ΔΕΗ για Χαλυβουργική: Αδικαιολόγητη η τόσο υψηλή κατανάλωση ρεύματος

ΔΕΗ για Χαλυβουργική: Αδικαιολόγητη η τόσο υψηλή κατανάλωση ρεύματος

Η ΔΕΗ επαναφέρει το θέμα της ιστορικής βιομηχανίας και των οφειλών της

dei_xalu
Αδικαιολόγητα υψηλές χαρακτηρίζει τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Χαλυβουργικής η ΔΕΗ, παρά το γεγονός όπως αναφέρει ότι η παραγωγή χάλυβα έχει σταματήσει από το 2015.

"Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων".

Σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση "επιφυλάσσεται για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της".

Η ΔΕΗ επαναφέρει το θέμα της ιστορικής βιομηχανίας και των οφειλών της, επικαλούμενη τις μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες όπως αναφέρει "παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ".

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της Χαλυβουργικής άσχετων με το χάλυβα.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης