Έπεσε το δολάριο, ανέβηκε ο χρυσός

gold_price

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1% στα 1.214,40 δολ. ανά ουγγιά

Με απώλειες μετά τη διήμερη άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, εν μέσω μεταβλητότητας αλλά και αποδυνάμωσης δολαρίου.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις κινήσεις του δολαρίου, το οποίο παραμένει κοντά σε χαμηλά ενός μήνα, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται, ωστόσο, πιέσεις από τα ισχυρά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, που ενέτειναν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε στις 133,4 μονάδες τον Αύγουστο -το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2000- έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για πτώση στις 126,7.

Τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε ανέλθει ελαφρώς στις 127,4 μονάδες, έναντι των 127,1 του Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και λιγότερο σε μακροπρόθεσμο.

Το δολάριο παρέμεινε σήμερα σε πτωτική τροχιά, καθώς η εμπορική συμφωνία που επετεύχθη χθες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό προσφέρει στήριξη στα πιο ριψοκίνδυνα assets, αυξάνοντας την όρεξη για ανάληψη ρίσκου και απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα πιο ασφαλή καταφύγια.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1% στα 1.214,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,17 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρούσε κατά 0,1%, στις 94,6 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trade_min

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου διαπίστωσε ότι τα ίδια προϊόντα πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους στις εγχώριες αγορές - Στην ίδια λίστα και οι Καναδάς, Νότια Κορέα και Τουρκία

katoikia_main01

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των Τραπεζών - Στα χέρια του πρωθυπουργού το τελικό σχέδιο - Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης

22
airbnb1

Τελευταία ειδοποίηση από την εφορία προς τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων για την οριστικοποίηση των στοιχείων καταχώρισης – Εάν δεν προβούν σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα στο Μητρώο θα θεωρηθούν οριστικά