΡΟΠΗ

αυτό μόνο...κοροϊδεύουν ή εξυπηρετούν σχέδια άλλα που δεν έχουν να κάνουν με το συμφέρον των ελλήνων πολιτών...τί θα χάσει δηλαδή το ελληνικό (υπάρχει τελικά τέτοιο;;) κράτος εάν αφήσει ανοικτές τις ρυθμίσεις μήπως μπορέσουν περισσότεροι να τακτοποιήσουν χρέη που δεν μπορούσαν μέχρι τώρα...τώρα που υποτίθεται ότι έχει αρχίσει και ανεβαίνει η οικονομία θα πρέπει να αφήσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες που με αγώνα προσπαθούν να τακτοποιήσουν αυτά τα χρέη (που το κράτος με το έτσι θέλω δημιούργησε στους περισσότερους, λες και ξαφνικά από το 2012 και μετά έγιναν όλοι απατεώνες) να μαζέψουν είτε δουλέυντας είτε αξιοποιόντας ή και πουλώντας περιουσιακά στοιχεία (που μέχρι πριν από 1-2 χρόνια δεν αγόραζε κανείς). Αλλά βέβαια τώρα που σκουπίσαν ότι μετρητά μπορούσαν από λογαριασμούς και καταθέσεις...τώρα θέλουν και τα υπόλοιπα ασετς που μαθαίνουν και στα καλά πανεπιστήμια...ζήτω η αριστεία που λειτουργεί για το καλό των ελλήνων Μια χαρά τα λέει και ο Αλτερ πιο πάνω, αν έδινε τώρα παράταση 7 ημερών ο θίασος του Αλ6 θα είχε οκτασέλιδο αφιέρωμα το ΠΘ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης