Η ΔΕΗ στριμώχνει τη Χαλυβουργική με επιπλέον χρεώσεις

Η ΔΕΗ στριμώχνει τη Χαλυβουργική με επιπλέον χρεώσεις

Η ΔΕΗ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητο το ύψος της κατανάλωσης που είχε η Χαλυβουργική και το αποδίδει στην παραγωγή άλλων προϊόντων, άσχετων με τον χάλυβα

xlai
Αναδρομικές χρεώσεις καταλογίζει στη Χαλυβουργική η ΔΕΗ, καθώς η εμβληματική εταιρεία διατηρούσε την κατανάλωση ενέργειας σε υψηλά επίπεδα, παρά το ότι ήδη από το 2015 είχε σταματήσει να παράγει χάλυβα.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΗ, η κατανάλωση στη Χαλυβουργική ήταν συγκρίσιμη με αντίστοιχες μεγάλων μονάδων, όπως ο αερολιμένας "Ελευθέριος Βενιζέλος" ή ο ΟΣΕ.

Η ΔΕΗ χαρακτηρίζει "αδικαιολόγητο" το ύψος της κατανάλωσης που είχε η Χαλυβουργική και το αποδίδει στην παραγωγή άλλων προϊόντων, άσχετων με τον χάλυβα, στο χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη ως παραβίαση των όρων ηλεκτροδότησης της εταιρείας, οι οποίοι περιλαμβάνουν προνομιακά τιμολόγια υπό τον όρο της παραγωγής χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ ήδη έχει προβεί στις ενέργειες τις οποίες εκείνη θεωρεί κατάλληλες για την περίσταση, ενώ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της, τόσο για την -μέσω της αναδρομικής ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας- αποκατάσταση της προφανούς ζημίας την οποία υπέστη, όσο και την διαλεύκανση πιθανής εξαπάτησής της.

Ήδη η ΔΕΗ διεκδικεί από τη Χαλυβουργική οφειλές ύψους 31,4 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς που δεν έχουν εξοφληθεί και οι οποίοι οδήγησαν στο "λουκέτο" της Χαλυβουργικής, όταν ο ΑΔΜΗΕ εκτέλεσε σχετική εντολή της ΔΕΗ στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτό το ποσό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς τώρα θα πάψουν να ισχύουν στις ως τώρα χρεώσεις οι προνομιακές τιμές που είχε συμφωνήσει να χρεώνει η ΔΕΗ, υπό τη ρητή προϋπόθεση η Χαλυβουργική να παράγει χάλυβα ή συναφή προϊόντα.

Πηγή: www.newmoeny.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης