LIVE

Κορωνοϊός

Ο ΕΝΦΙΑ μένει, η σφαγή στις συντάξεις συνεχίζεται: Αυτό είναι το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης

crisis-new-sim

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύεται για έσοδα 2,65 δισ. από το φόρο ακινήτων, προβλέπει αφαίμαξη έως 7 δισ. μέχρι το 2020 - Από το 2025 το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της σύνταξης - Συντηρητική η πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο ΕΝΦΙΑ μένει, οι περικοπές στις συντάξεις έρχονται. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την επικεφαλίδα όσων περιλαμβάνονται στο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή εποχή.

Την ίδια ώρα, δηλαδή, που μέσα στο σχέδιο προαναγγέλεται η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ με σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ, στις ίδιες 106 σελίδες περιγράφεται πώς θα περικοπούν συνολικά 7 δισ. από τους συνταξιούχους μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει ότι από το 2016 έως το 2020 η κυβέρνηση θα έχει πετύχει να πέσουν οι δαπάνες συντάξεων κατά 3,9% (από 17,3% σε 13,4%) πυ σημαίνει ότι με την αξία του ΑΕΠ στα 182 δισ. ευρώ ισοδυναμεί με αφαίμαξη 7 δισ. ευρώ.

Στην εφιαλτική σελίδα 74 προβλέπεται, επίσης, ότι μετά το 2025 το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της κρατικής σύνταξης.

Όσο για την πολυδιαφημισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού οι συντάκτες του κειμένου εμφανίζονται εξαιρετικά συντηρητικοί και αόριστοι τόσο στο χρόνο όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα συμβεί αυτό. Όπως τονίζεται «το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού θα καθοριστεί μέσω του πρόσφατα βελτιωμένου συστήματος, το οποίο απαιτεί μια εκτεταμένη εκτίμηση επιπτώσεων ώστε να προβλεφθούν οι αντιδράσεις των παραγόντων της αγοράς εργασίας και οι επιπτώσεις στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Αυτή η εκτίμηση επιπτώσεων θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης. Οι αλλαγές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού θα λάβουν υπόψη τις εξελίξεις στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, καθώς και το ποσοστό συνολικής ανεργίας, το ποσοστό ανεργίας των νέων, και τα ισχύοντα μισθολογικά επίπεδα».

«Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το µέλλον»

Το protothema.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περίφημο ολιστικό πρόγραμμα των 106 σελίδων με τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» , το οποίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια για την

- Δημοσιονομική Βιωσιμότητα

- την Βιώσιμη ανάπτυξη

- Διαρθρωτικές συνθήκες για την ανάπτυξη

- την Δίκαιη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη

- και την Χρηµατοδότηση της ανάπτυξης 80

Αναφορικά με την φορολογική πολιτική οι αναφορές της κυβέρνησης παραπέμπουν μάλλον σε ευχολόγιο καθώς επαναλαμβάνονται οι εξαγγελίες περι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Στην εισαγωγή του συγκεκριμένου υποκεφαλαίου σημειώνεται: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη, η φορολογική πολιτική θα συμβάλει στην προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της σταδιακής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την εργασία, καθώς και μέσω της καθιέρωσης σταθερού φορολογικού καθεστώτος για την ενίσχυση των ξένων και των εγχώριων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα διευκολύνει τις επενδύσεις σε εξαγωγικούς τομείς της οικονομίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με πολλά μακροοικονομικά και φορολογικά οφέλη. Η μείωση της φορολογίας εταιρειών θα έχει άμεση επίδραση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα στοχεύει στην παροχή βοήθειας στις εγχώριες επιχειρήσεις και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογίας, η οποία συμπληρώνεται από την παραγωγικότητα και τα επενδυτικά κίνητρα για την εργασία και τις επιχειρήσεις αντιστοίχως, θα συνεισφέρει ανάλογα στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη».

Μείωση της φορολογίας μόνο αν…

Πάντως, η κυβέρνηση αν και επισημαίνει ότι η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και πολιτών είναι αναγκαία και δίκαιη σπεύδει να διαβεβαιώσει τους δανειστές πως θα γίνει πράξη μόνο εάν τα δημοσιονομικά περιθώρια το επιτρέψουν.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τα προσεχή έτη είναι να δημιουργηθεί ένα φορολογικό σύστημα σταθερό, φιλικό προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το οποίο θα είναι δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση για να προστεθεί: «Θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, η οποία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής, υπό τον όρο ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι επαρκή για τη χρηματοδότηση τέτοιων μέτρων».

Η κυβερνητική στρατηγική φορολογικής μεταρρύθμισης, όπως παρουσιάζεται στην σχετική ανάλυση, αποτελείται από τις ακόλουθες βασικές δράσεις:

• Αξιοποίηση του περιουσιολογίου. Το 2018, ελήφθη νομοθετική πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση και την τροποποίηση του νόμου 3842/2010. Το περιουσιολόγιο θα χρησιμεύσει για τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου και θα συμβάλει στη μείωση της φοροδιαφυγής. Θα επιτρέψει την κατανομή του φορολογικού βάρους στη βάση αντικειμενικών εισοδηματικών, ιδιοκτησιακών και κοινωνικών κριτήριων, σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα όρια.

• Επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κανονιστικών αποφάσεων και κινήτρων για τους φορολογούμενους (π.χ. λοταρία). Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών αυξάνεται σταθερά. Ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών αυξήθηκε κατά 35% στα 513 εκατ. το 2016, ενώ η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 40% φτάνοντας τα 55 δισ. Ευρώ. Η χρήση των ψηφιακών πληρωμών αυξάνει τα δημόσια έσοδα (ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος) και βελτιώνει την φορολογική συμμόρφωση.

• Διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για παράδειγμα μέσω της φορολόγησης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως η Airbnb.

• Διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών για την αντιμετώπιση μεγάλων περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

• Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού. Εφαρμόστηκε ο νόμος 4410/2016, καθώς προβλέπει: α) σημαντικές αλλαγές στον τελωνειακό κώδικα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης προϊόντων καπνού

• β) τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου για την προώθηση της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των αρχών που καταπολεμούν το λαθρεμπόριο προϊόντων τα οποία υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Η προσπάθεια αυτή θα επεκταθεί στον τομέα των καυσίμων.

• Ενσωμάτωση των μέτρων του ΟΟΣΑ για τη διάβρωση της βάσης και τη μετατόπιση των κερδών (BEPS) στην ελληνική νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μεγάλων επιχειρήσεων.

• Παροχή φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις.

• Εξασφάλιση δίκαιων ρυθμίσεων για τους οφειλέτες του δημοσίου μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού (OCW), ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση βιώσιμων επιχειρήσεων.

• Προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ μέσω της εξίσωσης των εμπορικών αντικειμενικών αξιών. Αυτή η προσαρμογή θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ)και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων. Επιπλέον, η προσαρμογή αυτή θα ευθυγραμμίσει το ελληνικό κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ, εξαλείφοντας τις σχετικές δικαστικές διαφορές. Θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αποτίμησης για την τακτική ενημέρωση των φορολογικών αξιών (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων) και για περαιτέρω βελτιώσεις του φόρου ακίνητης περιουσίας ώστε οι αξίες αυτές να συγκλίνουν με τις πραγματικές αγοραίες αξίες των ακινήτων.

Μείωση συντάξεων: από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 σε 13,4% το 2020 και 12,9% το 2040

Για την πορεία των συντάξεων η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «Από δημοσιονομική άποψη, η μεταρρύθμιση του 2016 ήταν εμπροσθοβαρής. Μαζί με την συμπληρωματική νομοθεσία, οι εξοικονομήσεις πόρων αναμένεται να φτάσουν το 2,8% του ΑΕΠ έως το 2020 και να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα. Οι δαπάνες για τις συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 σε 13,4% έως το 2020 και σε 12,9% το 2040 -λαμβάνοντας υπόψη και την αυξηση του ΑΕΠ-, σε σύγκριση με το 13% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Από το 2025 και μετά, η κρατική χρηματοδότηση θα καλύπτει μόνο την εθνική σύνταξη (4,8% του ΑΕΠ) και δεν θα είναι απαραίτητη πρόσθετη χρηματοδότηση, δεδομένου ότι το έλλειμμα θα έχει εξαλειφθεί. Οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις εισφορές του συστήματος από το 2026 και μετά. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης διασφαλίζει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος».

Διαβάστε όλη την έκθεση με το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εδώ:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Ηθικό πλεονέκτημα

Χαχαχαχχαχχαχα θα πανε τον ενφια στο θεο να το δωσουν στουςμπαχαλακηδες, τα πελατακια τους τους δημοσιους υπαλληλους και οποιον δεν θελει να δουλεψει Αυτό δεν είναι πολιτική αυτό ειναι τσιρκο

Μαριάννα

Δεν θα μείνει ρουθούνι Η οικονομία έχει κολλήσει καμμια επιχείρηση δεν ειναι υγιής πέραν των μεγάλων πολυεθνικων Κοροιδεουν το κόσμο που έχει πλήρως εξαθλιωθει

ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 Κ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΥΤΟΙ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΛΛΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Κ ΜΕΤΑ ΕΑΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΞΕΦΤΙΛΕΣ...

Λούλης

Το να δουλεύω μια ζωή και να με ξεπαραδιάζουν τα παιδιά μου, κάθε άλλο παρά νοικοκύρης είμαι. Επίσης, το να ζω αξιοπρεπώς με τα δανεικά του ΠΑΣΟΚ και με τα λεφτά των άλλων λαών, κάθε άλλο παρά νοικοκύρης είμαι! Το ότι κάποιος δουλεύει, αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα σε νοικοκύρη. Άλλο ο εργάτης, δουλευταράς και, άλλο ο νοικοκύρης! Αν δεν μάθεις στην ζωή σου να τα ξεχωρίζεις αυτά, δεν θα τα μάθουν ούτε τα παιδιά σου. Για να το καταλάβει και ο Τάκης από το χωριο: Εγώ κάποτε ήμουν δουλευταράς, σήμερα είμαι νοικοκύρης!!

Φανή

Πατριώτη, φαίνεται ο,τι χρωστάγανε τους κόπους μας στους κομματικούς κοπρίτες που διορίζουν καθημερινά στο δημόσιο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι δαπάνες μισθοδοσίας του ά τριμήνου φέτος, αυξήθηκαν κατα 5,2% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Να που πάνε οι συντάξεις, ταΐζουν Καρανικαίους.

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Κούλης γνωρίζει ότι εάν ο Τσίπρας ολοκληρώσει το Μνημόνιο θα τελειώσει πολιτικά αφού αμφισβητούσε ότι δεν χρειαζόταν περισσότερη λιτότητα και επεδίωκε τη συσπείρωση των Ευρωπαϊστών με το φόβο της δραχμής. Επομένως αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο της Novartis για την εξόντωση πολλών μεγάλων πολιτικών πλην Καραμανλικών ώστε να εκβιαστεί η Ευρώπη ότι αν δεν ρίξει τον Τσίπρα αρνούμενη κούρεμα χρέους, έξοδο στις αγορές, λήξη εποπτείας και άρση των capital controls, τότε η έρευνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Κούλης θα προχωρήσει και θα κυριαρχήσουν οι Καραμανλικοί, στερώντας από την κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ που θα θελήσουν να επαναπατριστούν προκαλώντας πολιτική αστάθεια. Οι Καραμανλικοί έχουν καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία και χειρότερες με Ευρώπη από κάθε άλλο πολιτικό φορέα. Οπότε η Ευρώπη παύει να είναι συνεργάσιμη στις μεταρρυθμίσεις και κόβει τις προσφυγικές ροές χωρίς πιέσεις σε Τουρκία για να πέσει γρήγορα ο Τσίπρας και να προλάβει ο Κούλης να πάρει την εξουσία κλείνοντας την υπόθεση Novartis που αυτός άνοιξε πριν αλώσουν τη Νέα Δημοκρατία οι Καραμανλικοί που φοβάται η Ευρώπη ότι θα της πάρει την Ελλάδα αλλάζοντας συμμαχίες. Επίσης ο Κούλης εμπόδισε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απειλώντας τους ότι δεν θα πιέσει τη Φώφη να συγκυβερνήσει μαζί του και θα προτιμήσει συνεργασία με Χρυσή Αυγή αν δεν ρίξουν τον Τσίπρα και με τον καιρό ο Κούλης χάσει ψήφους και ανεβεί η Φώφη παύοντας να είναι δεκανίκι. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να φέρει επενδύσεις αλλά σίγουρα θα θίξει πολλούς που για χάρη του Κούλη κόβουν τη ρευστότητα από την Ελλάδα όσο κυβερνά ο Τσίπρας για να μην ενωθεί η Χρυσή Αυγή με τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές όσο ανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής. Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα επειδή αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές και δεν θέλει να συγκεντρωθούν στην Τουρκία ενώ η Ευρώπη έπαυσε ακαριαία να δέχεται πρόσφυγες όπως εδώ και χρόνια, οδηγώντας Ελλάδα και Τουρκία που πρωταγωνίστησαν στο προσφυγικό σε σύγκρουση χωρίς να παίρνει υπεύθυνη στάση περιμένοντας τον Κούλη, ενώ αν δεν πέσει ο Τσίπρας σύντομα Ρωσία και ΗΠΑ ετοιμάζονται με Καραμανλή ή Χρυσή Αυγή να στήσουν μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια που οδηγούν κατευθείαν σε Τρίτο Παγκόσμιο, κάτι που η Τερέζα Μέι εκμεταλλεύεται στη διπλωματική διαμάχη που ξεκίνησε με τον Πούτιν για να κερδίσει ψήφους απέναντι στον αναδυόμενο Κόρμπιν, όσο η παγίωση Τραμπ ευνοεί τον Καραμανλή και τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Ομπάμα ήταν πιο διπλωμάτης με Τουρκία και υπέρ των προσφύγων, στηρίζοντας με άμεσες παρεμβάσεις την Ευρωπαϊκή ενότητα.

σιχαμα2

Οι αθλιοι των Βρυξελλων , που τοσα χρονια ταχα μου ταχα δεν ειχαν παρει χαμπαρι τιποτε απο το παρτυ δανεισμου και ελλειμματων που ειχαν στησει οι κρατικοδιαιτοι πρασινομπλε και νυν πορτοκαλι αποκαλυφθηκαν πληρως .Οι ( θεσμοι ) μεσα και εξω το ΣτΕ και ο ΑΠ αποφασισαν .Ασυλια σε ολους αυτους που τρυπωσαν στο δημοσιο δανειστηκαν και αρπαξαν , με τα λεφτα καλα παντελονιασμενα και ξεπλυμενα στις λιστες και τα papers του εξωτερικου και ότι θα πληρωσουν τα κοροιδα εσωτερικου ! Και με την (προοδευτικη ) φορολογηση ! Στο εισοδημα ,στην περιουσια , στις ασφαλιστικες εισφορες ! Η μεγαλη τριπλετα της δευτερης ( αναδιανομης ) ! Γιατι η πρωτη ( των δανεικών ) δεν επιασε ! Η πως η αναλογικη φορολογηση που λεει το συνταγμα εγινε ( απαλλοτριωση )για παρτυ τους ! Οσοι δεν παντελονιασατε η δεν τρυπωσατε στο ριφιφι ,εκει στην ανεργια για μακρα παραμονη η στο αεροδρομιο για την μεγαλη φυγη. Θα ακουτε Ελλδα τροικες ,(θεσμους ) και κουαρτετα και θα κανετε εμετο ακομη και πεντε χιλιαδες χιλιόμετρα μακρυα.Εδω θα μεινουν μονο οι κρατικοδίαιτοι ,οι ηλιθιοι ,οι μεγαλοι θεσμικοι αφορολόγητοι και οι μικροι με μαυρα και την ψυχη στο στομα , καθως και οι νεοι ψηφοφοροι με το βαθυ τοπικο μαυρισμα ! Ο θεος να βαλει το χερι του για αυτους που για διαφορους λογους δεν μπορουν να φυγουν ! Αυτες μαλιστα είναι ( μεταρρυθμισεις ) για ραγιαδες ! Ουχαχαχα

σιχαμα1

Ειναι πια ολοφανερο οτι εδω συμμαχησε ο λυκος ( κρατικοδιαιτη δεξια ) με τον τσοπανη ( κρατικοδιαιτη αριστερα ) και φεραν ταχα μου ταχα και ( αμεροληπτο ) διαιτητη απεξω τους ( θεσμους ) και τα κουαρτέτα για να πετυχουν με νομιμοφανή τροπο το cash out του μεγαλου ριφιφί των δανεικών και των διορισμων τους !Από την στιγμη που εγω και η συμμορια των ( συνεργατών/ ψηφοφορων ) πισω μου , μπορω να δανειστω οσα θελω , και μετα ( συνταγματικοτατα ) να βαλω φορους 80% ,90% ,και πανω από το εισοδημα στα κοροιδα που δεν επιασαν ποτε δημοσιο χρημα στα χερια τους , δεν χρωστουσαν πουθενα ,και εκαναν σωστο κουμαντο στα οικονομικα τους , μετατρέποντας στους σε ξευτυλισμενους χρεοφειλετες τελειωσαν όλα !Η ενοια της δικαιοσυνη ειναι πλεον ανυπαρκτη. Ο θανατος σου η ζωη μου απο εδω και εμπρος , στον ατυπο εμφυλιο μεταξυ φοροφαγαδων και ( φοροφυγαδων ) και με την υψηλη εποπτεια των τραπεζοπολυεθνικων μαριονετων που βρεθηκαν με καποιο τροπο στην διοικητικη κορυφη της ( Ευρωπης ) Ειναι επισης ολοφανερο πλεον οτι οι ( θεσμοι ) και τα κουαρτετα ηρθαν να σωσουν τους μεγαλους δραστες του ριφιφι των δανεικων ( πολιτικους, τραπεζες, μεγαλους δανειολειπτες ,κλ ) να παρουν πισω ενα 30-40% των ( κεκτημενων ) των ψηφοφορων -μισθοφορων και να λεηλατησουν μαζι τους τις περιουσιες αυτων που δεν εβαλαν το χερι στο δημοσιο χρημα καθως και την δημοσια περιουσια .

Συνταξιούχος

Ο ΕΝΦΙΑ έγινε ο εφιάλτης του κάθε νοικοκύρη που ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι να ζήσει αξιοπρεπώς. Έκαναν ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, ανθρώπους που στήριζαν τόσα χρόνια την αγορά με τις επενδύσεις τους και την οικονομική τους δραστηριότητα αυτή τη στιγμή να πασχίζουν να κρατήσουν το σπίτι τους. Εκδικούνται οι άχρηστοι όποιον δούλεψε και στερήθηκε για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς αυτός και τα παιδιά του. Ξεφτίλες

Λούλης

Όχι. Ο ΕΝΦΙΑ έγινε ο εφιάλτης του κάθε μπαταχτσή, σπάταλου και χαραμοφάη. Ο πραγματικός νοικοκύρης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Βεβαια, θα μου πάρει μήνες για να σου εξηγώ πως, τι, πότε, και ποιος, είναι ο πραγματικός νοικοκύρης!

Η απάντηση μου ως συνταξιούχου

Τα άδικα μέτρα με ωθούν σε ψήφο στην χρυσή αυγή.

Τωρα σωθηκες

Δε διορθωνεις ενα λαθος,με ενα μεγαλυτερο λαθος.αμα εισαι κ συνταξιουχος οπως λες,με τι καρδια θα ψηφισεις τους υμνητες του χιτλερ?

Ποτε ξανα Αριστερα

Ολιστικό σχέδιο "δίκαιης" ανάπτυξης "απο τα κάτω"! Στην πραγματικότητα, είναι ολιστικό σχέδιο καταστροφής της χώρας και εξόντωσης του λαού.

Ουστ ρε τσακαλωτα!

Κόψε τις συντάξεις και θα πάρεις τα ..... για ενφια. Βλάκας και ο ένας Αρχι βλακασ και ο άλλος (κουλης). Το ολιστικό σχέδιο θα γίνει ωραίο κ...χαρτο για τα πρωινά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης