Κέρδη για τον χρυσό ενώ το δολάριο ενισχύεται

Κέρδη για τον χρυσό ενώ το δολάριο ενισχύεται

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 3 δολ. ή 0,3%, στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά

gol
Την αν μη τι άλλο αλλόκοτη συμπεριφορά του συνεχίζει ο χρυσός, του οποίου η τιμή κινείται αντιστρόφως ανάλογα των εμπορικών ανησυχιών, αντί να συμβαίνει το ανάποδο όπως θα περίμενε κανείς.

Το πολύτιμο μέταλλο δεν επωφελήθηκε καθόλου από τις εμπορικές αναταράξεις των τελευταίων μηνών που θα έπρεπε θεωρητικά να στείλουν αγοραστές στο ασφαλές καταφύγιο (αλλά ούτε και σε άλλα καταφύγια - η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ αυξήθηκε με τους επενδυτές να στέλνουν τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά). Τώρα που οι εμπορικές ανησυχίες μετριάζονται, ο χρυσός ενισχύεται!

Δεν είναι λίγες οι χώρες που εφοδιάζονται με χρυσό. Τα αποθέματα της Ρωσίας έφτασαν τους 2.000 τόνους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η Κεντρική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2018 αγόρασε περίπου 31 τόνους χρυσού, με την Τράπεζα να επισημαίνει ότι σε διάστημα ενός μηνός αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό κατά 1,6%, ενώ από την αρχή του έτους έχει αγοράσει 162 τόνους χρυσού.

Την ίδια ώρα το αδύναμο δολάριο ασκεί βέβαια πίεση στην τιμή του χρυσού. Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 3 δολ. ή 0,3%, στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,6% στις 93,9 μονάδες.

Κλείσιμο
Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε επίσης υπό πίεση μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν θα προχωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε εμπορική συμφωνία την τρέχουσα εβδομάδα.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης