Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος - Πάνω από τα 313 δισ. ευρώ

Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος - Πάνω από τα 313 δισ. ευρώ

Παράλληλα, υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 2,572 δισ. ευρώ (από 2,224 δισ. ευρώ), το οποίο, ωστόσο, είναι βάσει του κανονισμού ESA 2010 και δεν ταυτίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα του προγράμματος

Στα 313,524 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το γ' τρίμηνο πέρυσι από 311,340 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 2,572 δισ. ευρώ (από 2,224 δισ. ευρώ), το οποίο, ωστόσο, είναι βάσει του κανονισμού ESA 2010 και δεν ταυτίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα του προγράμματος.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν, επίσης, τα εξής:

Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία ανήλθαν το γ' τρίμηνο 2017 σε 5,043 δισ. ευρώ (21,8% των εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης) από 4,932 δισ. ευρώ (21,1% των εσόδων) το γ' τρίμηνο 2016. Οι κοινωνικές εισφορές ανήλθαν σε 6,6 δισ. ευρώ (28,5% των εσόδων) από 6,578 δισ. ευρώ (28,2% των εσόδων) το γ' τρίμηνο 2016. Ενώ, οι φόροι στην παραγωγή και τις εισαγωγές ανήλθαν σε 8,344 δισ. ευρώ (36,1% των εσόδων) από 8,027 δισ. ευρώ (34,4%) των εσόδων. Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 23,134 δισ. ευρώ από 23,321 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2016.

Στο σκέλος των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ανήλθαν σε 5,502 δισ. ευρώ (26,8% των δαπανών) από 5,444 δισ. ευρώ (25,8% των δαπανών). Οι κοινωνικές παροχές διαμορφώθηκαν σε 9,407 δισ. ευρώ (45,7% των δαπανών) από 9,566 δισ. ευρώ (45,3% των δαπανών). Οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν σε 19,224 δισ. ευρώ από 19,764 δισ. ευρώ. Ενώ, οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 20,562 δισ. ευρώ από 21,097 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2016.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


ΣΧΟΛΙΑ (37)

σδφ

Τι είναι τα πράσινα φυτά που φαίνονται στην ταράρσα του υπουργείου στην φωτό;; Εχει ρουφ γκαρντεν;

Ευρωλαγνος

Μείνετε στο ευρώ και το 2020 θα χρωστάτε περί τα 500 δις αλλά όλα θα πηγαίνουν καλά.Θα είχατε ξεμπερδεψει αν τότε έλεγες φεύγω και δεν πληρώνω για να σώσω τις τράπεζες.Ο χρήσιμος ηλίθιος όμως ο ελληναρας έστρωσε σβέρκο και έχει κοκκινίσει.Με τη δραχμή βέβαια δεν θα είχαμε χαρτί υγείας να σκουπιστουμε δεν θα είχαμε καύσιμα και άλλα πολλά.Τωρα τα έχουμε αλλά χρωστάμε και μας τα πήραν όλα τσαμπε.Τωρα δεν θα σηκώσεις Ραγιά κεφάλι ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.Ουτε μια επένδυση στα χρόνια της κρίσης από τα φιλαράκια μας.Ουτε μια όμως.Βασιλιας θα ήσουν σήμερα αλλά προτιμησες τα δανεικά γιατί έμαθες στο εύκολο χρήμα.Τωρα σκάσε και απόλαυσε ΕΥΡΩΛΑΓΝΕ τις επιλογές σου.

Για πες μας το δεύτερο σενάριο

Ποιο είναι το δεύτερο σενάριο; Καλά δεν θα είχαμε χαρτί να σκουπιστούμε, δεν θα είχαμε βενζίνη, αλλά τι άλλο θα συνέβαινε; Φάρμακα θα είχαμε; Πόσοι νέοι και παιδιά θα πέθαιναν; Άντε και την κάναμε τη θυσία, μετά τι θα γινόταν; Θα κυνηγούσαμε τις γάτες και τους σκύλους, όπως στη Βενεζουέλα σκοτώνουν τα ζώα με πέτρες για να φάνε κρέας; Στον τομέα της Άμυνας τι θα γινόταν, θα ερχόταν ο Τουρκικός στρατός να μας δώσει ανθρωπιστική βοήθεια; Και το σίγουρο, τι έδειξαν στον Τσίπρα οι δικοί του και τρόμαξε όπως είπε ο ίδιος, δεν πρέπει να το μάθουμε; Ωραίος ο ψεκασμός, αλλά και ο Καμένος είχε δηλώσει ότι δεν υπογράφει μνημόνιο ούτε νεκρός και όμως υπέγραψε...

@@@

Σε μια χωρα που παραγει μονο Δ.Υ. και συνταξιουχους 45αρηδες μονο το χρεος θα αυξανει.

Καλά κάνει

Αυτό θέλουν οι Ευρωπαίοι για να κόβουν χρήμα εις βάρος σου.

Η νοικοκυρούλα που τελικά είναι φακλάνα

Εφ όσον μια επιχείρηση - αυτό είναι μηχανιστικά το κράτος και έτσι το αντιμετώπισαν και το θεσμοθετούν για τα επόμενα 60 χρόνια, γιατί αφού έχει χρέος 313 δις ευρώ , παρουσιάζει και πλεόνασμα 4 δις και κάτι ψιλά.!!! Περίεργες απόψεις- πολύ περίεργες!!!! Και η νοικοκυρούλα- σαν την παλιά ΥΕΝΕΔ την δεκαετία του 1970 σύμφωνα τότε με την ηγεσία του υπουργείου Αμύνης- η Eurostat τα δέχεται αυτά.!!!! Ή μήπως ΕUROSTAT δεν είναι παρά φακλάνα για τραβηκτικές????

Για γέλια...

321 δις παρέλαβε από Σαμαρά το 2015,και τώρα έχει πάει 313 σε δυο χρόνια,άρα πώς αυξήθηκε; Το χάπατο-του χάπατου-Ω ΧΑΠΑΤΟ!!! Το 0.60λεπτο-του 0.60λεπτου-Ω 0.60λεπτο!!!

Κώστας

Αφού τα μοιράζουν από εδώ και από εκεί!

Γιώργος 45

Πολύ σωστά έγραψαν μερικοι ότι το πρωτογενες αποτέλεσμα είναι πριν από τους τόκους. Ερχόμαστε τώρα στο 3,5% πρωτογενες ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ που συμφωνήσαμε και το οποίο το εξορκίζουν και το βρίζουν τόσον οι πολιτικοί μας όσο και το σύνολον σχεδόν του κόσμου. Με βάση το συνολικό μας χρέος και το μέσο, πολύ χαμηλό, επιτόκιο που πληρώνουμε, θα πρέπει κάθε χρόνο να δίνουμε το σύνολο, πάνω-κάτω, του πλεονάσματος αυτού για να αποπληρώνουμε τους ετήσιους τόκους και να μην αυξάνεται το χρέος μας. Με δεδομένο ότι αυτό ΔΕΝ γίνεται (λέγε με κοινωνικό μέρισμα και άλλα συναφή), το χρέος μας ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι ίδιοι που βρίζουν σκαιότατα την προηγούμενη γενιά για τα χρέη που τους κληροδότησε δεν έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να κληροδοτήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος στα δικά τους παιδιά. Υ.Γ. Ο μοναδικός πολιτικός που μιλά για τις τραγικές αυτές αλήθειες, ο Θάνος Τζήμερος και το κόμμα του Δημιουργια Ξανά θεωρούνται απο την πλειοψηφία του εξυπνότερου λαού της Γής ως γραφικοί και φασίστες, χωρίς βέβαια να έχουν, τις περισσότερες φορές διαβάσει τις θέσεις του κόμματος αυτου. Απλά "έτσι μας είπανε ότι είναι".

Μετα απο αυτο....

....το τρικουβερτο μαμισι που εχουμε φαει 8 χρονια, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ??? Οποτε ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και κακως η Ελλαδα δεχτηκε να τα εφαρμοσει !!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Το χρεος δεν ειναι το ιδιο: γιατι το 2009, η τελευταια αυτοδυναμη Κυβερνηση της ΝΔ ειχε χρεος 297 δις, αλλα με μεγεθος της Οκονομιας 236 δις περιπου, ενω τωρα εχουμε 314 δις χρεος, αλλα με οικονομικο μεγεθος μονο 173 δις. Επισης ενω τοτε το 209 ειχαμε ανεργια μονο 7% και με πληρη απασχοληση και με ακριβο το μεροκαματο του ανειδικευτου, τωρα εχουμε 22% ανεργια με την πληρη απασχοληση κομμενη στα δυο,το μεροκαματο του ανειδικευτου κομμενο στα δυο, και με 500 χιλιαδεςΕλληνες νεους προσοντουχους εργαζομενους στο Εξωτερικο Ουτε κατα διανοια μπορει μια Αριστερη Κυβερνηση να ξαναφερει την Οικονομια μας στο επιπεδο που τους την ειχε παραδωσει η ΝΔ το 2009 και ιδιαιτερα βεβαια, δε θα μπορεσει ο φαιδρος ο Τσιπρας, που οι εταιροι μας απλα τον ''χρησιμοποιουν'' και τον αποκαλουν ''κολοτουμπα''! Μονο ο Μητσοτακης μπορει εκ του ασφαλους και ταχιστα να αναταξει την Οικονομια μας!

Βαγγελης

Ζώα ψηφίζουν ζώα εκλέγονται..όποτε πάτο θα πιάσουμε.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ενας νεος, μετριοτατος μαθητης, κοπανατζης ,αντιγραφεας και σκονακιας, που πηρε πτυχιο, οπως το πηρε, με κομματικα μεσα και εκβιασμους, που ανεμογυριζε στο Εξωτερικο με τους αναρχοαλυτους,χωρις σφαιρικη αντιληψη των πραγματων, που παρασυρθηκε ευκολα απο τους ξενους και στραφηκε εναντιον του Ελληνισμου και της Πατριδας του, ηταν λαθος, μ ε γ α λ α θ ο ς , να τον κανουμε Πρωθυπουργο σε αυτη τη δυσκολη συγκυρια. Οι Ευρωπαιοι που νοιαζονται για το ευρω γιατι ειναι και δικο τους νομισμα και επιτευγμα, δε θα στερξουν ποτε να μας βγαλουν απο την κριση, οσο θα εχουμε τον Τσιπρα, που απειλουσε το ευρω και την ΕΕ ο α ν ο η τ ο ς ! Εχουμε τον καταλληλο ανθρωπο να μας βγαλει απο την κριση και αυτος ειναι μονο ο Μητσοτακης!

Σωτης

Κανετε λες και ανακαλυψατε τον τροχο. Το θεμα δεν ειναι η ποσοτητα του χρεους, αλλα η βιωσιμοτητα και η εξυπηρετηση του, κατι που μεχρι στιγμης(τα τελευταια δυο χρονια) λειτουργει σωστα. Και επισης μην ειστε τοσο σιγουροι για τα αποτελεσματα της ΕλΣτατ

..

Πες μας ...δάσκαλε....φώτισε μας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000187f3be3c6643aa8cc82c080_XL

«Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν τρέχουμε» τόνισε ο προέδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος - Παρουσίασε σειρά προτάσεων που «θα μπορούσαν να πείσουν τις αγορές και να βελτιώσουν την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής»

00df5b5a26ae5481860c8e543

Αν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποια συμφωνία το ΔΝΤ δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του γιατί χρειάζεται χρόνος για γραφειοκρατικές διαδικασίες δήλωσε ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Elta-Dei

Σήμερα, επίσης , η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση άλλων 22,5 εκατομμυρίων για την καταβολή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και των υπολοίπων οφειλομένων απο λογαριασμούς στη ΔΕΗ

1