Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την αποχώρηση των θεσμών

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την αποχώρηση των θεσμών

«Δεν θα προδικάσουμε την ημερομηνία επιστροφής. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και των τριών Θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν να εργάζονται και να κάνουν πρόοδο προς την επίτευξη της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης» είπε η κυρία Μπράιντχαρντ

Η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την αποχώρηση των θεσμών
Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει η Ευρωπα¨κή Επιτροπή τα σενάρια για επιστροφή των θεσμών στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της και εμμένοντας στη θέση πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και πως δεν θα προδικάσει την επιστροφή των θεσμών.

Θολό το τοπίο στις Βρυξέλλες συνεπώς, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρντ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των θεσμών στις Βρυξέλλες, δεν ανακοίνωσε την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, εμμένοντας στη θέση πως οι διεργασίες συνεχίζονται και «γίνεται πρόοδος».

«Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και των τριών Θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν να εργάζονται και να κάνουν πρόοδο προς την επίτευξη της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και δεν θα προδικάσουμε την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών», είπε η εκπρόσωπος Τύπου.

Κλείσιμο
Πάντως κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως δεν είναι αναγκαία η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες για τη διεξαγωγή του EuroWorking Group, του τεχνικού προπαρασκευαστικού οργάνου του Eurogroup που θα γίνει τη Πέμπτη, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Μάρκο Μπούτι,  Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τι σημαίνει η στάση της Επιτροπής;

Αυτό που φαίνεται από την στάση της Επιτροπής είναι πως οι διαπραγματεύσεις πιθανόν να βρίσκονται σε κομβικό σημείο στην Αθήνα και για αυτό το λόγο να μη θέλει να δεσμευθεί σε ένα χρονικό πλαίσιο για την επιστροφή των θεσμών.

Συνεπώς η κίνηση αυτή είτε αποτελεί μια προσπάθεια «αγοράς χρόνου», είτε μια στρατηγική πίεσης καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενου να κοπούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις αν δεν υπάρξει η απαραίτητη πρόοδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης