Οι αγορές ανακάμπτουν, ο χρυσός χάνει την "αίγλη" του

xrysos

Καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο, η επενδυτική "λίμπιντο" αυξάνεται, ο χρυσός υποχωρεί

Απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, επιστρέφοντας κάτω από τα επίπεδα των 1.330 δολαρίων. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε ελαφρά κατά 0,10%, αρκετά αισθητά ωστόσο ώστε να ανακόψει την ανοδική τάση που είχε πάρει την τελευταία εβδομάδα, όταν και οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έστειλαν τους τρομαγμένους επενδυτές σε ασφαλή "καταφύγια", όπως και ο χρυσός.

Το κλίμα στις αγορές ωστόσο αναστράφηκε σήμερα, καθώς αναμένονται διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι οποίες φυσιολογικά θα δώσουν ένα τέλος σε αυτόν τον "πόλεμο".

Συνεπώς, οι επενδυτές δεν είχαν λόγο να προσφύγουν στην ασφάλεια του χρυσού, ο οποίος και έχασε έδαφος, εν μέσω άλλωστε και της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Το συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 11,70 δολάρια ή 0,9% στα 1.328,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seaways

Έντονη «ακτοπλοϊκή παραφιλολογία» προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της Fortress Investnment Group να μετατρέψει σε μετοχές της Attica Group που αντιστοιχούν στο 28,6%, το ανταλλάξιμο ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγήσει στη Blue Star Ferries.

aslei

Στους βασικούς μετόχους του 51% των πολυκαταστημάτων ATTICA (Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλο) κατέληξε το 10,7% των μετοχών με τίμημα 12,1 εκατ. ευρώ, στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με επισπεύδοντα την Εθνική Τράπεζα.