Οι αγορές ανακάμπτουν, ο χρυσός χάνει την "αίγλη" του

xrysos

Καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο, η επενδυτική "λίμπιντο" αυξάνεται, ο χρυσός υποχωρεί

Απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, επιστρέφοντας κάτω από τα επίπεδα των 1.330 δολαρίων. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε ελαφρά κατά 0,10%, αρκετά αισθητά ωστόσο ώστε να ανακόψει την ανοδική τάση που είχε πάρει την τελευταία εβδομάδα, όταν και οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έστειλαν τους τρομαγμένους επενδυτές σε ασφαλή "καταφύγια", όπως και ο χρυσός.

Το κλίμα στις αγορές ωστόσο αναστράφηκε σήμερα, καθώς αναμένονται διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οι οποίες φυσιολογικά θα δώσουν ένα τέλος σε αυτόν τον "πόλεμο".

Συνεπώς, οι επενδυτές δεν είχαν λόγο να προσφύγουν στην ασφάλεια του χρυσού, ο οποίος και έχασε έδαφος, εν μέσω άλλωστε και της ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Το συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 11,70 δολάρια ή 0,9% στα 1.328,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.