«Μέσα» και το ΔΝΤ στην «αυξημένη εποπτεία» της Ελλάδας

imf

Το Ταμείο θα κάνει παράλληλες αποστολές και εκθέσεις με τους Ευρωπαίους - Στις 27 Ιουλίου οι ανακοινώσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Στο «κόλπο» της αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας μπαίνει τελικά και το ΔΝΤ. Αυτό που δεν έλεγαν ανοικτά εχθές στις Βρυξέλλες οι κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί, το είπε εμφατικά σήμερα από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωποςν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κύριος Τζέρυ Ράις, που χρησιμοποίησε επίσης τον όρο «αυξημένη επιτήρηση» για να περιγράψει την δική του διαδικασία παρακολούθησης ("Post Program Monitoring") το οποίο θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την 20η Αυγούστου.

Περιγράφοντας πώς θα είναι η ζωή μετά τα Μνημόνια, ο Τζέρυ Ράις είπε ότι το ΔΝΤ θα εκδίδει δύο Εκθέσεις το χρόνο για την Ελλάδα, ενώ και οι αποστολές του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα συμπίπτουν και θα συντονίζονται με τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων.

Πριν τις 21 Αυγούστου όμως και την ενεργοποίηση της ενισχυμένης επιτήρησης, στις 27 Ιουλίου, το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει και την Έκθεση του άρθρου IV του Ταμείου, όπου θα περιλάβει την δική του Ανάλυση για την Συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό Χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο θα εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του πέραν του 2033, στέλνοντας έτσι και μηνύματα στους ξένους επενδυτές για την στάση που πρέπει να τηρήσουν απέναντι στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Στέργιος

Αλήθεια είναι ότι χρειάζεται εποπτεία η χώρα για άκοπες αποδείξεις καταστηματαρχών και τεχνιτών, για μαύρη απασχόληση και ανασφάλιστη εργασία εργοδοτών, για αδήλωτα κέρδη και αφορολόγητες εισπράξεις ελεύθερων επαγγελματιών, για απλήρωτα τραπεζικά δάνεια επιχειρηματιών, για παραβάσεις οικονομικές, υγειονομικές, πολεοδομικές της αγοράς, για απλήρωτες οφειλές εισφορών, ΦΠΑ, φόρων, τελών, προστίμων, λογαριασμών, μισθών, μεροκάματων από πραγματική οικονομία, για παράνομο πλουτισμό και εκμετάλλευση κράτους, κοινωνίας, πελατών, καταναλωτών, απασχολουμένων από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

12