Έπεσε το δολάριο, ανέβηκε ο χρυσός

gold_price

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1% στα 1.214,40 δολ. ανά ουγγιά

Με απώλειες μετά τη διήμερη άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, εν μέσω μεταβλητότητας αλλά και αποδυνάμωσης δολαρίου.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις κινήσεις του δολαρίου, το οποίο παραμένει κοντά σε χαμηλά ενός μήνα, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται, ωστόσο, πιέσεις από τα ισχυρά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, που ενέτειναν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε στις 133,4 μονάδες τον Αύγουστο -το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2000- έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για πτώση στις 126,7.

Τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε ανέλθει ελαφρώς στις 127,4 μονάδες, έναντι των 127,1 του Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και λιγότερο σε μακροπρόθεσμο.

Το δολάριο παρέμεινε σήμερα σε πτωτική τροχιά, καθώς η εμπορική συμφωνία που επετεύχθη χθες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό προσφέρει στήριξη στα πιο ριψοκίνδυνα assets, αυξάνοντας την όρεξη για ανάληψη ρίσκου και απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα πιο ασφαλή καταφύγια.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1% στα 1.214,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,17 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρούσε κατά 0,1%, στις 94,6 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

1
ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

1
telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.