Πετρέλαιο: Αύξηση παραγωγής στις ΗΠΑ, πτώση στην τιμή του βαρελιού

oil_pro_thu

Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές του WTI και του Brent

Πτώση σημείωσε σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία την περασμένη εβδομάδα σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,14 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 είχε πτώση της τάξεως του -0,36% στα 52,12 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019 ανήλθε στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 2,77 εκατ. βαρελιών, ενώ σχεδόν διπλάσια των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος των αποθεμάτων διύλισης πετρελαίου, και συγκεκριμένα στα 2,97 εκατ. βαρέλια, έναντι 1,57 εκατ. βαρέλια των εκτιμήσεων.

Όσον αφορά τις προοπτικές στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, η EIA δήλωσε ότι κατά το τρέχον έτος η παραγωγή ενδέχεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ το 2020 η παραγωγή θα βρεθεί κοντά στα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης