Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την αποχώρηση των θεσμών

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την αποχώρηση των θεσμών

«Δεν θα προδικάσουμε την ημερομηνία επιστροφής. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και των τριών Θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν να εργάζονται και να κάνουν πρόοδο προς την επίτευξη της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης» είπε η κυρία Μπράιντχαρντ

Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει η Ευρωπα¨κή Επιτροπή τα σενάρια για επιστροφή των θεσμών στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της και εμμένοντας στη θέση πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και πως δεν θα προδικάσει την επιστροφή των θεσμών.

Θολό το τοπίο στις Βρυξέλλες συνεπώς, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρντ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των θεσμών στις Βρυξέλλες, δεν ανακοίνωσε την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, εμμένοντας στη θέση πως οι διεργασίες συνεχίζονται και «γίνεται πρόοδος».

«Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και των τριών Θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν να εργάζονται και να κάνουν πρόοδο προς την επίτευξη της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και δεν θα προδικάσουμε την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών», είπε η εκπρόσωπος Τύπου.

Πάντως κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως δεν είναι αναγκαία η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες για τη διεξαγωγή του EuroWorking Group, του τεχνικού προπαρασκευαστικού οργάνου του Eurogroup που θα γίνει τη Πέμπτη, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Μάρκο Μπούτι,  Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τι σημαίνει η στάση της Επιτροπής;

Αυτό που φαίνεται από την στάση της Επιτροπής είναι πως οι διαπραγματεύσεις πιθανόν να βρίσκονται σε κομβικό σημείο στην Αθήνα και για αυτό το λόγο να μη θέλει να δεσμευθεί σε ένα χρονικό πλαίσιο για την επιστροφή των θεσμών.

Συνεπώς η κίνηση αυτή είτε αποτελεί μια προσπάθεια «αγοράς χρόνου», είτε μια στρατηγική πίεσης καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενου να κοπούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις αν δεν υπάρξει η απαραίτητη πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2
fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».

2