Ιστορίες φορολογικής τρέλας: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!

Ιστορίες φορολογικής τρέλας: Άνεργοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο 4.500 ευρώ!

Έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης - Διαβάστε χαρακτηριστικά παραδείγματα

Αντιμέτωποι με τα παράλογα του φορολογικού συστήματος βρέθηκαν φέτος αρκετοί φορολογούμενοι που έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα με φόρο έως και 4.500 ευρώ μολονότι οι ίδιοι ήταν είτε άνεργοι είτε περιστασιακά απασχολούμενοι.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έπεσαν «θύματα» του συστήματος καταλογισμού φόρου βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τα παραδείγμα που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος είναι ενδεικτικά:

- άνεργος φορολογούμενος που για το 2016 δήλωσε ως ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και διέμενα σε οικία 70 τ.μ. που του είχε παραχωρήσει η μητέρα του και ήταν κάτοχο ΙΧ αυτοκινήτου 1.756 κυβικών εκατοστών έλαβε εκκαθαριστικό με φόρο 4.470,30 ευρώ

- άγαμος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ από ενοίκια και περιστασιακή μισθωτή απασχόληση, κυρία κατοικία 27τ.μ. και ΙΧ 1.500 κυβικών εκατοστών παλαιότητας 7 ετών κλήθηκε να πληρώσει φόρο 3.236,36 ευρώ

- άγαμος και άνεργος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, με κατοικία 80τ.μ. και ΙΧ 1.300 κ.εκ. 11ετις έλαβε λυπητερή με 3.620,80 ευρώ

Όπως εξηγείται δεδομένων των πολύ χαμηλών εισοδημάτων των εν λόγω φορολογουμένων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση προσδιόρισε το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο ή 2.500 για έγγαμο και πρόσθεσαν τεκμήρια διαβίωσης για σπίτια και ΙΧ.

ΣΧΟΛΙΑ (50)

@

Τον ιδιοκτήτη λέει τον πιάνουν τα τεκμήρια σπιτιού. Ε πόσα ξοδευει πια κάθε χρόνο για τη συντήρησή του; 3-4 χιλιάρικα; Γιατί τόσα του χρεώνουν. Πόσες φορές θα χρειαστείς το χρόνο τον υδραυλικό και τον μπογιατζή; 100;;; Ενώ κάποιος χωρίς σπίτι στο όνομά του, κανένα τεκμήριο... Τα ενοίκια που πληρώνει για την κύρια κατοικία του πού τα βρίσκει; Στα δέντρα; Εκείνα δεν προκύπτουν από κάποιο... θεωρητικό εισόδημα;

Λούλης

Θυμάσαι ποτέ να ζήτησες απόδειξη από τον υδραυλικό ή από τον ηλεκτρολόγο σου; Αυτά λοιπόν τα όμορφα πληρώνεις σήμερα χαραμοφάη.

@

Ενώ ο ενοικιαστής ζητάει όταν τον καλεί... άσε μας ρε Λούλη....

Λούλης

@22:16. Πολλές φορές ΝΑΙ!! Ζητάει απόδειξη για να την δείξει στον ιδιοκτήτη. Τουλάχιστον ο δικός μου ενοικιαστής κάθε φορά ζητάει απόδειξη σε ότι διορθώσει μέσα στο σπίτι! Χωρίς να μου δείξει απόδειξη δεν θα του τα κόψω από το ενοίκιο! Ελπίζω να σε κάλυψα και άντε φτύσε τώρα τα μπούτια σου.

@

λουλη βγαινει κι ο σεπτεμβρης κι ακομα απληρωτοι συντροφε..εχεις κανα νεο?

Λούλης

@23:17. Και είχα μια σκασίλα για το ποιος θα μείνει απλήρωτος. Μακάρι να μείνουν όλοι απλήρωτοι.

Κατσαπλιάδες....

Μην σχολιάζετε τσάμπα γιατί ο Δρ Σόιμπλε έχει φροντίσει για εσάς......φτώχεια,πόνο κ δυστυχία!!!! Γι'αυτό αφήστε τα παραδείγματα κ πληρώστε την εφορία......όσο δεν πληρώνετε τόσο θα κόβονται συντάξεις κ μισθοί!!!!!!! Τα μόνο σίγουρα σε αυτό τον κόσμο είναι η εφορία κ ο θάνατος..........γι'αυτό συμβιβαστείτε κ με τα δύο!!!!!

Γιώργος

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν μειωθεί το αφορολόγητο..Θα κλάψει και ο κάθε πικραμνένος παιδιά,ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

ΑΝΑΡΧΟΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ 2017

Ο Σωστός τίτλος του Άρθρου θα έπρεπε να ήταν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ και όχι γενικώς+αορίστως για τους Άνεργους......όπως στρεβλά μας παρουσιάζουν..Για τους Έλληνες Άνεργους Υπερφορολόγηση-Ελεύθερους Επαγγελματίες-τα παιδιά των Ελλήνων (όσοι κάνουν...κατά μέσο όρο 1 άντε το πολύ 2) θεωρούνται Τεκμήριο=Νούμερο=Φόρος...,Μειώσεις Μισθών/Συντάξεων/Απολύσεις/Πλειστηριασμοί σε σπίτια Ελλήνων ώστε να έρθουν τα παιδιά του G.SORROS=ΜΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ..να τα πάρουν δια μέσω των ΜΚΟ...και τα δίνουν στους "Πρόσφυγες"...λαθροτζιχαντοταλιμπάν....οι οποίοι έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ+400ε έκαστος τον μήνα + 450ε για τα Ψώνια στο Supermarket με την Κάρτα....850 η Γυναίκα + 850 ο Άντρας Γενικό Μηνιαίο Σύνολο=1750..αφού ΔΕΝ έχουν ΈΞΟΔΑ τα αποταμιεύουν ή τα στέλνουν με Εμβάσματα στις Πατρίδες τους...ενώ για τον Έλληνα Άνεργο ούτε κατά διάνοια τέτοια ΠΑΡΟΧΗ,το 70% των Αστέγων σε όλες τις Μεγάλες Πόλεις είναι Έλληνες αλλά κανείς δεν Ενδιαφέρεται για αυτούς...ΔΕΝ υπάρχουν Αλλοδαποί/Λαθρομετανάστες Άστεγοι...σαν να μην Υπάρχουν...το Επίσημο Ελληνόφωνοσταλινοφασιστικό Κράτος Διώκει τον Έλληνα με Πολυεπίπεδο τρόπο,αυτή είναι η Αλήθεια έχουμε 2 Μέτρα και 2 Σταθμά κατά την γνωστή ρήση του ΓΑΠ...Λεφτά υπάρχουν αλλά για όλους τους αλλόφυλους-αλλοεθνείς πέραν των Ελλήνων.

Λούλης

Μιλάει κάποιος που, τόσα χρόνια ζει από τα δανεικά των άλλων λαών και από τα εμβάσματα των Ελλήνων οι οποίοι δουλεύουν στο εξωτερικό και τα στέλνουν στην Ελλάδα! Αφού εσύ χαραμοφάη , μπορεί (λέμε τώρα) να δουλεύεις, όμως ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Άντε φτύσε τα μπούτια σου.

αρχη

Πλυση εγκεφαλου σου εχουνε κανει μαλλον... ευχομαι καποτε να ξυπνησεις. καληνυχτα. Και που εισαι; Διαβασε και καμμια εφημεριδα και κανενα βιβλιο της προκποης... οχι μονο Bild και Welt. Χαιρετισματα-χαραμοφαης Ελληνας-μη κανιβαλος.

@Υπερβάλλεις και το κάνεις επίτηδες!!!!

Διαφωνώ ριζικά με το ποσοστό Ελλήνων αστέγων...Μένω κεντρο Αθηνιστάν ..καρά κεντρο που λένε...και ολη η περιοχή απο Ζάππειο..Φιλελλήνων...Σταδίου κατακλύζεται κάθε βράδυ από αλκοολικούς Βαλκάνιους που όταν δεν τσακώνονται..κοιμούνται στους περιξ δρόμους και στα εξω σκαλιά των σπιτιών μας(!) και ..επαιτούν χαλαρά το πρωϊ ελέω ανυπαρξίας κράτους! Ελληνες δεν βλέπω εκτός απο κάτι περιθωρειακούς που ζούνε στον δικό τους κόσμο(!) και πρίν ..μνημονίων!! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν βέβαια...αλλά οχι ότι λαμβάνουν και οι άστεγοι(!) εκκαθαριστικό φόρου!!!!!!

planet

Εντάξει αλλά όταν δεν έχεις μία πως στο διάολο συντηρείς αμάξι 1.800 κυβικά και ζεις κιόλας τουλάχιστον ας παρέδιδε πινακίδες το αμάξι να μην τον πιάσουν τα τεκμήρια. Άσε που αν είχε εισόδημα από προηγούμενες χρονιές θα το κάλυπτε.

@

Το ενδεχόμενο να του δίνουν οι γονείς του λίγα από τα δικά τους φορολογημένα χρήματα το σκέφτηκες;

Παναγιώτης

Συριζόπουλα σκεφτείτε το, σε λίγο τέρμα ΜΚΟ, τέρμα θέσεις μετακλητών Καρανικαίων, οι συμβάσεις ΕΡΤ, γραμματειών, κλπ δύσκολα θα παραταθούν, οπότε σας βλέπω σε λίγο να κάνετε εσείς λογαριασμό με τα τεκμήρια σας.

Λούλης

Το άρθρο θέλει να μας πει ότι με 24 σεντς το χρόνο, μπορεί κάποιος να συντηρεί τον εαυτό του, το σπίτι του και το αυτοκίνητό του.

@Λούλης

Τρελλός παππάς (οχι ο υπουργος) σε βάφτησε

Λούλης

@12:42. Εσένα τρελός δάσκαλος σου έμαθε ορθογραφία. Όχι ότι εγώ είμαι καλύτερος από εσένα, απλά κουβέντα να γίνεται. Πάντως, θα ήθελα να έχω νονό έναν Αριστερό υπουργό. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε.

Droopy

kαλα ρε κλεφτοπουλα αριστεροι του κ@@λου ψευτοσυριζαιοι ,,αφου το τεκμηριο διαβίωσης ειναι 3.000 γιατι οι νεοι μας που περνουν ,150 το μηνα δηλαδη 1.4400 ;;;;; και πρεπει να πληρωσουν φορο 3.650 ;;;;και σεις οι υπουργοι κλπ με 25.000 τον μηνα και δωρεαν ολα ταεξοδα σας δεν φορολογείστε ;;;;; επειδή εχετε το αφορολογητο μεχρι 400.000 ετησιως ;;; λογικό ακουγεται εφοσον δεν σας εχουμε τζασει ακομα ...

ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΛΗΣ-ΝΤΡΟΠΗ

Εχω ενα αμάξι 1800 κυβικα 5ετιας, εχω 4 διαμερισματα για ιδιοκατοικηση, εχω 3 μηχανες η μια 750 κυβικα οι αλλες καινουργια παπια....αλλα παιδιά δεν έχω μία...τα παιρνω απο το ανεργίας...θα πληρώσω και εφορία..ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΘΕΛΩ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ

Σου ανέβηκε ...στον εγκέφαλο

Ζουρλομανδύα θέλεις, εκτός και αν λύνεται το πρόβλημα σου με μια γυναίκα. Στο ΣΥΡΙΖΑ εχετε ....κούκλες, αν κρίνω απο τις βουλευτίνες και τις υπουργίνες σας.

"Ιστορίες παραπληροφόρησης"....

...θα έπρεπε να έχει τίτλο το άρθρο. Τεκμήρια διαβίωσης: - ανέργου 3.000 αν είναι ανύπαντρος - αυτοκινήτου 1.756 cc μεταξύ 5 και δέκα ετών 5.320 (αν είναι νεότερο από 5 ετών τότε πρέπει να έχει μεγάλα μαξιλάρια σπίτι του) - σπιτιού 70 τ.μ. 2.800 (που του το χάρισε η μανούλα του και δέν έχει πληρώσει μία δηλαδή) Αυτά μας κάνουν 11.120 . Για να προκύψει φόρος 4.470 απαιτούνται τεκμήρια ύψους τουλάχιστον 20.000 χωρίς να δικαιούται καμία άλλη ελάφρυνση. Πού είναι τα υπόλοιπα κύριοι συντάκτες? Τα κρύβει αυτός από την εφορία μας τα κρύβετε και εσείς; Η φορολόγηση βάση τεκμηρίων είναι άδικο μέτρο για χώρες όπου οι φορολογούμενοι κατά βάσει δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα (ουδείς αναμάρτητος) και το κράτος έχει τους μηχανισμούς αλλά και τη βούληση να βρει τα κρυμμένα. Για εμάς τεκμήρια και λίγο είναι.

Βομβίνος

Φορολογείται με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή με 26%. Επιπλέον επιβαρύνεται με προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, 75%, αν δεν κάνω λάθος. Υπολόγισε λοιπόν τον φόρο και έλα πάλι να μας πεις για παραπληροφόρηση. Επί των βδελυρών σαμαροβενιζέλων, σίγουρα θα ούρλιαζες για τον παραλογισμό των τεκμηρών, που εξοντώνουν ατυχείς ανθρώπους. Τώρα επί χαζοχαρούμενου, τα βρίσκεις φυσιολογικά και απαραίτητα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oil22

Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό να ενισχυθεί 4,7% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων το βαρέλι

eurogroup_epimikunsi_arthro

Την Τεχνική Συμφωνία με τα νέα μέτρα μετά το Μνημόνιο δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αυξήσεις φόρων με μείωση αφορολόγητου και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και για αγρότες

7