Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς 500 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές προϊόντων

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς 500 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές προϊόντων

Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με κλιμάκωση της εμπορικής σύγκρουσης – Ήδη οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς 34 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα

trump__4_
Τον εμπορικό πόλεμο κλιμακώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε έτοιμος για την επιβολή επιπλέον δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ύψους 500 δισ. δολαρίων.

«Μιλάμε για ένα τρομερό ποσό», δήλωσε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη για τις εμπορικές ανισορροπίες με την Κίνα στο CNBC, που ηχογραφήθηκε την Πέμπτη (χθες) και μεταδόθηκε σήμερα. «Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα 500», είπε.

Ήδη, αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 34 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα, με το Πεκίνο να απαντά με αντίποινα ίσης αξίας σε προϊόντα από τις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβήτησαν τους ανταποδοτικούς δασμούς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τη Δευτέρα, μαζί με εκείνους που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, το Μεξικό και την Τουρκία ως αντίδραση για  τους νέους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

«Αν πέσει το χρηματιστήριο, έπεσε»

Πάντως, ο πρόεδρος Τραμπ δείχνει να μην ανησυχεί για το ενδεχόμενο πτώσης του χρηματιστηρίου σε περίπτωση επιβολής δασμών. «Αν πέσει, έπεσε. Κοιτάξτε, δεν το κάνω για πολιτικούς λόγους», είπε.

Ο Τραμπ θέλει οι Κινέζοι ηγέτες να αναλάβουν δράση προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα ύψους 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εμπορικό ισοζύγιο των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα.

Κλείσιμο
Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί επίσης την Κίνα ότι εμπλέκεται σε άδικες εμπορικές πρακτικές αναγκάζοντας τους Αμερικανούς επενδυτές να παραδίδουν κρίσιμες τεχνολογίες σε κινεζικές εταιρίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης