Dow Jones: Βρήκε «τοίχο» στις 25.000 μονάδες

Dow Jones: Βρήκε «τοίχο» στις 25.000 μονάδες

Ο δείκτης της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 178,88 μονάδων

000f0d4f6ac
Με απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι πωλητές είχαν δημιουργήσει ένα ισχυρό «sell wall» στην αντίσταση των 25.000 μονάδων του Dow Jones.

Η αγορά μπορεί να βρήκε νωρίτερα (αλλά και χθες) πατήματα στις θετικές εξελίξεις γύρω από το εμπόριο, μετά και την απόφαση του Πεκίνου να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων στο 15% από 25% προηγουμένως, ωστόσο οι επενδυτές τα βρήκαν «σκούρα» καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αργότερα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η Σύνοδος Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα.

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να αναθαρρέψουν οι πωλητές, που έτσι κι αλλιώς είχαν το "πάνω χέρι" καθώς είχαν διαμορφώσει ένα "τοίχος" εντολών πωλήσεων στο επίπεδο-ορόσημο των 25.000 μονάδων, με αποτέλεσμα τελικά ο βιομηχανικός δείκτης να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, χάνοντας και τις 24.900 μονάδες.

«Αν είναι να συμβεί ή όχι, θα το γνωρίζεται πολύ σύντομα», ανέφερε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι δήλωσε ότι ανησυχεί μήπως η Fed γίνει πιο επιθετική στις αυξήσεις των επιτοκίων και οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. «Ας μην το παρακάνουμε. Αν δούμε ότι ανεβαίνουν οι μισθοί τότε θα κινηθούμε», σημείωσε.

Στο επίκεντρο και τα ομόλογα

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων μετά από πτωτικό διάλειμμα δύο ημερών. Η απόδοση τόσο του 10ετούς όσο και τους 30ετούς ομολόγου ενισχύθηκαν κατά μία μονάδα βάσης στο 3,06% και 3,20% αντίστοιχα.

Δείκτες

Στα ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,71% ή 178 μονάδων στις 24.834, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,31% στις 2.724 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 7.378 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (+1%) και Verizon (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Boeing (-2,5%) και Home Depot (-1,6%).

Εμπορεύματα/Συνάλλαγμα

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.292 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1783 από 1,1791 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, κοντά σε υψηλό 3,5 ετών παρέμεινε η τιμή του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η παραγωγή αργού στη Βενεζουέλα θα μειωθεί περεταίρω μετά τις νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα έχει μειωθεί κατά το 1/3 τα τελευταία δύο χρόνια. Σήμερα η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,2% στα 72,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης