Κίνα: Προς έξοδο από το χρηματιστήριο οι εταιρείες «ζόμπι»

Κίνα: Προς έξοδο από το χρηματιστήριο οι εταιρείες «ζόμπι»

Oδηγεί στην χρηματιστηριακή έξοδο, τις εταιρίες που δεν έχουν καλή απόδοση, μέσω της δραστικής ενίσχυσης των σχετικών προϋποθέσεων παραμονής στην κινεζική χρηματαγορά μετοχών

Η κινεζική επιτροπή ελέγχου της χρηματαγοράς (China Securities Regulatory Commission -CSRC) έδωσε σχεδόν άμεσα την έγκριση της για την είσοδο στο χρηματιστήριο της τεχνολογικής εταιρίας Foxconn Industrial Internet.

Παράλληλα, οδηγεί στην χρηματιστηριακή έξοδο, τις εταιρίες που δεν έχουν καλή απόδοση, μέσω της δραστικής ενίσχυσης των σχετικών προϋποθέσεων παραμονής στην κινεζική χρηματαγορά μετοχών.

Από αυτόν τον μήνα η CSRC και τα κινεζικά χρηματιστήρια προχωρούν στην δημοσιοποίηση σχεδίου νέων αυστηρών κανόνων, που θα υποχρεώνουν σε αποχώρηση τις εταιρείες, που έχουν διαπράξει σοβαρές παρατυπίες και παραβάσεις της νομοθεσίας.

Το μέτρο θα έχει εφαρμογή στις λεγόμενες «εταιρείες ζόμπι», αλλά και στις εισηγμένες εταιρίες που καταγράφουν μακροχρόνιες απώλειες κι έχουν χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtakiss_arthroos1

Επί ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ζημιές κοντά στο 1 δισ. ευρώ - Η κατρακύλα της ΔΕΗ αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κυβερνητικές επιλογές για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Ποτάμι: Από ατμομηχανή η ΔΕΗ έγινε θηλειά της οικονομίας λόγω των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

124