Οι τεχνολογίες στήριξαν τη Wall Street

Οι τεχνολογίες στήριξαν τη Wall Street

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση

9a26f4
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να ταλανίζουν την αγορά.

Παρά την έβδομη διαδοχική πτωτική του συνεδρίαση, ο Dow Jones κατέγραψε οριακές απώλειες αυτή τη φορά, με τους επενδυτές νωρίτερα να επιχειρούν να κρατήσουν το θετικό πρόσημο, ανετπιτυχώς όμως.

Ωστόσο ο Nasdaq και με ώθηση απο τον ισχυρό τεχνολογικό κλάδο που υπεραποδίδει φέτος, έσωσε τη «μέρα», με +0,72% ενώ ήπια κέρδη κατέγραψε και δείκτης-βαρόμετρο S&P 500.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,17% ή 42 μονάδων στις 24.657 ενώ ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,17% στις 2.767 μονάδες. Αντίστοιχα, ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 0,72% στις 7.781 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+1,2%) και Walt Disney (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Travelers Cos (-2,5%) και McDonalds (-1,6%).

Στο εμπορικό ζήτημα τώρα, η διοίκηση Τραμπ απείλησε την Κίνα με την επιβολή επιπλέον δασμών 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ύψους 200 δισ. δολαρίων μετά την απόφαση του Πεκίνου να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Κλείσιμο
Επενδυτές εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις των χωρών θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βαρίδι για την παγκόσμια ανάπτυξη, ειδικότερα σε μια εποχή που το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητες τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο οι ανησυχίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το εμπόριο. Έντονες αντιδράσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) προκάλεσε η πολιτική της Ουάσινγκτον να χωρίζει τους γονείς μετανάστες από τα παιδιά τους όταν εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Επιπλέον αιφνιδίασε η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Disney ανέβασε την προσφορά της για την εξαγορά της 21st Century Fox στα 38 δολάρια ανά μετοχή ή στα 71,3 δισ. δολάρια. Προηγουμένως η Comcast είχε καταθέσει προσφορά ύψους 65 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, η 21st Century Fox, τελικά αποδέχθηκε την προσφορά της Disney.

Στο μεταξύ, πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Μάιο στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων πραγματοποίησαν πτώση 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,43 εκατομμυρίων.

Εμπορεύματα/Συνάλλαγμα/ομόλογα

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 66,22 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε νέο χαμηλό έτους, σημειώνοντας πτώση 0,3% στα 1.274 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1581 από 1,1559 την Τρίτη.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,93%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης