Κατάσχεσαν ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων - Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή

Κατάσχεσαν ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων - Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι την Παρασκευή

Εργαζόμενοι κατέφυγαν σε ΔΟΥ όπου διαπίστωσαν ότι το δώρο δεν προστατεύεται - Αντίστροφη μέτρηση για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και δόσεις προς την εφορία ως την αλλαγή του χρόνου

Με το δάκτυλο στη «σκανδάλη» ανέμεναν οι φορολογικές αρχές την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων όπως δείχνουν οι καταγγελίες που πληθαίνουν προς το «ΘΕΜΑ» από φορολογούμενους που είδαν να κατάσχεται το δώρο πριν προλάβουν να το εισπράξουν. 

Πολύς κόσμος πέρασε δύσκολα Χριστούγεννα καθώς όπως φαίνεται η εφορία κινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ακαριαία για την κατάσχεση οφειλομένων ενώ αρκετοί πολίτες δοκίμασαν οδυνηρή έκπληξη καθώς δεν γνώριζαν ότι οι ισχύουσες διατάξεις δεν προστατεύουν το δώρο Χριστουγέννων. 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι πολλές οι περιπτώσεις εργαζομένων που κατέφυγαν διαμαρτυρόμενοι στις αρμόδιες ΔΟΥ για να διαπιστώσουν ότι το δώρο δεν προστατεύεται ακόμη και σε δηλωμένο, «ακατάσχετο λογαριασμό», εφόσον το ποσό που υπάρχει μέσα υπερβαίνει τα 1.250 ευρώ. 

Εν τω μεταξύ ο χρόνος μετράει αντίστροφα καθώς μεθαύριο Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου εκπνέουν πολλές προθεσμίες: 

1. Τέλη κυκλοφορίας. Εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000. Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν απεστάλησαν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους, θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, τα τέλη κυκλοφορίας το 2018 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 19 εκατ. ευρώ και θα ανέλθουν σε 1,187 δισ. ευρώ, από 1,168 δισ. ευρώ το 2017.


2. Κατάθεση πινακίδων. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία επίσης ως τις 29 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.

Όσοι θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πινακίδες, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, αλλά και υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο, ώστε οι δρόμοι να μην κατακλυστούν από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Τις προηγούμενες χρονιές, σε μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών οχημάτων που κατέθεταν τις πινακίδες τους ζητήθηκε από τις ΔΟΥ η προσκόμιση δήλωσης Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι όντως διαθέτουν κάποιον κλειστό χώρο όπου θα φυλάσσεται σε ακινησία το αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον N. 2992/2002, αρκεί μόνο η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του N. 1599/86, στην οποία να αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου, ενώ αυτός ο χώρος μπορεί να είναι ακόμη και ένα περιφραγμένο οικόπεδο. Όμως, για τις περιπτώσεις που κάποιος δεν διαθέτει κλειστό χώρο για τη στάθμευση του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, μπορεί να ενοικιάσει μια θέση και να υποβάλει στην εφορία το μισθωτήριο, ή με μια υπεύθυνη δήλωση να αποδείξει, ότι του παραχωρήθηκε χώρος από κάποιον τρίτο (το τρίτο άτομο που θα παραχωρήσει τη θέση θα πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία του Ε9 του). 


3. ΕΝΦΙΑ. Τελευταία προθεσμία την Παρασκευή και για την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Η εκπρόθεσμη καταβολή του φόρου επιφέρει προσαύξηση 0,73% μηνιαίως.  


4. Δόσεις οφειλών. Όλες οι δόσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών πρέπει να καταβληθούν την Παρασκευή.  


5. Νομικά πρόσωπα. Οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.


6. ΦΠΑ Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει ως την Παρασκευή να καταβάλουν τον ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα. 


7. Γονικές παροχές ή δωρεές. Οι πολίτες που κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο λόγω τεκμηρίων διαβίωσης με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 μπορούν να τον αποφύγουν αν χρησιμοποιήσουν για τη κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα πρέπει να γίνουν ως την Παρασκευή. Η γονική παροχή γίνεται δεκτή με δήλωση του δωρητή στη δική του εφορία ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο και ο φόρος είναι 10% επί του ποσού που παρέχεται.
 

8. Αναδρομικές αποδοχές. Τροποποιητικές δηλώσεις θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις ως την Παρασκευή. Οι δηλώσεις αναδρομικών για το οικονομικό έτος 2015 κατατίθενται ηλεκτρονικά και για τα προηγούμενα οικονομικά έτη στις αρμόδιες ΔΟΥ. 


9. Κληρονομιές. Μέχρι μεθαύριο Παρασκευή οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογουμένου που απεβίωσε το 2016. Πριν από την υποβολή της δήλωσης απαιτείται ενημέρωση του τμήματος διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης της ΔΟΥ του αποβιώσαντος. 

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Epitelous Kati Ginete

Kala kanoun xrwstas kirie na plirosis oloi oi aloi koroida pou plironoun me to isterima tous diladi kala mas kanou k liga kanoun akoma

Απαράδεκτοι καρεκλογλυφτες

Εδώ καίνε και πνίγουν όλο τον κόσμο από τα μαγκάλια οι ανθρωπιστές του κ.... στην κατάσχεση του δώρου θα κολλήσουν. Αλλά στην μούγγα όλα τα μέσα, το θάβουν όλοι το θέμα. Έπρεπε να είχε επέμβει η δικαστική αρχή και να επιβάλει μείωση δασμών σε όλες τις μορφές ενέργειας για θέρμανση με λιγότερους ρύπους, μάλλον η οικολογική συνείδηση έξαντληθηκε στις σακούλες.

MARON

Γιατί βγάζετε χολή γι αυτούς που πέρασαν τα Χριστούγεννα σε ακριβά ξενοδοχεία; Πόσοι ήταν αυτοί, εγώ λέω να ήταν 500.000, έστω 1.000.000 (που φυσικά δεν ήταν, γιατί πολλοί που φύγανε έχουνε κάποιο συγγενή στην επαρχία). Έχουμε περίπου 11.000.000 πληθυσμό,μιλάμε για κάτω από 10% προνομιούχους, πάντα υπάρχουν κάποιοι που δε τους αγγίζει οποιαδήποτε κρίση, ποσο μίζεροι είστε Το άλλο 90% παρακαλάει,όχι να μπορέσει να ζήσει καλυτερα, αλλα ακολουθεί τη νοοτροπία,εφόσον δε μπορώ εγώ, να μη μπορείς και συ, επειδή εσύ έχεις και εγώ δεν έχω, είσαι ο χειρότερος εχθρός μου και πρέπει να σε αφανίσω. Μιλάμε για κατάντια,κυρολεκτικά.

naso

Περάστε να αρμεχτείτε!!! Όλα τα παραδοσιακού ρεύματος μέσα ενημέρωσης αφού σας προπαγανδίσουν εικονικό παράδεισο σας καλούν σε όλα τα μαγκαζίνο δελτία ειδήσεων να παραδώσετε τον πλούτο σας στο ελληνικό δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο θέλει να πληρώνει δανειστές από αυτά που τους ξελάφρωσε από τις τζογαδόρικες σπασμένες επενδύσεις τους από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, αυτά που έκλεψε και έφαγαν πολιτικές κλίκες και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και όπου φόρτωσε στον έλληνα κυριολεκτικά φτωχό κακομοίρη φορολογούμενο όπως και να κάνει κουβαρνταλίκια με επιδόματα σε όλους εκείνους που δεν πλήρωσαν φόρο ή πλήρωσαν ασήμαντα ψίχουλα! Φυσικά και ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο έκανε το ίδιο ακριβώς και το βλέπουν και θα το βλέπουν οι έλληνες στις 100 δόσεις ρύθμιση που πληρώνουν. Ο Τσίπρας ακόμα χειρότερα και ζητάει ακόμα περισσότερα όπως και φορολογικά στοχευόμενα εκεί όπου έχει δημιουργήσει απίστευτα ελλείμματα και περαιτέρω φτώχεια. Προφανώς όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα που σημαίνει ότι νομίμως οι παράκτιες εταιρίες ή οφσόρ είναι μονόδρομος επιβίωσης και πιο προχωρημένα σήμερα όχι σε γειτονικές χώρες αλλά από την άλλη άκρη του πλανήτη! Παράκτια εταιρία σημαίνει από λίγος μέχρι καθόλου φόρος στο ελληνικό δημόσιο ούτε έμμεσοι φόροι, καμία πραγματική ανάπτυξη ούτε μελλοντική προοπτική και χάσιμο περισσότερων θέσεων εργασίας και περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Ακόμα και μήνες να συνεχίσει έτσι σε τεντωμένο σκοινί με φτωχοποιημένους πολίτες παγκόσμια χαμηλότατου διακριτικού εισοδήματος η τελειωμένη από τις χειρότερες χώρες του πλανήτη Ελλάδα είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση με αυτήν την δημοσιονομική πολιτική και αυτήν τη φορά δεν θα μπορέσει να την συγκαλύψει με διαχειριστική λογιστική καμία κυβέρνηση.

Βάστα Τσίπρα, βάστα Σόιμπλε

Γεμάτα φίσκα τα χιονοδρομικά και δεν υπάρχει δωμάτιο στην Αράχωβα και Καλαβρυτα. Για ποια κρίση μιλάμε; Απλά όλοι φεσώνουν όλους και τρώνε τα λεφτά τους για να μην τα φάνε οι τράπεζες πι εφορίες, τα ταμεία, τα εμπορικά επιμελητήρια και λοιποί νταβαντζηδες.

ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ

Ρε παιδια πως θα δωθει κοινωνικο μερισμα. εκα και αλλα επιδοματα στους λαθρομεταναστες, αλλοδαπους..; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ; ΕΣΕΙΣ ΜΑΚΑΚΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..και μας πηρατε και εμας στο λαιμος ΣΑς..

Πεστα

Σωστός

Ε.Π

ΚατΕσχεσαν αγαπητέ. Μη γράφετε στο πόδι

ste

αφου υπαρχουν χρηματα σε λογαριασμους και ταυτοχρονα χρωστανε καλα εκαναν και τα κατεσχεσαν.αυτη η λογικη χρωσταω και "ωχ ρε αδελφε και τι εγινε" πρεπει να τελειωνει ελληναραδες μου

Καλά να πάθουν

Για να τους τα κατασχέσουν σημαίνει ότι Α) ΧΡΩΣΤΑΝΕ Β) Στον ακατάσχετο έχουν 1250 και κάθονται. Είναι ήδη δηλαδή στη κατηγορία ΛΑΜΟΓΙΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΟΥΣ και ψάχνουμε πως θα κοροϊδέψουν το κράτος και το κόσμο περαιτέρω. Εμ' αν είχαν κουκούτσι μυαλό θα τα σήκωναν τα λεφτά από τον ακατάσχετο και θα τα μασουριάζαν. Αλλά όχι εκεί αυτοί και να χρωστάνε και κλαίνε στο ΠΘ που τους συμψήφισαν τα δώρα με τα χρέη ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ...

Μάρκος

Χωρίς ανάσα, είναι οι καλύτερες γιορτές μου εδώ και χρόνια.,Ο ΣΥΡΙΖΑς τερμάτισε δια παντός το παιχνίδι του Χωρίστρα και του Μπενυ: extend and pretend. Τώρα οι μπαταχτσήδες θα κυνηγιούνται ανελέητα, χωρίς οίκτο. Επιτέλους εφαρμόζεται το δόγμα «πρώτα οι υποχρεώσεις και μετά ότι περισσέψει για την πάρτη μας». Τα 2/3 των Ελλήνων αυτό εφάρμοζαν συνειδητά, το πρόβλημα ήταν με το υπόλοιπο 1/3 που θεωρούσε πως και που αναπνέουν θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να τους πληρώνουμε, τις μεγάλες προσωπικότητες. Μπαταχτσήδες τελειώσατε, θα κυνηγηθείτε μέχρι τρίτης γενεάς ... οι πιο όμορφες γιορτές, επιτέλους Δικαίωση των συνεπών και των νοικοκύρηδων!

α καλα

πάρε τα χάπια σου αγόρι μου να ηρεμήσεις γιατί εκτός του ότι ζεις εκτός πραγματικότητας γράφεις και σεντόνια κάθε φορά. Οι μπαταχτζήδες είναι στο απυρόβλητο τον απλό λαό που δεν έχει ούτε να φάει πόσο μάλλον να πληρώσει και τα νταβατζιλίκια του Συριζα κυνηγάνε. Άντε πια με την προπαγανδα των συριαζαιων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου