Βουλή: Τώρα λένε πως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ισχύει για όλους τους πολίτες

Βουλή: Τώρα λένε πως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ισχύει για όλους τους πολίτες

Με non paper επιχειρούν να θολώσουν τα νερά μετά το σκάνδαλο με την ευνοϊκή ρύθμιση

 Βουλή: Τώρα λένε πως η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ισχύει για όλους τους πολίτες
Μετά την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών και η κύκλοι της Βουλής με «non paper» επιχειρούν να θολώσουν τα νερά γύρω από την προκλητική ρύθμιση που άλλαξε επι τω βελτίω τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των αιρετών προσώπων.
«Τον Μάιο του 2016 ψηφίστηκε από τη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο (Ν.4387/16) στο οποίο με το άρθρο 112 ενσωματώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος.

Στο συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνονταν ρυθμίσεις για τους φορολογικούς συντελεστές, τους συντελεστές εσόδων ακίνητης περιουσίας και τους συντελεστές εισφοράς αλληλεγγύης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ενημερωτικό σημείωμα για να προσθέσει «Με αυτόν τον τρόπο κάθε Έλληνας πολίτης ανεξαρτήτως επαγγέλματος, αναλόγως του εισοδήματός του, σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης υπόκειται σε κλιμακωτή φορολόγηση. Η φορολόγηση αυτή έχει επτά κλίμακες από 0% εως 10% και έχει να κάνει με το ποσό του εισοδήματός του και όχι με το επάγγελμα.

Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο καθεστώς για αιρετούς, είτε για βουλευτές είτε περιφερειάρχες είτε δήμαρχοι

Όλα τα φυσικά πρόσωπα υπόκεινται στην ίδια μεταχείριση χωρίς να υπάρχουν ειδικά προνόμια που συνεπάγονται φοροελαφρύνσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Κλείσιμο
Η όποια επιβάρυνση ή ελάφρυνση προκύπτει σε σχέση με το παλαιότερο καθεστώς εισφοράς αλληλεγγύης όπου η επιβολή του γινόταν σε ολόκληρο το ποσό εισοδήματος, ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης