Οι αγορές ανακάμπτουν, ο χρυσός χάνει την "αίγλη" του

xrysos

Καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο, η επενδυτική "λίμπιντο" αυξάνεται, ο χρυσός υποχωρεί

Απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, επιστρέφοντας κάτω από τα επίπεδα των 1.330 δολαρίων. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε ελαφρά κατά 0,10%, αρκετά αισθητά ωστόσο ώστε να ανακόψει την ανοδική τάση που είχε πάρει την τελευταία εβδομάδα, όταν και οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έστειλαν τους τρομαγμένους επενδυτές σε ασφαλή "καταφύγια", όπως και ο χρυσός.

Το κλίμα στις αγορές ωστόσο αναστράφηκε σήμερα, καθώς αναμένονται διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι οποίες φυσιολογικά θα δώσουν ένα τέλος σε αυτόν τον "πόλεμο".

Συνεπώς, οι επενδυτές δεν είχαν λόγο να προσφύγουν στην ασφάλεια του χρυσού, ο οποίος και έχασε έδαφος, εν μέσω άλλωστε και της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Το συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 11,70 δολάρια ή 0,9% στα 1.328,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parthenon-708_2

Το Βρετανικό περιοδικό με αφορμή την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα αναφέρει ότι η... « Ελλάδα, που έχει απομείνει με ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, αδύναμα θεσμικά όργανα και άθλια δημογραφικά στοιχεία, θα πρέπει να πετυχαίνει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα (δηλαδή πριν από την καταβολή τόκων) για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες»

6
cache_728x3000_Analog_medium_568117_63985_1482018

Σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν διπλασιαστεί - Ακόμα και η κονσέρβα με κρέας - Στο 1/3 του μισθού οι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρευμα - Έντονες αντιδράσεις από τους Τουρκοκύπριους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3
gg_XL

Βαριές απώλειες έχουν οι επενδυτές της Atlantia SpA από το «σφυροκόπημα» που δέχονται οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων του ομίλου Atlantia, υπεύθυνου μέσω θυγατρικής του για τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου όπου κατέρρευσε η γέφυρα στη Γένοβα.

trump_erdogan

Στόχος η ακύρωση της απόφασης της Ουάσινγκτον για διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία - «Έχουμε ξεκινήσει διαδικασία διευθέτησης της διαφοράς στο πλαίσιο του ΠΟΕ»

2