Μειώνονται από σήμερα οι χρεώσεις για διεθνείς κλήσεις εντός Ε.Ε.

mobile

H νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες

Νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν από σήμερα για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της ΕΕ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές, οι νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πληρώνουν για κάθε κλήση από και προς σταθερό ή κινητό, έως 0,19 ευρώ/λεπτό προ ΦΠΑ και για κάθε SMS έως 0,06 ευρώ/SMS προ ΦΠΑ.
Σημειώνεται ότι η νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

«Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στους νέους κανόνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των διεθνών κλήσεων εντός ΕΕ, σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη στη χώρα μας η απόφαση αυτή αρχίζει να υλοποιείται. Η Wind ανακοίνωσε ότι για τους πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας και συμβολαίου κινητής για ιδιώτες «η χρέωση για κλήσεις προς διεθνή κινητά και σταθερά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,9073/λεπτό σε €0,2356/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό»

«Η χρέωση», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, «για αποστολή μηνυμάτων προς διεθνή κινητά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,2108 σε €0,0744 ανά sms». Επίσης, η εταιρεία γνωστοποιεί στους πελάτες σταθερής ότι «για ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου σταθερής, η χρέωση για κλήσεις προς διεθνή κινητά και σταθερά χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται από €0,6640 - €1,8000/λεπτό σε €0,2474/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό». Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν και τους φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Customer X

Το ελληνικό καρτέλ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εχει παει το απλο sms 20σεντς ενώ για να στείλεις σε ευρωπαϊκό αριθμό λόγο ΕΕ κοστίζει 6σεντς !!! Έπισης εχουν μειωσει την διάρκεια των καρτοκινητων σε 2 μηνες και έχουν καταργήσει τις μικρές κάρτες ανανέωσης των 5€ ενώ μηδενίζουν το υπόλοιπο λογαριασμού των πελατών σε 1 μηνα!!!! Μιλάμε για μεγάλους απατεώνεςκαι κλέφτες που κανονικά θα έπρεπε να τους ταράξουν στα πρόστιμα αλλα οι συριζες με τα καρτέλ τα πάνε φίνα,και μην ακουτε τι λένε ειδικά τωρα προεκλογικα

Αρμαγεδδών

Στην τριτοκοσμική ελληνική μπανανία οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone, Wind) επιβάλλουν τους κανόνες και την πολιτική χρέωσης της χρήσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προς ευρωπαϊκές χώρες. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν ασφαλώς τα συμφέροντά τους αλλά αποφέρουν και φόρους με τη μορφή ΦΠΑ στο ληστρικό ελληνικό δημόσιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η επικοινωνία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσους βρίσκονται σε καθεστώς «περιαγωγής σαν στο σπίτι σας», επιβαρύνει τους χρήστες με ασήμαντα τέλη. Και μια και ανέφερα το ΦΠΑ, η ονοματοδοσία του είναι μια άλλη, αποκλειστική, ελληνική απάτη: Τα αρχικά ΦΠΑ αντιστοιχούν ως γνωστόν στο Φόρο Προστιθεμένης Αξίας, τρεις λέξεις που οδηγούν εύκολα στην παρανόηση πως ο Φόρος Προσθέτει Αξία στις υπηρεσίες ή τα καταναλωτικά είδη που επιβαρύνει. Η αντίστοιχη διεθνής ονομασία είναι VAT (Value Added Tax) που ερμηνεύεται Πρόσθετος Φόρος (επί της) Αξίας. Είναι περίεργο πως κανείς ως τώρα δεν στηλίτευσε (και) αυτή την απάτη του φορομπηχτικού ελληνικού κράτους που προτίμησε να εξαπατήσει τους υπηκόους του εξωραϊζοντας τον διεθνή όρο VAT με τον πλέον ανώδυνο γι αυτό και απατηλό για μας τρόπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.